fbpx
Насловна / Свет / Европа / Шта мислите чија је идеја била ЕВРОПСКА УНИЈА?

Шта мислите чија је идеја била ЕВРОПСКА УНИЈА?

5
(4)
  • Европска унија, слободно тржиште и јединствена валута су били у плановима које су изворно осмислили високо рангирани нацисти, укључујући и самог Хитлера

Нова књига под називом „ЕУ: Истина о Четвртом Рајху – Како је Хитлер добио Други свјетски рат“предлаже да је Њемачка једина земља која има користи од Европске уније, кажу аутори Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini који тврде да је ЕУ планирана изворно од стране нациста.

Године 1936. Хитлер је рекао у Reichstagu: “Није интелигентно замислити да се у таквој тијесној кући као што је Европа, заједнице народа могу одржавати различите правне суставе и различите концепције закона, тако дуго времена.”

Године 1941. Walter Funk, Хитлеров министар економије, покренуло је Europäische Wirtschafts Gemeinschaft (Еуропску економску заједницу) – ЕЕЗ) да би успоставио јединствену еуропску валуту. Хитлеров план за интеграције еуропског господарства у јединствено тржиште.

Године 1945. Хитлеров Главни план – Мастерплан (заробљен од стране савезника) укључивао је план за стварање економске интеграције Европе и оснивање Европске уније на федералној разини. Нацистички план за федералну Европу темељио се на Лењиновом увјерењу да: “Федерација је пријелазни облик према потпуном јединству свих народа”

Аутори књиге Daniel J. Beddowes i Falvio Cipollini, каже: “Због чега постоји ЕУ? Тко стварно има од ње користи? А одговор је, наравно, само Њемачка.”

“Није случајно да је готово свака земља у Европској унији све сиромашнија док је Њемачка и даље богатија и богатија.”

“Ми можемо мислити да смо побиједили у Другом свјетском рату. Али смо изгубили. Није никакво изненађење да ми сви живимо у Четвртом Рајху.“

“Били свјесни или не, они који подржавају и бране у Еуропску унију подржавају нацистичку насљеђе”.

Под поглављем наслова “ЕУ је инспирирана и дизајнирана од стране нациста”, аутори тврде:” Хитлер је био човјек који је први који је дао задњи сјај плановима које су започели Карло Велики и Наполеони.“

ЕУ је морао добити завршни изглед тијеком Другог свјетског рата од стране човјека по имену Walther Funk, који је био предсједник Reichsbanke и директор банке за међународна поравнања.

“То је био Funk, који је предвидио долазак еуропског економског јединства. Функ је био и министар економије Адолф Хитлера и његов кључни економски савјетник.”

Они настављају: “Нацисти су се хтјели ријешити нереда малих народа који су чинили Европу и њихов план је био врло једноставан. ЕУ је Хитлеров сан.”

Књига тврди да није случајност да је ЕУ тако близу Хитлерова плана за послијератну Еуропе.

Према ауторима: “У 1945, Хитлеров “Главни план” је био заробљен од стране савезника. План је укључивао детаље плана за стварање економске интеграције Европе и оснивање Европске унију на федералној разини.”

“Немогуће је наћи разлику између Хитлеровог плана за нове Сједињене Државе Еуропе, којем би доминирала Њемачка и Европске уније какву имамо данас.”

Књига такођер тврди да је конзервативни премијер Ted Heath– “самопризнајући лажљивац и издајица” – платио £ 35,000 фунти како би увео Британију у Европску економску заједницу 1973, а нацистички министар пропаганде Joseph Goebbels би тада био поносан на BBC-ову пропаганду уласка у ЕУ.

Завршни дио књиге је поглавље “73 ствари које требате знати о ЕУ (Чињенице које је BBC заборавио рећи)”.

Међу бригама о имиграцији и Заједничкој политици пољопривреде, аутори тврде да је ЕУ наметнула законе попут: “ЕУ је озаконила да су кућне радиности илегалне”, “закони Европске уније присиљавају власнике свиња да се морају пријавити за добивање дозвола за ходаље” и “ЕУ жели контролирати глазбу коју сви слушају”.

Такођер тврде: “ЕУ нас је присилила да користимо нове жаруље које су опасније и скупље од старих.”

Гласноговорник либералних демократа је рекао: “Људи су безначајано необични са митовима о ЕУ већ десетљећима, а ова књига је примјер тога. Неки од приједлога су потпуно смијешни. Winston Churchill позвао на “Уједињене еуропске државе” и сумњам да ће га аутор назвати нацистом.

То није први пут да је ЕУ описана као њемачка завјера и план да би се преузела читава Еуропа.

У 1990. години, министар владе Велике Британије, Nicholas Ridley – блиски савезник Margaret Thatcher – био је присиљен дати оставку након што је описао Економску и монетарну унију као “њемачки рекет дизајниран за преузимање цијеле Европе”, и рекао да одустаје од државног суверенитета предајући га Еуропској унији је једнако лоше као да сте своју земљу предали Хитлеру.

ИЗВОР: Dalicom news & web, Интермагазин

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ДЕСНИЧАРИ РАСТУРИЛИ ЕУ СТРАНKЕ: Салвини однео 58% гласова на изборима у региону Умбрија!

5 (1) Нова анти-суверенистичка, про-мигрантска влада Италије поражена је на првом озбиљном тесту, упркос масовном …

Друже Јункер, ми ти се кунемо да са европског пута не скрећемо!

1.8 (8) Председник Србије Александар Вучић састао се данас поподне у Бриселу са председником Европске …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *