Државни вакцинатор Кон би сада да вакцинише преко три милиона Србаља, од ђутуре провизија 4.485.000 €
фото Танјуг

Државни вакцинатор Кон би сада да вакцинише преко три милиона Србаља, од ђутуре провизија 4.485.000 €

4
(5)

Србија данас: Државни вакцинатор Предраг Кон би да вакцинише преко три милиона Србаља како би их спасио опасног смртоносног вируса који има проценат преживљавања од преко 98.6%  и поред жестоко надуваних бројева оних који су наводно од тог вируса умрли иако је већина људи која је умрла умрла због тешких болести и компликација изазавних истим. Државном вакцинатору Предрагу Кону није била изгледа доста само једна зајебанција и коруптивна игранка око набавке вакцина за свињски грип где је био један од главних осумњичених за набавку беспотребних вакцина да би на слободи остао само захваљајући чињеници да су у читаву ту игранку били умешани и људи из врха тадашње власти.

Ако знамо да је на западу цена Фајзерова анитивакцине око 15 евра онда ћемо веома лако доћи до неке ситне провизије од 10% коју ће неко у Србији да добије ако вакцинише преко три милиона Србаља ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОМ вакцином. Та ситна провизија за вакцинацију три милиона Србаља износила би скромних  4.485.000 €. Шта ви наши драги читаоци мислите? Ко ће да проба да скине кајмак и овога пута? У наставку можете прочитати оргиналну вест Бете.

_______________________________________________________________________________

Епидемиолог Предраг Kон оценио је данас да је оклевање са вакцинацијом против коронавируса „нешто најгоре“ што може да успори излазак из тренутне епидемиолошке ситуације.
Гостујући на РТС-у, Kон је рекао да вакцина „не сме да стоји“ већ да како стигне у Србију, одмах мора да се употреби.

„Овде нема више чекања. Мене чуди да већ није утрошено све што је стигло. Сваки дан нам је битан, све што стигне треба што пре да буде утрошено“, рекао је члан Kризног штаба за сузбијање епидемије.

Наводећи да је Израел за десетак дана вакцинисао скоро милион становника, Kон је рекао да брзина организовања вакцинације није питање „чисте способности“ него „директног утицаја на ток епидемије“.

„После прва два таласа имали смо измерено да 20,7 одсто људи у Србији има неки имунитет, претпостављамо да је у трећем таласу то прешло 35 и дошло до 40 одсто. Да бисмо спречили епидемијске таласе какве смо имали, морамо имати 60 одсто имуних, а ако заиста желимо да потиснемо вирус, морамо имати више од 80 одсто имуних, што подразумева вакцинацију три милиона или чак нешто више људи“, нагласио је Kон.

Оценио је да се са појавом „оружја“ у виду вакцине, „из дана у дан“ може очекивати да ће епидемиолошка ситуација бити лакша, али и додао да се после Божића ипак очекује повећање броја новозаражених, посебно у Београду.

„Имали смо изванредну солидарност грађана у вези забране организованог дочека Нове године, али су после тога људи осетили потребу да изађу, да прошетају. То се видело последњих дана, али не може да се пореди са ризиком дочека. Неких последица ће бити, доћи ће до неког повећања у Београду, за остале градове не могу да тврдим“, рекао је епидемиолог.

Упитан да ли ће школски распуст бити продужен, Kон је рекао да то питање још није разматрано, али да мисли да за тим неће бити потребе.

„Видећемо каква је ситуација после празника. Није било говора да распуст буде продужен али све опет зависи од развоја ситуације“, рекао је Kон.

Kоментаришући новогодишњу жељу да Kризни штаб што пре буде распуштен, он је рекао да је то тело обавило „скоро све што је битно“. Оценио је да ће „бар још пола године“ постојати потреба за таквим телом.

Извор: Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Јовановић: Срби на Косову се више боје Вучићевих криминалаца са севера од албанске парадржаве (видео)

Јовановић: Срби на Косову се више боје Вучићевих криминалаца са севера од албанске парадржаве (видео)

5 (3) Генерални секретар Народне странке Стефан Јовановић изјавио је данас да се Срби са …

Јован Радовановић: Технички преглед је организовани криминал, сви се уграђују, ево доказа! (видео)

Јован Радовановић: Технички преглед је организовани криминал, сви се уграђују, ево доказа! (видео)

4.9 (32) Добро организована криминална група извлачи новац од возача преко регистрације возила. Једна група …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend