СРБИЈА У ХАОСУ: Мигранти преплавили Кањижу, општина тражи хитно појачање полиције!

5
(5)

Због повећаног броја миграната на северу земље, кањишка општина затражила је од МУП-а да што пре повец́а број полицијских службеника у најсевернијој општини у Србији. Грађани Кањиже наводе да мигранти нису нападали локално становништво, али да су ипак забринути.

„Мигранти улазе у напуштене куће, старе зграде, чак и неке институције. Родитељи већ воде своју децу у школу, не смеју да их пусте саме“, каже координатор за мигранте Општине Кањижа Роберт Лацко.

Лацко сматра да је једино решење повећање присуства полиције у насељима чиме ће се, како очекује, обезбедити мир и безбедност грађана.

Грађани Кањиже наводе да мигранти нису нападали локално становништво, али истичу да су ипак забринути.

Центар Кањиже пун је мигранта који желе да се домогну земаља Европске уније.

Један од њих каже да је присиљен да спава на улици јер нема новца. Жели да оде у Немачку, али не зна како да пређе границу.

Други напомињу да желе у Француску или Холандију и надају се да ће ипак успети да уђу у Мађарску.

Према подацима мађарске полиције, јуче и данас приведено је шездесетак илегалних миграната у жупанијама које се граниче са Србијом.

Сви су враћени у прихватне центре на мађарско-српској граници. Врата тих центара отворена су само према Србији.

Дневна газета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Филип Родић: За НВО сектор радница из Боговађе је џелат, а не жртва

5 (18) НВО које се наводно залажу за женска и уопште људска права не само …

У Србију се враћају на стотине миграната из Босне којима је изгорео мигрантски камп код Бихаћа

5 (1) Начелник Бихаћа Шухрет Фазлић у разговору за Kлиx.ба коментаришући актуелну проблематику с мигрантима …

2 Коментара

  1. Odeš u Kanjižu, svi putokazi precrtani na ćirilici. Tražite pomoć madjarske policije. Sad kad je frka ipak je dobra ćirilična policija a?!

  2. Bojim se da povećanje broja policajaca neće biti od veće koristi. Odavno smo videli da policija ne reaguje na zločine migranata. Zato je to što se organizujete mnogo bolje rešenje. I cilj treba da vam bude da ih oterate tamo odakle su došli, a ne da se zaštitite. Od njih nema zaštite. Oni ništa ne razumeju, niti ih zanima. Oni nisu videli civilizaciju, čude se ženama bez hidžaba, i one su za njih poziv da ih siluju, pa ubiju, ženska kosa ih iritira i tera da je pale, smatraju da imaju pravo na svaku kuću u kojoj trenutno nema nikog, na svaku imovinu koju trenutno niko ne brani. Njih ne zanimaju ni naši zakoni, ni naša policija. Možemo ih samo proterati, a to neće ići lepim. Moraćemo da primenimo silu. Ne dajte se, Kanjižani, ne dajte svoju imovinu i svoj grad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend