Србија има председника који се понаша као да мрзи народ којим управља

5
(12)

Необјашњиво је зашто Србија још нема нову владу ни после три месеца од избора И уместо да је влада ефикасно формирана за 15-так дана од завршетка избора и да постоји већ 2 месеца имамо ситацију као да избора у јуну није ни било. Овим неразумним одуговлачењем у предлагању мандатара и избору нове владе до скоро крајњих граница, а уставни рок је 3. новембар, Вучић се највише замера грађанима, које је шибом потерао на изборе усред епидемије вирусом корона 21. Јуна Вучић је свезнајући, свемогући, безгрешни фараон који не жури, јер он живи вечно на путу славе, подвига „спасавања“ Косова и Метохије, „спасавања“ државе Србије и Срба.

И уместо да је влада ефикасно формирана за 15-так дана од завршетка избора и да постоји већ 2 месеца имамо ситацију као да избора у јуну није ни било.

Овим неразумним одуговлачењем у предлагању мандатара и избору нове владе до скоро крајњих граница, а уставни рок је 3. новембар, Вучић се највише замера грађанима, које је шибом потерао на изборе усред епидемије вирусом корона 21. Јуна
Вучић је свезнајући, свемогући, безгрешни фараон који не жури, јер он живи вечно на путу славе, подвига „спасавања“ Косова и Метохије, „спасавања“ државе Србије и Срба.

Одмах да констатујемо: нема никаквих разлога у општем интересу грађана да Владу Србија није добила само неколико дана (15-так) пошто су објављени коначни резултати. Јер онај ко има 188 мандата у парламенту има све, све полуге власти и моћи у држави. И сву одговорност.

Зашто нема рецепта за ајвар у вашингтонском документу
Друго, пошто има апсолутну власт и апсолутну већину није било никакве потребе за неким преговорима са потенцијалним коалиционим партнерима. Било новим било старим. Значи, ту нема никавих преговора, па да је то изговор за оволико одуговлачење!

Како је победник на изборима јасан, кључно питање остаје зашто онда Србија већ скоро три месеца нема Владу.

Неки тврде како председник одуговлачи са предлагањем мандатара за састав нове владе, јер он води рачуна о геостратешком аспекту и положају Србије!?

Сви коју познају наше политичке прилике и свемоћног Вучића знају да претходна претпоставка није тачна, јер Србија нема никакве геополитичке и геостратешке концепте, пројекте, предлоге, решења, идеје…

Нема председник никакав концепт чак ни за данас ни за сутра, показао је то најбоље вашингтонски документ… А камоли концепте за деценију или две унапред. У овом вашингтонском галиматијасу само нема рецепта како се пече и како треба упржити српски ајвар, јер је то незанимљиво за Американце.

Уместо да је одмах дао мандат за састав нове владе мандатару, јер су резултати избора јасни и препустио мандатару и новом премијеру и министрима да воде Србију он и даље у својим рукама неовлашћено и безобзирно држи сву власт… И нема нове владе, ни њеног програма, па се и не ради ништа као да је политичка и економска ситуација у Србији идеална, добра, перспективна… Бахати Вучић и не прикрива чињеницу да о свему сам одлучује, он је „визионар“ и одуговлачи са постављањем свог чауша, трбухозубца.

Уз то, председник Србије од окончања избора води политику замерања према највећим силама света: према Кини ( укида 5Г мрежу и руши релеје), Русији (диверсификацијом довода гаса и нафте угрожава већ уложене милијарде долара Русије у Турски ток и друге пројекте гаса и нафте), па чак и Америци (јер купује кинеско и руско оружје)…Очигледно је изгубио компас.

Широм света као какав спин-експерт ефикасно квари односе, замерио се сада потписивањем вашингтонског омнибуса и ЕУ (питају га званичници из Брисела зна ли шта је потписао у Вашингтону), земљама арапског света, затим, Белорусији, Ирану, Либану… Не види се крај грешкама у које све чешће упада.

Вучић на путу вечне славе и „спасавања“ Србије и Срба и Космета
Али, овим неразумним одуговлачењем у предлагању мандатара и избору нове владе до скоро крајњих граница, а уставни рок је 3. новембар, Вучић се највише замера грађанима, које је шибом потерао на изборе усред епидемије вирусом корона 21. јуна и наврат-нанос пре тога укинуо нелегално уведено ванредно стање.

И уместо да је влада формирана за 15-так дана од завршетка избора и да постоји, већ 2 месеца имамо ситацију као да избора у јуну није ни било.

А од када је фараон победио и освојио 188 мандата од 250 могућих почело је шиканирање грађана, одуговлачење, пренемагање, „статешко размишљање“.

Тако се Вучић, као и сваки победник, који се понаша непристојно, сада прави важан, он чека, јер наводно „жели да изабере најбоље људе у нову владу“, као да ће они сазрети у велике и стамене личности за ова три за Србију изгубљена месеца…

И што је дегутантно и тужно, да поновимо: као да је његов посао да он бира владу и министре, а не мандатар коме ће поверити мандат за састав владе. Ту је он побркао улоге.

И тако док се као паун шепури, шири своје перје да шармира околину друге државе су после избора журиле да што пре добију владе, па чак и наши суседи Хрвати. Траје епидемија короне и влада енономска криза па се сви журе да предузимају одговарајуће мере.

А и у Црној Гори, где су избори били пре десет дана, а која је позната по ажурности и брзини, ће се изгледа влада формирати пре него у Србији. Али, није само то показатељ Вучићеве неодговорности.

Он се оваквим понашањем изругава свим грађанима, показује им колико је било бесмислено што су гласали…У Србији, познато је, иначе не одлучује ни о чему Влада, премијер и министри.

А уствари ради се о томе да ни та нова влада неће владати, управљати Србијом, јер неће она ни имати времена да направити ваљан програм и план деловања у кризним временима.

О томе ће Вучић, све до сваког детаља да каже мандатару, шта да ради, шта да не ради, ко ће бити министри и шта да раде министри…

Јер он је свезнајући, свемогући, безгрешни фараон који не жури, јер он живи вечно на путу славе, подвига „спасавања“ Косова и Метохије, „спасавања“ државе Србије и Срба.

Из те перспективе нема журбе грађани, не дишите, не болујте, не умирите, чекајте, уживајте у небулозним медитацијама Вучића о новој влади. Гледајте ТВ Пинк, Хепи и остале фараонове медије да уживате у његовим „мудрим опсервацијама“ док не породи име мандатара.

Кад будете чули ко је мандатар, и који је ту галимајтијас од предложених имена за министре, биће вам јасно на шта је узалуд трошио време „мислилац“ за посао који је требало, због народа у Србији, да се брзо заврши и да га заврши мандатар, а не фараон преокупиран потписивањем непоновљивих споразума у Вашингтону и Бриселу.

Својим поступцима Вучић говори о природи својег режима, о томе колико му (не)значе институције, јер су све битне институције у техничком мандату. А то је стање он створио да би и формално сконцентрисао сву моћ у својим рукама. Вучић се више не задовољава само тиме да поседује фактичку власт, он машта и креће се ка томе да поседује и сву формалну и сву фактичку моћ у држави.

Тако је то кад Србија има председника који се непримерено понаша као да мрзи народ којим управља..

Извор: izmedjusnaijave.rs

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

„Задуживање Србије је забрињавајуће, увући ће нас у опасну спиралу враћања дуга“ (ВИДЕО)

5 (2) Председник Александар Вучић неће моћи да задржи земљу у Прањанима, јер такав поклон …

Вучић решио да ухапси себе, бату Андреја и читав главни одбор напредних лопова и сецикеса (видео)

5 (3) Председник Србије Алекдандар Вучић огласио се данас са свог Инстаграм профила „будућностсрбијеав“ и …

2 Коментара

 1. rozmari beba pisousta, nekad kurjacic a sad vukodlak cupavi, odrasli i osamostaljeni, mrzi tate; onoga u zanatu djavolskom vestoga i skribomana i prepisivaca, onog s jege, testeru i kapicu belu i onog sto ga rani sa pastetu pokvarenu a on zmije i stakore voli.
  i mrzi mamu kamenjarku bosansko-dalmatinsku iz cibuljica il sipova, kurac ti ga zna, punih gnoja i smrada mesto mleka, kako volet neke Srbijance koji ne prepoznase u njemu mesiju i boga, vodju i mislioca, majstora zanata djavolskoga, znalca prava obojega, brata kosookoga i druga gurbet oca i sina, sionskih mudraca, ljudozdera i adrenohromopija, jebo im ker mater poganu.
  nije lako ni sotoni da rukovodi u SVETOJ SRBSKOJ ZEMLJI i ako je puna mrtvi dusa servijanaca, uvek sluga i robova tudjina.
  i ono malo sto ostalo SRBA ne daju mu mirna sna, nocu se trza i krevete i jazbine menja a preko dana sveti se SBBIMA izmedju ostalog pravljenjem rozmari beba a one Srbske nestaju bez traga.
  pokupi ne samo zlato vec sve sto se sija, mnoge ovaj posla u rajska naselja a sa rodnog ognjista u tudjinu mnoge otera a dovede copore pricadjenih pogana, razbojnika i ubica.
  niceg dobrog za ovim monstrumom ne osta, samo jad i .beda.
  al verujte cuce se glas muskarca i ono; ,,srebreni magnum, srebreni metak, bam, bam, bam,, a onda ono ,,budjenje ranog proleca,, a oglasice se i truba nebeska i ,,heruvimska pesma,,.
  nema od tvog carstva nista sotono bosansko-krvatska, majmune, magarce i pickin dime.

 2. Доктор са Чубуре

  Србија као да има народ који мрзи своју државу. Иначе би гласао са више одговорности. Таквих као Вучић има у сваком народу, али их ти народи не бирају за своје председнике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend