Медвеђа: Цела општина иде „на добош“: Продају се хотели, извори воде, чак и Специјална болница?!

0
(0)

Општина Медвеђа налази се на југу наше земље, недалеко од административне линије са КИМ. Важи за једну од сиромашнији у Србији, а ствари су се изгледа додатно погоршале од када је зајахао СНС. Сада је тамошња власт ставила на продају неке од главних ресурса који овде постоје, а на шта је указо тамошњи одбор странке Доста је било.

Општински одбор покрета Доста је било у Медвеђи изражава сумњу у добре намере руководства општине Медвеђа и државне политике према туристичком и енергетском ресурсу у Сијаринској бањи, као и рубним подручјима у Куршумлији и Бујановцу.

Поводом одлуке да се уђе у приватизацију бањских лечилишта, хотела а пре свега ресурса природе као што су минералне воде, ускоро се очекује продаја права на експлоатацију рудних сировина у Тулару и продаја Рудника Леце, права на обраду полудрагог камена у Сијаринској бањи, покрет позива представнике грађана да се одупру прикривеној продаји земље и природних извора.

Покрет позива да општинске структуре израде анализу и студију дугорочне исплативости продаје ових ресурса, јер Дирекција за имовину и Фонд ПИО схватају да девастирана управа у Медвеђи није способна да одговорно управља ресурсима.

Не може се по сваку цену продати благо јер постоје државни интереси и грађани који су способни да заштите од добоша природне ресурсе, а то је експертска процена и конкурси у којима ће идеје, знање и одрживост надвладати политичке игре.

Покрет сумња на блиску везу контраверзног турског инвеститора Минкаре (гост на отварању заобилазнице у Медвеђи) чији је задатак да нађе партнера за хотел Гејзер у Сијаринској бањи (на слици испод), а након тога да се по убрзаној процедури прода Специјална Болница, извори геотермалних вода и то већином турском, азербејџанском или арапском инвеститору са сумњивим капиталом.

Покрет очекује одговорну државну и локалну управу која неће продати ресурсе и тако прикрити неспособност и рећи да је довела некаквог инвеститора, већ ће пронаћи домаће партнере или делегирати управљање тиму који ће створити услов за јавно-приватно партнерство у корист грађана Медвеђе и Србије.

(извор: достајебило.рс)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Аман бре лудаци више, па ЕУ не зна шта ће сама са собом а не шта хоће на Балкану!

3 (1) Председник Србије Александар Вучић рекао је после данашњег састанка Стратешког дијалога о Западном …

Чачак: Ударио колима у стуб, провалио у празну полицијску станицу, па позвао Хитну помоћ и – полицију

0 (0) ЧАЧАК – ЧАЧАНИН М. С. (30), мештанин Трнаве код Чачка осуђен је на …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *