Србе у Србици oд Александра Вучића “брани” терориста Сами Љуштаку (видео)

0
(0)

Замислите у каквој су се апсурдној ситуацији нашли Срби на Кoсову и Метохији. Срби који су се вратили на своја огњишта у Србицу, доживели су да их од представника власти у Србији, првог потпредседника Владе Александра Вучића, брани ни мање ни више но један од команданата терористичке ОВК-а, а сада градоначелник Србице – Сами Љуштаку.

Александар Вучић је гостујући у емисији “Став Србије”, изјавио да у Србици никада није било Срба, изузев представника власти и тиме се одрекао и Срба који су тамо живели и опстајали и поред јаких притисака Шиптара и однарођене власти и уједно негирао топоним “СРБИЦА”. Па зашто се господине Вучићу зове Србица, ако никада није било овде Срба?

Ево неколико основних података и о терористи Самију Љуштакуу, које у својој архиви држи ДБ Србије, а који сада као “градоначелник” Србице “брани” Србе који тамо живе од Александра Вучића.

САМИ (Миљазим) ЉУШТАКУ

Рођен је 20. фебруара 1961, у селу Доње Преказе, општина Србица. Осуђен је правоснажном пресудом Окружног суда у Приштини на 20 година затвора, због кривичног дела тероризма. Заједно са Адемом и Хамзом Јашари, Фадилом и Нуредином Луштакуом, Сулејманом Селимијем и Реџепи Селимијем, Тахиром Јашаријем и Јакупом Нура, он је један од оснивача ОВК у региону Дренице. Завршио је војну обуку у Албанији 1997 г., и учествовао у злостављању и масакру српских цивила који су киднаповани и држани у кампу који се налази у селу Ликовац, општина Србица. Био је извршилац терористичког напада на полицијску станицу у селу Рудник, општина Србица, у 1998, као и на полицијски конвој у селу Лудовић, општина Србица. У том периоду, он је именован за заменика команданта Главног штаба ОВК у зони оперативе Дреница, са седиштем у селу Ликовац, општина Србица, и за одређено време вршио дужност команданта ова оперативнае зоне. Касније, Хашим Тачи га је именовао за команданта 2. оперативне зоне у региону Призрена (Паштрика). У исто време, он је изабран за заменика шефа тајне службе Косова где је, између осталих дужности, био задужен за ангажовање добровољачких јединица из Дренице, које су послате у регион Бујановца, Прешева и Медвеђе, у циљу извођења терористичких напада. Због повећаних терористичких активности које су за последицу имале да дестабилизују безбедносну ситуацију на КиМ и на иницијативу представника америчке администрације, 6. јула 2001, Љуштаку је отпуштен са места команданта КЗК-а и забрањено му је ношење ватреног оружја. За кршење ове забране, он је одведен у притвор од стране КФОР на испитивање. Након тога, он је напустио регион општине Србица, плашећи ухапшене који су имали намеру да сведоче  о његовим криминалним активностима током и након оружаног сукоба на КиМ и проводи већи део 2002 године у Албанији, у граду Куксу. Његова породица једна је од најутицајнијих у региону Дренице и блиско сарађује са Хашимом Тачијем, Силејманом и Реџепијем  Селимијем  и Џавитом Халитијем, који играју значајну улогу у организованом криминалу на КиМ. Он је на америчкој “црној листи” организација и појединаца којима  су, због својих терористичких активности, ограничени приступи финансијској помоћи и који не смеју да уђу у САД.

Од кога сада да се овај српски народ брани у Србици: од представника своје власти у Србији који их је избрисао са списка живих или од терориста који сада на овим просторима врше реалну власт, а који су до јуче убијали и зверски мучили Србе, нападали полицијске патроле и трговали српским органима.

Наравно, све су то добро упаковали и искористили антисрпски медији, “Глас Америке” који у свом извештају приказују Тачијеве Србе (ткзв. министра Далибора Јевтића) и шиптарског терористу Самија Љуштакуа као спасиоце овог српског народа који крајњим напорима и љубављу према својим огњиштима чува државу Србију на КиМ. Господе спаси!

У наставку погледајте видео извештај “Гласа Америке” који тенденциозно представља Тачијеве Србе и терористе као спасиоце Срба повратника у општину Србица, а опет с правом прозива преставнике власти у Србији да се не одричу свог народа на КиМ. Сви су на добитку, само је народ на КиМ на губитку.

Уредништво “СРБИ НА ОКУП”

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Предраг Кон: Нове мере су ригорозније, сутра ће бити саопштене

4.6 (9) Епидемиолог Предраг Кон огласио се данас након седнице Кризног штаба. Он је истакао …

Бурно у Kосовској Митровици: Грађани чувају апотеке од шиптарске полиције (видео)

5 (6) У центру Северне Митровице, испред једне од апотека негодовала је група грађана, а …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend