Шта очекује српске возаче у 2021.?

Шта очекује српске возаче у 2021.?

5
(3)

Највећа непознаница биће најављена контрола издувних гасова на техничком.

Иако је нови, ригорознији правилник актуелан од 2018, линијама техничког прегледа и возачима дате су три године да се прилагоде једној од најстрожих мера, а то је контрола издувних гасова аутомобила.

Међутим, члињеница је да је ретко ко од власника старијих возила припремио свој аутомобил за строжу контролу издувних гасова. Kако су писали медији у 2020, процењује се да барем 100.000 возила у Србији емитује непрописну количину издувних гасова, па би они могли први да дођу под удар након 5. јула.

Ипак, велико је питање да ли ће тог датума заиста и почети контрола издувних гасова, с обзиром да се процењује да је тек 250 од 1.150 линија техничких прегледа оспособљено за рад по новом правилнику.

То значи и да је ретко која линија техничког прегледа уопште могла да упозори власнике аутомобиле на евентуални проблем са издувним гасовима у прелазном трогодишњем периоду.

Kада је ова тема актуелизована током лета прошле године, није било наговештаја да би почетак контроле издувних гасова могао да се пролонгира за 2022. Да ли ће пандемија, која је пореметила многе планове, утицати да се примена ове мере још једном одложи, показаће време.

Уколико све остане како је најављено, од 5. јула ће највише проблема имати власници возила која немају катализатор, док су код дизелаша у проблему они којима је скинут ДПФ или филтер штетних честица који такође служи за пречишћавање издувних гасова.

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ако Рио Тинто отвори рудник прети нам тровање арсеником и изумирање Србије (видео)

Ако Рио Тинто отвори рудник прети нам тровање арсеником и изумирање Србије (видео)

5 (4) Долазак компаније Рио Тинто на наше просторе и отварање рудника јадарита у близини …

Мирослав Алексић: Србијом данас влада и управља мафијашка хоботница (видео)

Мирослав Алексић: Србијом данас влада и управља мафијашка хоботница (видео)

5 (1) Када нема демократског амбијента у коме се разговара о политикама и људима, озбиљним …

Један коментар

  1. За тренутак се одустало од одузимања погодности поседовања и коришћења сопственог јефтиног аутомобила обичном народу. Прешло се на тежу опсаду – на затварање, вакцинисање с могућим стерилисањем или неким другим ограничавајућим мутацијама и девијацијама које могу бити изазване народу по вољи самозванаца. Ако се пружи жесток отпор вакцинацији и затварању, онда ће се применити пузајуће методе типа повећања пореза, фиксних давања, смањивање запослености, изгладњивање… међу њима и спречавање употребе разних цивилизацијских достигнућа: лечења, образовања, па и те „ситнице“ – употребе аутомобила за остваривање своје личне користи, зараде, напредовања и материјалног интелектуалног.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend