Штрајк глађу у „Ласти“ у Младеновцу

0
(0)

Због малих зарада и неизвесности око даље будућности фирме и радних места, око 50 радника Саобраћајног предузећа „Ласта“ у Младеновцу други дан штрајкује глађу. Јутрос су им се прикључили и радници Ласте из Смедеревска Паланке, Барајева и других погона у Београду.
слога.оргОко 50 радника Саобраћајног предузећа „Ласта“ у Младеновцу други дан штрајкује глађу
У саопштењу портала слога.орг штрајк су јуче започели возачи и механичари који имају веома ниске зараде за свој рад, који је често већи од 200 сати месечно, јер возе аутобусе који су неисправни и испадају из саобраћаја. Они траже боље услове рада, а пре свега да им се плата повећа као и колегама у ГСП Београд где је зарада готово дупло већа у односу на њихову.

Данас је шрајкаче у младеновачком погону, на позив Миладина Лазића, председника синдиката Слога у Ласти посетио и председник Удружених синдиката Слога Жељко Веселиновић, заједно са представницима Светске федерације синдиката (ЊФТУ) и П.А.М.Е, који су у званичној дводневној посети Београду.

Високи представници Светске федерације синдиката, Петрос Петроу и председник синдиката туристичких радника Грчке Николас Папагеоргиоу обратили су се штрајкачима и обећали им подршку и интернационализацију њиховог проблема уколико се он у наредним данима не буде решио, што је од стране окупљених громогласно поздрављено.

Удружени синдикати Србије Слога овим путем апелују на надлежне и актуелну власт да озбиљно схвате захтеве радника у штрајку и крену са решавањем њихових проблема уз дијалог и конкретне резултате, уместо да воде политику изговарања мантри попут „Није тачно, свега има и биће у наредном периоду“, тврдећи да су возачима у фебруару повећане плате за 15 посто, да је обновљен возни парк и повећан обим саобраћаја, што није тачно.

Kолико је саобраћај добар, колико су аутобуси редовни и исправни, и колико су задовољни запослени својим платама најбоље могу да кажу путници који се свадневно превозе овим превозником и возачи који их превозе.

Слога.орг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Чиме нас возе, добро је да смо живи: “Ластина” крнтија која је шокирала Немце прошла технички у Србији ПРЕ МАЊЕ ОД МЕСЕЦ ДАНА

4.6 (10) АУТОБУС који је немачка полиција пре неколико дана искључила из саобраћаја последњи пут …

Нарко дилер Тоцило који је ухваћен са 77 кг хероина био под заштитом високог функционера МУП-а

5 (4) Младен Новаковић (37) звани Тоцило из Амерића, код Младеновца, код кога је недавно …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *