Србија добила помоћника министра за снег

Србија добила помоћника министра за снег

Министар Милутин Мркоњић рекао је за “Блиц” да ће се његов нови помоћник Саша Мирковић, иначе естрадни менаџер, убудуће бринути за чишћење снега на путевима.

Мркоњић је рекао да је задовољан што сада има помоћника који ће да брине о снегу. Он је навео да свог, односно кандидата СПС, није имао, али да верује да би његов предлог прошао.

“Сашу Мирковића предложио је СНС. Ко би га други предложио? Испуњава услове који постоје према ситематизацији, дипломирани је правник, има 20 година искуства. Сад ће он да брине о чишћењу снега на путевима” објаснио је Мркоњић.

Саша Мирковић је за Б92 јуче изјавио да га за посао помоћника министра саобраћаја квалификују организаторске способности, а за “Блиц” је рекао да ће се на свом новом радном месту бавити и интерном контролом.

“У наредном периоду седећу са својим људима и бавити се путном инфраструктуром и контролом, а највише разлога за страховање због тог надзора имају они који су Министарству и држави нанели штету”, рекао је он за “Блиц”.

Иначе, његово именовање изазвало је и варнице у владајућој коалицији па је на изјаву Млађана Динкића да он “никада не би ангажовао Мирковића као свог сарадника”, реаговала Зорана Михајловић из СНС, затраживши хитну седницу председништва странке.

“Упутила сам писани захтев председнику СНС за сазивање хитне седнице председништва СНС како да одговоримо коалиционим партнерима, чије је кадрове поставила претходна влада, који су још на функцијама, а за које постоји озбиљна индиција да су уплетени у многе афере”, казала је Михајловић.

 

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *