СРПСКИ СЕЉАК УПОЗОРАВА: Посебна кобасица кошта 179 дин кило, а кило живе мере свињетине 180 дин

0
(0)

Вучић је прошлост само што то не види. Ми обични сељаци то видесмо раније и не треба потцењивати вековну мудрост сељака.

У претходном јављању обичан сељак је напоменуо да је Вучићу дошао крај али га људи нису разумели. Да је крај ту показује чињеница да се издајнички чин смучио људима у Зајечару. Тамо не помаже реторика да бољег немамо. Ми сељаци кажемо да бољег нема на тој сцени али се не зна ко је гори.

Да је дошао крај показују и сточари из Мачве који су кренули у протесете. Држава штити странце, па не дозвољава да страним фирмама пропадне месо треће класе и такво отпадно месо увози. Тим увозом Вучић свесно уништава сточарску производњу у Србији.

Ми обични сељаци се питамо када ће и остали обични људи прогледати. Докле ћемо имати вођу који је слеп. Када ће се људи запитати шта се ставља у виршлу или у посебну кобасицу када је она дупло јефтинија од сировине од које је направљена. Колико се ставља у те месне производе канцерогених емулгатора и које ће последице изазвати код оних који користе никога не интересује. Шта се још ставља у ту посебну кобасицу осим отпада када може да има цену 179 динара. Како то да сељаци из Мачве траже да жива мера свињетине износи 180 динара за килограм, а да посебна кобасица кошта 179 динара.

У граду влада погрешно мишљење да су сточари незајажљиви и да штрајкују да би добили екстра профит. Наше слепе вође свесно и систематски уништавају сељаке – прво полако, а потом све јаче и јаче даве док по градовима чине геноцид дозвољавајући разним мангупима, који се клањају само ђаволу, да  хране народ оваквим производима. Ми знамо да је криза и да пара нема па је добродошао сваки јефтин производ али незаборавите да здравље које нарушавамо увозом отпадног меса из иностранства ничим нећемо моћи да повратимо.

Прошле 2014 године у Србију је увезено 35.000.000 килограма месо сумљивог квалитета. Да ли се питате да ли су новопечене газде и у то месо као у Црној Гори додали винобран како би изгледало свеже. Да ли и Вучић даје својој деци неку од таквих посебних кобасица или виршли. У једном делу месних прерађевина налази се полифосфат који на људе делује мутагено и одражава се на другу и трећу генерацију и утиче на добијање рака дебелог црева. На то нам је указао проф.доктор Ненад Боројевић стручњак за онкологију, али власт нема слуха за такве примедбе. Велики број емулгатора и конзерванаса се ставља у те прерађевине како би побољшали укус тих прерађевин, Све нам је то поздрав са Запада. Мисле људи, са Запада како да нас униште без рата, не морају да гину, само нас нахране јефтиним специјалитетима, а имају и великодушну помоћ од премијера Србије. Како можемо другачије да тумачимо чињеницу да се Вучић залаже за интересе велепоседника, а не за носиоце производње у свим сверама друштва.

Предприступни фондови ће давати подстицаје само за куповину иностране механизације. Они са Запада штите своју индустрију. Нашу посрнулу индустрију трактора нико неће да погледа. Давани су Влади програми од стручњака из српске индустрије трактора како да се та наша индустрија стави на ноге. Једино није понуђен мито људима који одлучују, то раде странци и тајкуни, они дају рекет, па се онда се растаче имовина и ресурси Србије.

У млечном говедрству 48 процената укупне производње чине сељаци који поседују од 1 до 5 крава, 82 процената укупне производње чине сељаци који имају од 1 до 9 крава, а само 1.8 процената чине тајкуни који имају преко 100 крава. У већини села у Србији људи који имају до 10 крава не могу да продају млеко млекарама. Преко деведесет посто свих давања у млечном говедарству се усмерава на оних 1,8 процената произвођача млека. Имамо појединце који добијају више подстицаја од свих паора заједно из целе општине.

У ратарству се подстицаји смањили за мала и средња газдинства са максималних 100 хектара на 20 хектара по газдинству. Банке не дају кредите газдинствима испод 15 хектара. Све то не би било чудно да се буџет министарства пољопривреде повећао са 3,5% на 5%. Опет се догодило да ће већину средстава повући тајкуни који могу да купе нове Уредбе промену Закона. Ми обични сељаци кажемо тајкуни су присвојили буџет Министарства пољопривреде – то поделе међу собом и са људима из власти. Понека мрвица из буџета стигне и до обичних сељака, ако је та мрвица већа знајте да ни то нјие случајно јер иза те веће мрвице сигурно стоји неки политичар. Сељаци су тражили да се ограничи давање и тајкунима на максималних 5 милиона динара међутим то није прошло. За тајкуне је мало и 5 милиона ЕУР-а и то Вучић подржава – само не сме да се даје сељаку.

Сељаци из Мачве су протествовали из разлога што нико од прерађивача неће да им откупи стоку. Цена стоке је спала испод цене колико је у стоку уложио сељак. По опробаном правилу ових дана је опет увезено месо сумљивог квалитета. Мајстор је решио да уништи те сточаре па да пусти швапски тенис да нас рани или сахрани. Успут Шваба ће бити задовољан са 50 000 хектара најквалитетнијих ораница. Вучић даје – има се може се. Докле? Видећемо!

Ономе коме су Тони Блер, Шредер и људи који су трговали људским органима узетих од живих Срба сарадници или има кратко памћење или је злонамеран. Онај ко се бори против корупције. а корупција расте није добар. Онај ко се бори против дуплих функција па му градоначелник Београда шеф управног одбора АИР Србије омаловажава разум обичног сељака. Онај ко може да отима зарађен новац од пензионера, а да даје енормна средства за дуплу функцију Синиши Малом док му отпадају точкови са авиона не зна шта ради.

И Ђука Брука се наводно одрекао дулих функција, али народ види превару. Господо на власти народ Вас је изабрао да народу будете слуга, а не владари. Промашили сте. ви сте слуге тајкунима и служите страним интересима.Приближио вам се крај а ви тога нисте свесни као ни они што су владали пре вас. Ви сте велико зло за овај народ. Преживео је српски народ разне врсте елементарних непогода па и разноразне окупаторе преживеће и ово велико зло звано Вучић и оне који су га поистоветили са богом.

Сељаку никада није било чудно да производи храну и да та храна завршава на трпезама свих наших грађана. Сељак зна да и држави мора да даје да би држава живела и то је нормално. Сада је сељак дошао у ситуацију да му се отима земља. Зар да нам да храну производе странци на нашој земљи, а да ми сељаци јашемо камиле. Зар да нам Арапи ору наше њиве а да се ми који то радимо вековима дозвољавамо слепом вођи да нас понижава.

У ОВАКВОЈ СИТУАЦИЈИ НЕЋЕ ПОМОЋИ МЕДИЈСКИ МРАК НЕМОЖЕТЕ ПОГАСИТИ СВА СВЕТЛА!

ТО СМРДИ !!!

СЕЉАЧКА БУНА ЈЕ ПОЧЕЛА! ВУЧИЋ ЈЕ ПРОШЛОСТ САМО ШТО ТО НЕ ВИДИ!

ВОСТАНИ СЕРБИЈО ДАВНО СИ ЗАСПАЛА У МРАКУ ЛЕЖАЛА СЕРБЉЕ РАЗБУДИ

ОБИЧАН СЕЉАК

(Име аутора познато редакцији Србин.инфо)

(Србин.инфо)

 

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Професор Чворовић открио све о избору новог патријарха: Ево шта спрема Вучић (видео)

5 (3) Гост Дејана Петра Златановића у емисији „Интервју“ на јутјуб каналу „Центар-Србин.инфо“ био је …

ВУЧИЋ: 1,8 милиона доза Фајзерове вакцине за Србију

3 (4) Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија за крај ове …

30 Коментара

 1. БРАВООООО за ГОСПОДИНА СЕЉАКА!!!!!

 2. pa posebna je jer se ne pravi od mesa nego od posebnih otpadaka od mesa

 3. veliki marketi saosecaju sa narodom,i svesno idu u gubitak zarad svog naroda.

 4. Stvarno strašno ! Ne zna se ko je gori ! Da li će se ikada promeniti nešto u ovoj državi !?

 5. I sta sqd to govori? Samo da je od nekih otpadaka…

 6. POSEBNA JER NEMA MESA–SVE JE OTPAD,SOJA I HEMIJA–NASTAVITE DA SE TRUJETE

 7. Кад на тих 180 динара додаш 6 динара. колико за коло млевених мрцина увозници плаћају, видиш да ту има зараде.

 8. Јешћемо туђе и од муке продавати суђе.

 9. Srpski seljak treba da izvrsi kvalifikaciju svinja. Tako da i on , sortira svoje proizvode na trziste. Tako da treba da prodaje razlicite vrste svinja npr. svinja sa kratkim repom cena , svinja sa dugim repom, svinja na cetiri noge, svinja sa dugim usima, svinja sa kratkim u sima. I za sve te proizvode stavi razlicite cene. Po principu , posebna, ekstra kobasica, kobasica u prirodnom crevu, dimljena, lovacka, srpska itd.

 10. Srpski seljak treba da izvrsi kvalifikaciju svinja. Tako da i on , sortira svoje proizvode na trziste. Tako da treba da prodaje razlicite vrste svinja npr. svinja sa kratkim repom cena , svinja sa dugim repom, svinja na cetiri noge, svinja sa dugim usima, svinja sa kratkim u sima. I za sve te proizvode stavi razlicite cene. Po principu , posebna, ekstra kobasica, kobasica u prirodnom crevu, dimljena, lovacka, srpska itd.

 11. PRE KOLIKO NEDELJA A POSTO SU SAD DEBELE SVINJE

 12. PRE KOLIKO NEDELJA A POSTO SU SAD DEBELE SVINJE

 13. Sve su ovo činjenice ali sumljivo pa sumljivo. Zar novinar ne zna da se kaže sumNJivo? Ne volim da čitam nepismene tekstove.

 14. „Posebna“ nije osnovna misao članka dok komentare krasi izuzetna „posebnost“. Ne znam šta je bolje (gore); kad te ne čuju ili kad te ne razumeju!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend