Србија ће поново бити краљевина али на српском престолу никада више неће седети Карађорђевићи!

0
(0)

Једини легитимни наследник круне Србије за Телеграф отворено говори о проблемима Карађорђевића, чији је заправо Титов сеф, како се дружио са Зораном Ђинђићем, где га је затекла вест да му је отац преминуо, од чега живи и о многим другим занимљивим темама

У Краљевском дому на Дедињу, породичној кући Карађорђевића Телеграф.рс угостио је престолонаследник Србије Александар ИИ Карађорђевић, он је у ексклузивном новогодишњем интервјуу за наш портал, без длаке на језику причао о свим проблемима његове породице, о томе колики су зиста трошкови одржавања двора, његовом дружењу са Зораном Ђинђићем, да ли је Титов сеф заправо Краљев сеф, али и о ставу да ли Србија коначно треба да постне парламентарна монархија!

Нисмо могли да одолимо, а да престолонаследника не питамо откуд и даље на стубовима двора урезане петокраке, префарбани грбови Карађорђевића, као и метак у чело Исуса Христа у цркви Светог Андреја Првозваног?

– Пустите то. Ја нисам диктатор да бришем историју, то само они чине – рекао нам је српски краљ одмахујући руком. То каже исти онај човек, коме су комунисти забранили улазак у земљу и прогласили га државним непријатељем.

Да се судбина веома зна поиграти са свима нама, доказује и чињеница, да се и данас на Двору, по наредби престолонаследника одржава гроб Даворјанке Пауновић – Титове љубавнице!

Почињемо разговор с једним мучним питањем за све Србе, а питали смо Александра II Карађорђевића, како то да он није био позван на обележавање 100. година Колубарске битке?

– То је нека нова историја – у свом стилу рекао је престолонаследник Александар ИИ који се, ипак, појавио на Колубари, а српски народ га је поздравио с одушевљењем! Застаје престолонаследник Србије, узима дах и наставља:

– Ово је била важна година – 80. годишњица убиства мог деде, Краља Александра И, 100 година од почетка Првог светског рата, 100 година од Церске и Колубарске битке, у којима је мој деда био врховни командант. Запамтићу непоштовање државе према мени, јер као унук главнокомандујуц́ег српске војске, Краља Александра И, нисам позван на комеморацију наведених догађаја. То је заиста тужно.

Ове године Србија је обележила многе историјске догађаје, по чему ћете ви памтити 2014. годину?

– По ужасу и патњама са којима су се наши људи суочили у катастрофалним поплавама, било је веома тужно слушати из прве руке шта се десило са жртвама. Увек ц́у се сец́ати одлазака на места где су биле поплаве са супругом и сином Петром. И Александар је дошао да помогне. Били смо шокирани и покушали смо да помогнемо угроженом становништву у Србији и Републици Српској.

– Сец́аћу се и врло лоше економске ситуације, озбиљног недостатка радних места, недостатка инвеститора, малих пензија, проблема у здравству и масовног одлива мозгова.

Шта је оно што прижељкујете да се догоди у 2015. години?

– Отварање нових радних места. Привлачење инвеститора у нашу земљу. Побољшање социјалних услуга. Инвестиционе конференције у иностранству, у Њујорку, Франкфурту итд, али са добрим планирањем и прописно организоване.

Докле се стигло са процесом повратка имовине породици Карађорђевић?

– Цео процес реституције започела је претходна влада, као потврду извршене конфискације, и по том закону породица Карађорђевиц́, односно, да будем прецизнији, главна грана породице, изгледа да има мања права од било ког другог грађанина у овој земљи.

Зашто још увек краљ Петар II Карађорђевић није рехабилитован?

– Одговорићу вам питањем зашто уопште краљ треба да буде посебно рехабилитован? По два постојец́а закона ове земље, рехабилитација је требало да ступи на снагу аутоматски.

Монархија и љубав према круни се враћа у Србију, све је више присталица идеје да Србија поново треба да буде краљевина, како то коментаришете?

– Могу вам рец́и да ц́е њих бити још више. Интересовање постоји свуда, пошто велики број наших људи у дијаспори живи у уставним парламентарним монархијама као што су Шведска, Велика Британија, Аустралија, Нови Зеланд и Канада.

Мислите ли да је коначно куцнуо час да Србија опет постане парламентарана монархија?

– Када се то догоди, тада ћемо знати да је било време за то. Морамо бити спремни кад год да то буде. Наши политичари треба да знају да је уставна парламентарна монархија позитивна за нашу земљу и да ц́е обезбедити нову слику о њој. Било би добро да се они увере како се наши људи осец́ају у земљама које сам наведео. Уставна парламентарна монархија није претња нашим политичарима јер премијер влада са својим кабинетом и парламентом, после слободних и фер избора. Такође, председник републике може да се кандидује за премијера, пошто та функција није ограничена само на два мандата.

– Краљ је тачка окупљања, он је неутралан, обезбеђује јединство, континуитет и стабилност.

Да ли планирате да се на било који начин активније укључите у политичке воде Србије?

– Оставимо политику нашим политичарима, политичким странкама и слободним медијима.

Многи људи у Србији не знају да вашим личним новцем одржавате здање Краљевског дома на Дедињу, може ли и колико Србија да вам помогне како би овај комплекс увек сијао и био понос Београда?

– Одржавали смо Дворски комплекс на Дедињу из сопствених приватних извора од јула 2001. до маја 2004. године, и на то потрошили 3,5 милиона евра сопственог новца. Након тога, и тек након интервенције Светске банке, држава је укључла (поново) одржавање сопственог власништва у државни буџет. У почетку је то било довољно, а од 2008. године је далеко од тога. Сваке године је исто, горе него претходне…

Познато је да Карађорђевићи немају државну апанажу. Од чега се онда финансирате?

– То је тачно. Само захваљујуц́и претходном раду моје супруге и мене, ми преживљавамо. Радили смо за живот. Није било воза пуног злата – то је бајка.

Занимљива чињеница, је да Вам је Зоран Ђинђић помогао да се вратите у Србију као и да сте се дружили, испричајте нам како је изгледало то дружење?

– Када сам се вратио да живим у Србију имао сам јако добру сарадњу са председником Владе, Зораном Ђинђићем. Док сам живео у иностранству помагао сам да се организују конференције за помоћ уједињеној опозицији. Биле су три конференције и Зоран је долазио сваки пут. Он није заборавио то пријатељство и три до четири дана након што је постао премијер, звао ме је и рекао: “Вратите се, чекам вас, и велико вам хвала за помоћ коју сте нам пружили”.

Који део Двора је вама најомиљенији, а у којем највише уживате, па и проводите тешке тренутке и због чега?

– Оба Двора су веома лепа, а веома различитих стилова. Они представљају велику одговорност и хитно им је потребна помоц́. То су национални споменици. Волим оба, али држава и даље држи цео Дворски комплекс и све некретнине моје породице као одузету имовину. То је кршење људских права, а још много других породица пролази кроз исту неправду.

Поменули сте катастрофалне поплаве које су погодиле Србију, породица Карађорђевић пуно је помогла свом народу, хуманитарним радом, на који конкретно случај сте највише поносни?

– Веома смо срец́ни и поносни што смо испоручили велике количине хуманитарне помоћи, фрижидере, шпорете итд… веома смо захвални Фондацији моје супруге у Београду, хуманитарној организацији Лифелине у Чикагу, Њујорку, Лондону и многим нашим пријатељима, домац́им и страним, који су обезбедили средства захваљујуц́и многим добротворним догађајима за помоћ угроженом становништву у Србији и Републици Српској.

Титов сеф отворен је још 2001. године, да ли је било који предмет Карађорђевића пронађен у њему враћен породици?

– Сваки пут када покушамо да остваримо основно право приватне својине Краљевске породице Карађорђевиц́, то увек испадне политичко питање, одмах се појављују десетине баријера, а намера је највероватније да сее процес развуче на неколико деценија ако је могуц́е. Ако је случај реституције „компликован“, случај сефа је врло једноставан. То није Титов сеф. То је Краљев сеф. Две комисије из кабинета председника републике, у раним 80-им и почетком 90-их, детаљо су утврдиле да су сви предмети из сефа породична имовина Карађорђевиц́а. Имам обе листе, и суд има обе листе, али то не помаже да се читав случај покрене из места. Био је сличан случај који се догодио пре неколико година са имовином династије Романових која је била у шведском државном трезору. Нема потребе да напоменем да је све врац́ено потомцима.
Србија мало тога зна о вашем животу, који сте живели ван Србије, све док се нисте вратили у њу. Испричајте нам како је изгледао ваш живот у Британији и Америци?

– Живели смо у изгнанству и било је тужно што смо знали да нисмо могли да се вратимо куц́и. Мој отац, стричеви и други чланови породице патили су од огромне носталгије. 1947. године одузето нам је држављанство декретом Едварда Кардеља, по наређењу Тита, а сва наша имовина је заплењена. Ја сам тада имао само две године, шта сам урадио да то заслужим? Затим увреда да је моја породица украла злато и изнела га из земље у возовима, чиста лаж, чиста глупост. Радили смо и живели у многим земљама, отргнути од наших корена. Још горе су прошли наши грађани који су дали животе за Краља и отаџбину. Данас морамо да живимо сви заједно у миру и да поштујемо једни друге. Међутим, и људска права моје породице морају да се поштују. Треба напоменути да је румунској и бугарској Краљевској породици врац́ена имовина, а да је Грчкој краљевској породици надокнађена.

Када је преминуо ваш отац краљ Петар ИИ били сте као британски капетан у Немачкој, како сте се тада осећали?

– Ја сам пратио традицију мог прадеде Краља Петра И. Он је отишао у француску војну академију, а ја у британску. Многе краљевске породице то раде, и то је било велико искуство за мене. Био сам тужан и шокиран када ми је отац умро у Америци 1970. године, али сада он почива у миру, са другим лановима породице, у прелепом Олпенцу.

Краљ Петар Други никада није абдицирао. Како оцењујете ставове оних који вам негирају титулу престолоналседника?

– Неки од њих имају лоше намере, неки су незналице, а неки се супротстављају свему. У вец́ини случајева то је комбинација сва три. Рођен сам као Престолонаследник на југословенској територији у лондонском хотелу Клериџиз, у апартману 212. Моја кума била је тадашња Принцеза Елизабета, касније Краљица Елизабета ИИ, а мој кум Краљ Џорџ ВИ, и они су ме крстили као Престолонаследника. Било је дивно што је наш патријарх Гаврило служио крштење Престолонаследника.

Србима све више у срце улази принц Петар III, који где год да се појави добија овације од народа, како то коментаришете?

– Петар воли наш народ и било му је драго да помогне жртвама ужасних и шокантних поплава. Петар је млад, као и Филип и Александар. Они сами зарађују за живот и имају много пријатеља, и у Србији и у иностранству. Они доносе наду многим људима.

Шта би сте пожелели својој породици, себи, свим Србима и Србији за Нову годину?

– Моја породица и ја са свим нашим људима желимо срец́ан Божиц́, срец́не празнике и срец́ну Нову годину. Желимо им боља времена, добро здравље, срец́у и сваки успех.

Који је вама дражи празник Нова година или Божић?

– Оба празника су ми веома драга. Много волим Божиц́, а увек је лепо дочекати Нову годину.

 

Дарко Злојутро, Телеграф.рс

Фото: Марко Тодоровић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Орао змијар Огњенка из Србије прелетела 5.000 км и стигла у Судан, погледајте куда је летела! (фото)

5 (7) ОГЊЕНКА, млада женка орла змијара, која је летос прстенована на Вршачким планинама, „јавила …

Иако подаци РЗС показују да се сиромаштво смањује, две трећине грађана „једва саставља крај са крајем“

5 (3) Стопа сиромаштва константно пада, прошле године у ризику од сиромаштва било је 23,2 …

109 Коментара

 1. Ovog anglosaksonca treba najuriti iz Srbije.

 2. haahahha pa to najveca ludost kojua se moze cuti

 3. Kakva Kraljevina Srbija treba Biti Narodna Demokratska Republika kako joj Dolikuje.Narod Treba Odlučivati a ne Kreteni i Samoljubci.

 4. СВАКА ЦАСТ ТВОМЕ ДЕДИ АЛ ТИ НЕМАС БАС МНОГО ВЕЗЕ СА НЈЕГОВОМ СЛАВОМ,НЕ ЗНАС СРПСКИ,САМО ТРАЗИС ПАРЕ И ЗЛАТО, А НИСТА СКОРО НЕ ДАЈЕС,ТАКО ДА РАЗЛИГУ У БРИТАНИЈУ

 5. Koliko je u Srbiji a ne zna da bekne na srbskom, za razliku od njega koliko stranaca zivi ovde i za kratko vreme su naucili jezik. Ne bi se oni ovamo vracali da im tamo daleko nije postalo preskupo za zivot !

 6. Милан Топлица

  Само Немањићи и нико више !

 7. pa tebe jdva cekamo za koi ces nam kurac, imamo mi takve na pretek..

 8. DOBAR ČLANAK — ALI JE NEPISMEN ONAJ KOJI GA JE NAPISAO !!!

 9. Део текста: „престолонаследник Србије Александар ИИ Карађорђевић“, доводи до закључка „Какав аутор, такав и саговорник“. Научите обојица српски језик а саговорник приде и да плати струју.

 10. Tako i treba ali nemanjici na presto a ne ovaj lopov

 11. Nisu vise ni kralhevi sto su nekada bili ni kraljevina sto je nekada bila,svaka cast tvojim precima.

 12. mi kraljevinu imamo od 2000-te samo niko to ne vidi

 13. Srbija nema kralja…njeni kraljevi su mrtvi…ovi su samozvani kraljevi!

 14. Србија више никада неће бити краљевина а ти поготову нећеш бити краљ. Дошао си да узмеш оно што ти не припада ни по закону ни по правди божјој, а очигледно нема ни једног ни другог.

 15. ODJEBI BRE I TI RETARDU GLUPAVI … NISI BRE U STANJU DA SAVLADAS SRPSKI JEZIK DVADESET GODINA … DOVOLJAN POKAZATELJ TVOJE INTELIGENCIJE …

 16. Мора прво да научи да прича србски и да чита ћирилицу,какав је он представник Карађорђевића ако су сви били овакви онда далеко им красна кућа.

 17. HOĆE -DINASTIJE DRAŠKOVIĆ, NIKOLIĆ……..NJEGA SU DOVELI DA IH NAUČI ZANATU

 18. Ko ludi smo bez tebe..samo nam jos ti falis na ovu muku.

 19. Citam komentare i mislim koji smo mi narod,mlogo pogan narod.

 20. Gospodin je legitimni prestolonaslednik jugoslovenske krune,ne i srpske a to moze da zahvali svom dedi koji je ukinuo Srbiju i Srpstvo i uveo Jugoslaviju protivno svakoj logici,casti i patriotizmu.

 21. Kakav legalni naslednik krune,marva jedna obicna koja ni maternji jezik ne zna.Proterati pod hitno.

 22. Теби ће бити краљевина замућене свести , док за мене и безброј других никад, јер старо никад не може донети ново. Твоја право не сме да угрози моје право, јер моје право не угрожава твоје право, соме!

 23. Dragan Nešković Теби ће бити краљевина замућене свести , док за мене и безброј других никад, јер старо никад не може донети ново. Твоја право не сме да угрози моје право, јер моје право не угрожава твоје право, соме!

 24. PARAZITU KO TE DOVEDE NAZAD U SRBIJU PIZDA LI MU MATERINA.

 25. то племе нас је и довело до овога са у међуосталом стварањем југославије и албанцима на косову и тд

 26. а и шта че нам још паразита

 27. Да ….Србија ће бити монархија ….али Карађорђевићи неће бити на челу те монархије…..САГЛАСАН !

 28. Лакрдијашу,врати се у своју домовину,Британију.Тамо ти је место,злотворе.

 29. Ma jebo mu ja mater onu kraljevsku sto nije ostao 1941i1942dase bije sa svabama nego je zbriso I sad on sebe naziva kraljem srbije on je moj kurac dosao je u srbiju danam on I ostala banda razjebu sve

 30. Tekst koji je trebalo biti objavljen za Novu godinu , pun je gresaka!!!A dragi moji Srbi, neka je vama na cast kako ste veliki “pljuvaci“ svega i svakoga.Susedi bi dali sve da mogu da se pohvale sa bilo kakvom kraljevskom porodicom.On ima prilicno znacajne kontakte i moze samo pomoci….

 31. Srbija je republika koliko je Amerika monarhija

 32. seljober son nepismenson tupson jebeni karadjoka

 33. dobices i kurce od srba sedi u ameriku govno izdajnicko

 34. Bolesno i otužnoi on i ovaj koji ga pita.

 35. hocu moju dinastiju gruzansku Obrenovic…tacka …..

 36. DOŠAO BI DA OPET PRAVI DRUGIM DRZAVE NA RACUN SRPSKOG NARODA. NEZNA NI BEKNUTI SRPSKI. MAMLAZ.

 37. jebala te kraljevina konju koji ne znas da bleknes srpski,opet bi da zivis na grbaci srpskog naroda ne radeci nista…more sa govnjivu motku vas treba po ledjima,sve vas kvazi monarhiste!

 38. Ja ne dobro pricala serbski jezika,ja dosla vas pokrala jos malko i onda isla nazad u Britanija moja zemlja.

 39. Covece , ovaj nas u aprilu zeli srecan bozic i novu godinu, da li je on normalan?U svoj nasoj bedi samo nam jos nedostaje kraljevina i da izdrzavamo sve clanove kraljevstva, lepo su to smislili, samo emoze proci!KOJEKAKVI POLITICARI NAS POKRALI, doveli nam kralja a mi republika, raj za pljacku glupog naroda. Ja nisam kriva sto sam rodjena u republici, nemozemo ziveti u proslosti svako treba da svoju egzistenciju obezbedi , a ne da zivi od nasledjenih prevazidjen ih titula, da plati porez drzavi kao i svi ostali gradjani , porez na imovinu, nadoknadu za odrzavanje svega sto im je vraceno , a ne samo zahtevati u ime kraljevstva da smo obavezni NISMO jer nismo kraljevina, i necemo ni biti.

 40. Čovek ne zna srpski i ne može da ga nauči 60 godina… To je srpski prestolonaslednik! Hvala Obrenovićima i Karadjordjevicima ali Srbija je republika!

 41. sreca ti neces nikad tvoji se odrekli krune to prvo treba ispitati

 42. e napokon nesto pametno da kazes. samo nemanjici bogom dani slava gospodu

 43. Dosta nam je i njih, daleko im lepa kuca. Kad se vodio rat i branila zemlja od fasista , oni su pobegli na sigurnom. Ajde svi da idemo da nas neko izdrzava dzabe, pa naravno da ne moze. Odneli su oni mnogo toga , a neznaju da beknu srpski. Dosta mmi je takvih Srba.

 44. verovatno covek stvarno ima probleme juce je supa bila jako vruca

 45. kako je krenulo, od srbije ce ostati samo beogradski pashaluk, a ostalo ce podelit’ komsije siptari, madjari ….

 46. OVAJ TRENUTNI KARADJORDJEVIC NEZNA NI SVOJE PREZIME DA IZGOVORI NA SRPSKOM TAKO DA TOLIKO O TOME

 47. nije trebao ni doplaziti,samo na teret naroda,ali eto nek je bio da se malo najede tamo u engleskoj nije uvjek bio sit,tamo se nema dovoljno kao u Srbiji da se jede,tamo zivi 90% sirotinje i mora DA RADI DOK JE ZIV JEL OD PENZIJE NEMOZE SE ZIVJETI:

 48. Znao on maternji ili ne on je prestolonaslednik.I Svecka je monarhija I be vidim da im besto fali.A njihov kralj je deset puta veci retard od ovog naseg.Tradiciju treba cuvati a ne pluvati po njoj a ljutimo se kad drugi pljuju po nama.Zapitajte se sta bi braca Hrvati dali da imaju kralja pa I duplo grdjeg od ovog naseg.Mislim da bi cela Hrvacka dosla na krunisanje I to u Vatikan.A mi ovog naseg pljujemo I onda se pitamo sto nas svi mrze I nazivaju sizofenicarima (nislim na gospodina Kirbija)

 49. UKLONITE VIŠE OVOG CRNOGORSKOG ENGLEZA IZ ŽIVOTA OVE ZEMLJE I IZ ĐEPOVA GRAĐANA KOJI NEMAJU HLEBA A ZA NJEGA IZDVAJAJU NEKAGA IZDRŽAVA DRAŠKOVIĆ ON GA JE I DOVEO ISELITE GA IZ BELOG DVORA JER TO NIJE NJEGOVO VLASNIŠTVO……..

 50. opljackali ste narod, sad kukate da nemate. dje su zlatne poluge

 51. Dokle cete da gubite vreme sa ovom pijanicom dragi novinari kakva monarhija pa i on da uzima milione iz budzeta kao da je to zaradeo.Gde mu je ustedjevina iz Engleske ili penzija ako je radio a izgleda da je samo pijancio.

 52. Драгојла Дробњаковић

  Кукуууу,који смо ми одвратан сој,најгори отпад комуњарског духа.
  Све што је вредело у овом народу изопачили су, болесном мржњом, према свему што је патриотско и домаћинско у Србији.
  Стидим се оваквих нељуди и њихових коментара.
  Какав је да је,Он је престолонаследник и за своје грехове он ће одговарати а ми за своје.
  Пљувачима ће се вратити испљувак на њих саме и децу њихову!

 53. Ali pod krunom Obrenovica ako da bog. Iznesi prvo lopurdo koliko ste zlata izneli iz zemlje pa mozes o necemu da pricas.

 54. Nauci jezik naroda kojim zelis da vladas i plati struju

 55. ovo je sramota za srbiju obicno govedo jos kada sam cuo kako se dere na ljude volina jedna obivna

 56. je li se vi zajebavate pa ovu budalu neko intervjuise…to je maloumni kreten za ludnice…jebem mu kompletnu familiju ..gad gmazovski…ona drolja iz engleske ih poslala

 57. Srbija,više nikada neće biti kraljevina,samo glupaci mogu takvo nešto lupati!

 58. Svi gore potpisani koji u svojim komentarima prozivaju prestolonaslednika za slabo poznavanje srpskog jezika, prevashodno bi trebali da savladaju pravopis istog pre upuštanja u bilo kakvo „pisanije“!!!
  A što se tiče pitanja „Monarhija ili Republika“,po mom skromnom mišljenju, svakako treba pitati narod-da se izjasni putem referenduma, pa kako većina odluči!!!!!

 59. Puna kapa Rotsildovih, Rokfelerovih i Sorosevih poslusnih kerova vec 100 godina!

 60. Puna kapa Rotsildovih, Rokfelerovih i Sorosevih poslusnih kerova vec 100 godina!

 61. Srbija je svjetsko čudo. Imamo predsjednika koji nezna Engleski i kralja kojinezna srbski.

 62. Srbija je svjetsko čudo. Imamo predsjednika koji nezna Engleski i kralja kojinezna srbski.

 63. Srbija je svjetsko čudo. Imamo predsjednika koji nezna Engleski i kralja kojinezna srbski.

 64. Paraziti,,,,,uvek bio i ostao protivnik kraljevine,u to vreme narod je jako lose ziveo sem sacica bogatasa..

 65. Ta govna su nas i dovela do ovoga gde smo sad. Oni umesto da su razvijali Srbiju stvarali su neku vestacku tvorevinu Jugoslaviju koja nam se razbila o glavu.

 66. Ne postujem karadjrdjevice. Oni su masoni i zbog toga je o stradao aleksandar. Nemam nista protiv Krune i mislim da su Obrenovici blizi Srbiji. A sto se tice ovog, mogao je da nauci srpski, da nauci da se ponasa malo stpskije. On pravi dezmekasti englez.

 67. Da u sebi ima bar malo ljudskosti , sa bi naoustijo ovu napacenu srbiju , dok nije zagudilo. mislece neko da je Svinja a jeste pa cega preklati jebo sve svoj.KAZE IZDAJNIK DA SRBIJA TREBA U NATO I EU ZBPG ZASLUGE GASISTA ST JE BOBARDOVALA SRBIJU . PA TO TREBA NA VESALA , FASISTA MARS IZ SRBUJE GOVEDO

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend