fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

Србија се уједињује против нових цена горива, већ позната и места окупљања! (фото, видео)

0
(0)

Због астрономских акцизних намета који су допринели поскупљење горива, које представља ново оптерећење за кућни буџет, изазвало је револт широм Србије.

Најава таласа поскупљења које ће уследити због раста цена горива додатно је допринела лошем расположењу међу грађанима који, у све већем броју, једва успевају да споје крај са крајем.

Возачи у Србији најављују, да су решени да своје незадовољство искажу получасовном блокадом кључних саобраћајница широм градова Србије, општим протестом који ће широм Србије бити спроведен 8. јуна у 17 часова.

Како незванично сазнајемо протести се путем друштвених мрежа увелико организују у више од 30 градова Србије, на листи градова у којима ће протест наводно бити спроведен обуставом саобраћаја налази се и гардови из Браничевског округа (Пожаревац, Велико Градиште и Петровац на Млави), који ће се придружити блокади.

Протест грађана који је одржан 1. јуна у Панчеву на раскрсници у Улици Првомајској, због поскупљења горива, где су грађан са око 20 возила на пола сата блокирали пут за Београд и из Београда, како би се скренула пажња на високу цену нафтних деривата у Србији. Врло брзо анимирана је цела Србија преко фејсбука.

Интернет заједница која је настала одмах након протеста у Панчеву повезивањем возача из свих крајева Србије који су вољни да дају своју подршку протесту тренутно броји више од 40.000 чланова, а у неколико места је већ изведен пробни протест.

Захтеви које ова заједница поставља су следећи:

У западном делу Србије придруживање протестима најавили су и незадовољни пољопривредни произвођачи, који су блокирали магистралне путеве.

Неке од локација у Београду на којима ће почети протест можете да видите на слици испод.

(извор: еспресо.рс, герила.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Блокиране и кључне саобраћајнице у Будви

5 (3) Момци из јуначког Грбља и Паштровића блокирали кључне саобраћајнице у Будви. Са њима …

Блокиран магистрални пут М6 и чувени мост преко Ђурђевића Таре

0 (0) Комуникацију је блокирало неколико стотина Дробњака из српских братстава са Дурмитора , због …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *