СПИНОВАЊЕ! Чим Вучића истерамо на чистину у игру ускаче Ђилас са новом афером
фото: Немања Јовановић, Нова.рс

СПИНОВАЊЕ! Чим Вучића истерамо на чистину у игру ускаче Ђилас са новом афером

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је да не поседује приватне рачуне нигде, осим у Србији. Како је навео, на Маурицијусу нема никакву фирму, није овлашћен ни на какав рачун.

“Био сам пре 20 година једном са породицом на годишњем одмору и то је сав мој контакт са тим острвом”, навео је Ђилас.
Он је рекао да ни у Швајцарској нема никакав приватни рачун, али да тамо постоји компанија, коју је основала његова компанија из Београда, и легално послује већ седам година.

“Априла месеца 2014, Мултиком у ком сам био мањински сувласник продаје своју компанију “Дајрект медија” са свим фирмама у Скупљу, Загребу, Љубљани… продаје компанију из Холандије за износ 17,7 милиона евра. Уплаћено у две транше у наредна три месеца. Сав новац је примљен у Београд, у Србију на овдашњи рачун, иако смо без проблема могли, бар онај део бизниса и ових земаља у којима је фирма постојала, могли да продамо преко других дестинација и платимо мањи порез. Сав порез смо платили у Србији и платили смо га око 2,2 милиона евра”, навео је Ђилас.

Он је истакао да је компанија “Дајрект медија” само у периоду од 2007. до 2013. када је био на високим позицијама платила је око 20 милиона евра пореза Републици Србији.

“Када је новац примљен у Србију, на њега плаћен порез на капиталну добит од 2,2 милиона евра, са делом тог новца основана је компанија у Швајцарској. О томе смо у складу са законом одмах обавестили Народну банку Србије”, додао је он.

Ђилас је навео да је компанија “Мултиком” основала компанију “Мултиком опен” у Швајцарској са јасним подацима о власништву.

“Не постоје никакви тајни рачуни, никаво велико откриће… То су подаци који су познати Народној банци Србије, Пореској управи и сваком ко уђе на сајт Агенције за привредне регистре”, рекао је он.

Ђилас је навео да је посебно занимљиво да се председник Србије Александар Вучић четири пута укључивао баш на ТВ Пинк и одатле саопштавао да како он нешто ради незаконито.

ТВ Пинк која је позната као нередовни платиша пореза држави Србији, због чега јој је у последњих неколико година два пута репрограмирано плаћано пореза за вишемилионске износе. Последњи пут на чак 60 несрећних рата. Пет година да плаћају оно што је до тог дана већ требало да се плати држави Србији

“ТВ Пинк која је позната као нередовни платиша пореза држави Србији, због чега јој је у последњих неколико година два пута репрограмирано плаћано пореза за вишемилионске износе. Последњи пут на чак 60 несрећних рата. Пет година да плаћају оно што је до тог дана већ требало да се плати држави Србији. Да не говоримо о подацима које је изнео Бошко Обрадовић прошле године да је сам Митровић у том тренутку дуговао лични порез држави у износу од милион евра. Зашто Пинк? Зато што је стуб овог режима”, рекао је он.

Ђилас је навео да Пинк служи да може да објави да је он лопов, да постхумно објави да је Омер Мехић био пијандура, да нанишани Оливера Ивановића спотовима…

“Да само на Пинку може уживо у програму јадном народу напаћеном на КиМ дели тракторе, женску јагњад или налази коштану срж за болесно дете… Зато што на Пинку сваког оног ко другачије мисли може да прогласи криминалцима, лоповима, педофилима, насилницима…”, рекао је лидер ССП.

Он је навео да сви остали “таблоидчићи” су само мала подршка свему ономе што ради ТВ Пинк у договору са Александром Вучићем.

“Да је све то тачно показује и то што људи који су уредници ових новина свакодневно гости ТВ Пинк, јер те новине све мање људи чита, као што све мање и мање људи верује Вучићу. Ја сам свестан да ово моје обраћање ће видети много мањи број људи од оног који је видео и слушао лажи девет година о мени. Верујем у правду и право. Не иду увек заједно, али се на крају увек споје”, додао је Ђилас.

Председник ССП је рекао да је кључно питање председнику Србије Александру Вучићу.

“Господине Вучићу, у време ваше власти створен је клан Вељка Беливука. Тај човек и људи око њега су се возили блиндираним аутомобилима у Београду. Имали просторије на стадиону са блиндираним прозорима и вратима, ти људи су убијали, отимали, рекетирали… Том човеку сте ви и ваш режим омогућили да прође некажњено за убиство у Улици Џорџа Вашингтона, где је нађен ДНК на месту злочина и пуно трагова. Ви сте одговорни за то што се тиче криминала за све што се дешава већ толике године”, навео је он.

Ђилас је додао да је и сам министар полиције неопрезно признао да није Вучић био на мерама за прислушкивање, него разни људи који су “незаконито прислушкивани”, како је министар рекао, само да би можда био ухваћен разговор са Вучићем.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Од поглавника Вучића за британску круну! Србија плаћа Премијер лигу 600 милиона фунти?!

Од поглавника Вучића за британску круну! Србија плаћа Премијер лигу 600 милиона фунти?!

Чак и Британцима је јасно да је 600 милиона евра СУЛУДА цифра коју у светској …

ПОГЛАВНИК ВУЧИЋ од Србије прави НДХ где НАПРЕДНЕ НЕОУСТАШЕ чекићима млате народ!

ПОГЛАВНИК ВУЧИЋ од Србије прави НДХ где НАПРЕДНЕ НЕОУСТАШЕ чекићима млате народ!

Александру Вучићу пуна су уста геноцида у Јасеновцу и тога како су усташе чекићем убијале …

Један коментар

  1. Ужасни сте и ти и вучић јадна Србија са вама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *