Српске улице све крвавије!

Српске улице све крвавије!

Опет се крв на београдским улицама пролила усред дана, пред мноштвом очевидаца. Овог пута у центру српске престонице експлодирао је џип у којем је у мукама, без ногу и уз урлике умро Синиша Милић Боске (44), што је само још један у низу криминалних обрачуна које криминалистичари виде као повратак Србије у мрачне 90-те године прошлог века.

– Можда мисле да је то добро за наш положај на туристичкој мапи, па да позову стране госте да виде обрачуне, пуцње у главу, бацања с моста… Да будемо познати као земља црних атракција – с мрачном иронијом каже овај адвокат и подсећа да је Србија после 5. октобра 2000. године наследила банде из 90-их које су наставиле да делују у мањем обиму, али да се то не да поредити са данашњом црном статистиком.

Са сина на оца

Крвави обрачуни не дешавају се само у Београду. Тако је 6. јуна Дејан Станковић (71) ликвидиран пред очевицима у Крушевцу. Он је био отац Војина Станковића (41) који јемесец дана раније убијен у кафићу пред бројним очевицима.

МУП уништен

– Министар полиције Небојша Стефановић и његови сарадници треба оперативно да разбију криминал. Уместо тога су разорили кадровску структуру у МУП-у, довођењем сумњивих лица, бивших навијача и нечијих жена – појашњава Прелевић.

Хапшења се, према његовим речима, дешавају уочи избора или једном годишње и тада буде приведено 100 особа, али их се убрзо на слободи нађе 98.

Старлета државни непријатељ

МУП Србије заиста је направио списак особа које су непожељне у Србији, али се јавност забављала вешћу да је улазак у земљу онемогућен старлети Сораји Вучелић, власнику црногорског пасоша. Потом је Црна Гора забранила улазак српској старлети Тамари Ђурић.

– С тим бројем на седам милиона испада да је Србија као Норвешка. Према мојој евиденцији, од почетка године је у разним ситуацијама убијено више од 100 људи у Србији, а полиција је углавном нашла оне који су се сами предали, док је мало починилаца ухапшено – закључује Прелевић.

Празна пушка

Министар полиције Небојша Стефановић почетком априла је рекао да неће дозволити да Србија буде полигон за обрачун два клана из Црне Горе. Он је тада најавио да ће забранити улазак у Србију свима који могу угрозити безбедност. Такође је обећао снажне репресивне акције с јасном поруком да људи с тог списка нису пожељни у Србији.

Бомба пукла испод седишта

Аутомобил Синише Милића Боскета експлодирао је у покрету на Аутокоманди око 13.30.

Према првим претпоставкама с увиђаја, експлозив је био подметнут испод возачевог седишта. Очевици кажу да околни аутомобили нису много оштећени, па је вероватно реч о усмереној експлозији увис, што говори да је овај злочин дело професионалца.

Експлозија је откинула ноге жртве, која је остала свесна, крварила и вриштала још неколико минута заробљена у колима. Када је стигла Хитна помоћ, Милић је већ био мртав. Умро је пред сведоцима који нису могли да му помогну. Његово тело, готово у деловима, изнето је из уништеног џипа два сата касније, након увиђаја.

На лице места непосредно после експлозије стигла је и супруга убијеног Милића. Она је пала у несвест када је угледала уништен аутомобил и разнето тело супруга.

Затварање граница криминалцима, према речима Прелевића, добра је мера, али нажалост није смањила број мафијашких убистава. Ужасна смрт Синише Милића у експлозији која је могла да кошта главе и пролазнике даје му за право.

Београд ратиште мафије

Наводи се да је убијени Милић из Шековића у РС, али да је 20 година био настањен на релацији Београд-Подгорица-Бар. Он је био припадник Специјалних антитерористичких јединица (САЈ) МУП-а Српске и Србије до 2009. године. Хапшен је у Београду у новембру 2015. у случају наводног праћења Александра Вучића.

Тада је утврђено да је осам пута током 24 сата у аудију А8 био у близини адресе на којој станује премијер. Упркос тим сумњама, Милић се нашао на слободи.

Медији наводе да је Милић био део сарадничке мреже Луке Бојовића кога медији називају некадашњим вођом земунског клана, наследником Душана Спасојевића Шиптара ког је полиција убила у “Сабљи” 2003. године.

– На Вождовцу је 31. маја пронађено тело Радована Лакетића, из Пљеваља, осуђиваног за трговину хероином. Полиција сумња да је мотив убиства борба за превласт на тржишту наркотика.

– Огњен Икач, навијач Рада, убијен је 17. јуна с пет метака на улици. Пре њега, убијен је још један навијач Рада, Огњен Жанић, ком је 24. маја егзекутор пуцао у стомак и прекинуо аорту, те је искрварио насмрт. Статистика говори да су у протеклих седам месеци убијена четворица навијача тог клуба.

– Драгослав Милорадовић, који је у медијима такође словио за блиског Луки Бојовићу, убијен је 28. маја.

– Горгије – Горг Дармановић, држављанин Јужноафричке Републике пореклом из Црне Горе, ликвидиран је 6. маја око поднева у Новом Београду – испред Првог основног суда.

– Лука Радуловић, познат по пресецању колоне возила председника Александра Вучића код Топчидерске звезде, изрешетан је за шанком београдског ноћног клуба 17. априла.

Д. Декић – Вести

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Ђурић и Шапић очи у очи! Шапић побегао од питања у вези нелегалне виле (видео)

Ђурић и Шапић очи у очи! Шапић побегао од питања у вези нелегалне виле (видео)

Оснивач и председник Покрета ‘’Ћале, ово је за тебе’’ Петар Ђурић је данас око 12 …

ПКБ три године након приватизације од Ал Дахре: Неухрањене краве, затворене фарме и минималне плате

ПКБ три године након приватизације од Ал Дахре: Неухрањене краве, затворене фарме и минималне плате

Каква је будућност ПКБ-а који се од 2018. налази у рукама Ал Дахре? Уговор који …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *