Насловна / Србија / Економија / Српска сиротиња без јефтиног хлеба

Српска сиротиња без јефтиног хлеба

У Србији више не постоји тзв. социјална векна хлеба. Наиме, Влада није продужила примену уредбе по којој хлеб „сава'“од брашна тип 500, тежине 500 грама, кошта максимално 46 динара (0,33 евра).

Та уредба је иначе уведена 2010. године као мера заштите социјалног стандарда становништва. Та уредба се није допадала Европској унији , које је имала примедбе, јер цену, уместо тржишта, регулише акт Владе.

Осим што је држао скупоћу векне под контролом, овај акт је пекаре обавезивао да дневно морају да од укупне производње хлеба напеку 30 одсто „Саве“. Министар трговине је рекао Расим Љајић рекао је да нема економских оправдања за одржавање уредбе.

– Једини аргумент за њено продужење су психолошки аргументи, јер би то неко могао да искористи да покрене кампању – ево сад ће цене хлеба скочити пошто је укинута последња уредба која постоји. То се неће догодити јер и данас имате у продавницама хлеб по нижој цени од прописаних 0,33 евра за хлеб „сава“ од брашна тип 500 – изјавио је Љајић.

Економиста Владана Хамовић каже да је нажалост све друго скупо, а народ не може живети само од хлеба.

Н. С. Прерадовић – Вести

Актуелно

Министрима из владе Србије дата препорука да не коментаришу пресуду Радовану Караџићу

Министрима у Влади Србије дата је препорука да не коментаришу хашку пресуду доживотне робије Радовану …

ЗЛАТНО ДОБА! Из Деспотовца се у иностранство иселила готово половина становника

Београд — Зауставити исељавање је национални задатак, тешка борба са неизвесним резултатима, рекао је министар …

Један коментар

  1. Evo sa’ce da da ‘leba sirotinji raji, nezahvalnoj masi, lenstinama i vazda nezadovljnima, samo da plati rucak 4000 evra, pa jedan u Njujorku sa „deprimiranom cerkicom“ od 6000 evra, pa da kupi jos jedan sako od 4000 evra, pa da odradi svoju kampanju po Srbiji na nas racun, e, pa, ako nesto pretekne onda ce vam dati koru hleba!
    Samo vi strpljivo cekajte!
    I gladujte …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons