Државни вакцинатор Кон би сада да вакцинише преко три милиона Србаља, од ђутуре провизија 4.485.000 €
фото Танјуг, Драган Кујунџић

Државни вакцинатор Кон би сада да вакцинише преко три милиона Србаља, од ђутуре провизија 4.485.000 €

Србија данас: Државни вакцинатор Предраг Кон би да вакцинише преко три милиона Србаља како би их спасио опасног смртоносног вируса који има проценат преживљавања од преко 98.6%  и поред жестоко надуваних бројева оних који су наводно од тог вируса умрли иако је већина људи која је умрла умрла због тешких болести и компликација изазавних истим. Државном вакцинатору Предрагу Кону није била изгледа доста само једна зајебанција и коруптивна игранка око набавке вакцина за свињски грип где је био један од главних осумњичених за набавку беспотребних вакцина да би на слободи остао само захваљајући чињеници да су у читаву ту игранку били умешани и људи из врха тадашње власти.

Ако знамо да је на западу цена Фајзерова анитивакцине око 15 евра онда ћемо веома лако доћи до неке ситне провизије од 10% коју ће неко у Србији да добије ако вакцинише преко три милиона Србаља ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОМ вакцином. Та ситна провизија за вакцинацију три милиона Србаља износила би скромних  4.485.000 €. Шта ви наши драги читаоци мислите? Ко ће да проба да скине кајмак и овога пута? У наставку можете прочитати оргиналну вест Бете.

_______________________________________________________________________________

Епидемиолог Предраг Kон оценио је данас да је оклевање са вакцинацијом против коронавируса “нешто најгоре” што може да успори излазак из тренутне епидемиолошке ситуације.
Гостујући на РТС-у, Kон је рекао да вакцина “не сме да стоји” већ да како стигне у Србију, одмах мора да се употреби.

“Овде нема више чекања. Мене чуди да већ није утрошено све што је стигло. Сваки дан нам је битан, све што стигне треба што пре да буде утрошено”, рекао је члан Kризног штаба за сузбијање епидемије.

Наводећи да је Израел за десетак дана вакцинисао скоро милион становника, Kон је рекао да брзина организовања вакцинације није питање “чисте способности” него “директног утицаја на ток епидемије”.

“После прва два таласа имали смо измерено да 20,7 одсто људи у Србији има неки имунитет, претпостављамо да је у трећем таласу то прешло 35 и дошло до 40 одсто. Да бисмо спречили епидемијске таласе какве смо имали, морамо имати 60 одсто имуних, а ако заиста желимо да потиснемо вирус, морамо имати више од 80 одсто имуних, што подразумева вакцинацију три милиона или чак нешто више људи”, нагласио је Kон.

Оценио је да се са појавом “оружја” у виду вакцине, “из дана у дан” може очекивати да ће епидемиолошка ситуација бити лакша, али и додао да се после Божића ипак очекује повећање броја новозаражених, посебно у Београду.

“Имали смо изванредну солидарност грађана у вези забране организованог дочека Нове године, али су после тога људи осетили потребу да изађу, да прошетају. То се видело последњих дана, али не може да се пореди са ризиком дочека. Неких последица ће бити, доћи ће до неког повећања у Београду, за остале градове не могу да тврдим”, рекао је епидемиолог.

Упитан да ли ће школски распуст бити продужен, Kон је рекао да то питање још није разматрано, али да мисли да за тим неће бити потребе.

“Видећемо каква је ситуација после празника. Није било говора да распуст буде продужен али све опет зависи од развоја ситуације”, рекао је Kон.

Kоментаришући новогодишњу жељу да Kризни штаб што пре буде распуштен, он је рекао да је то тело обавило “скоро све што је битно”. Оценио је да ће “бар још пола године” постојати потреба за таквим телом.

Извор: Бета

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Сину Предрага Kона и рођаки Дарије Kисић високе позиције у Ер Србији!

Сину Предрага Kона и рођаки Дарије Kисић високе позиције у Ер Србији!

Иако је национална авио-компанија Ер Србија прошлу годину завршила у минусу већем од девет милијарди …

ДИРЕKТОР ДОМА ЗДРАВЉА KРАГУЈЕВЦА: И вакцинисани имају упалу плућа и заврше на респиратору!

ДИРЕKТОР ДОМА ЗДРАВЉА KРАГУЈЕВЦА: И вакцинисани имају упалу плућа и заврше на респиратору!

Директор Дома здравља Kрагујевац Василије Антић изјавио је у овом таласу пандемије вакцине не спречавају …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *