fbpx

СРАМНО: Олимпијски комитет Србије тера наше спортисте да признају Косово

0
(0)
Председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић изјавио је у интервјуу за „Недељник“ да српски спортисти који освоје медаље неће смети да напусте победничко постоље уколико се на њему нађу са спортистима са Косова, те да неће одустати од свог става чак по цену смене.

Он је у интервјуу објаснио зашто Срби и спортисти из тзв. државе Косово морају да буду на истом постољу ако се на њему сретну.

„Ако се то не свиђа државном врху, нека ме промени. Ако је било ко у држави против тога, мораће мене да отера. Не признајемо Косово, то је свима јасно, али када спортисти освоје медаљу, морају на постоље, без обзира на то ко је још на том истом постољу“, нагласио је Маљковић.

Он је као пример навео случај са недавне Олимпијских игара младих у Ђеру.

„Био сам на тим Олимпијским играма и Ђорђе Вишацки ми каже: Божо, можемо да имамо велики проблем, а то је да се такмичарка с Косова у џуду нађе на постољу са нашом такмичарком. Одлука Владе Србије је да председнику Међународног олимпијског комитета напишемо писмо да не признајемо Косово. И то смо и урадили. Али да је био случај у било ком олимпијском спорту да се на постољу нађу спортисти из Србије и са Косова — мој став је био чврст и одлучан да будемо на постољу. Нема одласка са постоља. Није се то десило у Ђеру, али убудуће ако се то деси… Ја сам такав човек и у духу олимпизма, правде, идеје спорта — не сме ниједан српски спортиста да одлази са постоља“, указао је Маљковић и  нагласио да нам МОК то никада не би опростио.

Маљковић је нагласио да од тог става неће одустати ни по цену смене са функције председника ОКС.

– Могу да ме смене због тог става. Дошао сам овде да четири године радим волонтерски. Дошао сам овде да подигнем ову установу, да не угасимо светло. И мене ово кошта. Сви моји с којима пијем кафу, Лале Лучић, Бата Ђорђевић и остали ми кажу: ‘Ти си једини Србин који не мора да ради, а ради“ – рекао је Маљковић.

Извор: Говори Србија

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србија: Под ХИТНО потребно формирање владе националног спаса!

4.5 (28) Научни саветник у Институту за физику Слободан Првановић и професор Универзитета у Београду …

Вучић смењује Стефановића!

4.6 (11) Афере које су попут таласа узбуркале политичко море у Србији, најчешће су запљускивале …

Један коментар

  1. Smenite ga pod hitno!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *