Бранилац: Саша Мирковић штрајује глађу, ухапшен пре расписивања потернице

Бранилац: Саша Мирковић штрајује глађу, ухапшен пре расписивања потернице

5
(1)

Некадашњи председник Скупштине општине Зајечар Саша Мирковић штрајкује глађу од када је изручен Србији, након хапшења у петак у Црној Гори, али још не знамо по ком основу је у Централном затвору.

Налог из којег се то види није добио, рекла је његова адвокатица Наташа Тошић, наводећи да је Мирковић у лошем здравственом стању.

Она је на конференцији за новинаре рекла данас да налог суда да се јави на издражавање казне јер је правоснажно осуђен да је оштетио буџет Зајечара, гласи на 21. октобар, а не на август, као и да је смештен у истражном делу београдског Централног затвора где не иду лица на издржавање казне.

„Потерница за Мирковићем није постојала у тренутку кад је ухапшен, она је издата тек око 22.00 увече у петак, мало након што је предат Србији“, рекла је Тошић.

Према њеним речима, да је постојала потерница Мирковић би у Црној Гори био у екстрадиционом притвору, после чега следи процедура о евентуланом изручењу.

Она је позвала Основни суд да јој достави зашто је њен брањеник у затвору, и саопштила да је упутила захтев Вишем суду у Београду да се Мирковићу казна од годину дана затвора замени кућним затвором због његовог здравственог стања, због којег, навела је, иначе узима лекова, али то сад не чини јер и на тај начин штрајкује.

Она је рекала да је изручење Мирковића „предмет неке трговине“ Црне Горе са Србијом и да је изложен „прогону јер је политички неистомишљеник са Александром Вучићем, због чега је напустио Српску напредну странку 2015. године“.

Према њеним речима, изручене је повезано и с тиме што је Мирковић био продуцент емисија које су „прве започеле истраживање убиства“ лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића на Kосову.

Објашњавајући шта се дешавало претходних неколико дана, Тошић је рекла да је из медија сазнала да је њен брањеник лишен слободе у петак у Црној Гори и да је од тамошњих колага чула да му је речено како нема уредну пријаву боравка и да ће прекршајно одговарати.

„Међутим, службеним колима је довежен до Србије и ту предат“, рекла је Тошић.

Говорећи о пресуди против њега, она је рекла да је првостепено осуђен 2017. године да је „наводено оштетио буџет града Зајечара“ приликом набавке новогодишњих пакетића, као и да је то ове године другостепено потврђено, против чега је уложила правне лекове.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Истрага против Вучића: Тужилаштво на потезу, председнику прети 15 година робије због протписа у Вашингтону

Истрага против Вучића: Тужилаштво на потезу, председнику прети 15 година робије због протписа у Вашингтону

5 (18) Покрет „Ослобођење“ Млађана Ђорђевића позива Тужилаштво да хитно покрене истрагу против председника Републике …

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

Тупава декларација владе нема никакву правну снагу нити Вучић у име Србије има право да преговара о било чему!

4.1 (7) Влада Србије усвојила је на данашњој седници Декларацију о подршци активностима председника Републике …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend