Стратешка мапа буке за НС?! Добро бре, јесте ли ви нормални?

0
(0)

НOВИСAД – Градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић присуствовао jе данас у градскоj кући представљању проjекта „Стратешка мапа буке и акциони план за град Нови Сад у реализациjи ИПA проjекта прекограничне сарадње Србиjа-Mађарска“.

Tом приликом jе речено да jе Нови Сад први у Србиjи добио стратешку мапу буке а декан Tехнолошког факултета у Новом Саду Золтан Заварго предао jе градонацелнику Вучевићу стратешки документ мапе буке у циљу побољшања услова живота грађана Новог Сада.

У овом проjекту прекограничне сарадње заjеднички учествуjу град Баjа из Mађарске и Нови Сад а у реализациjи проjекта, осим поменутих, учествуjу и Tехнолошки факултет у Новом Саду, Институт за заштиту на раду и Завод за изградњу града.

Циљ проjекта jе да се припреми стратешка мапа буке и акциони планови за оба града а сам проjекат ће, како jе рецено на данашњем састанку, помоћи Србиjи да усклади своj законски оквир са директивама Eвропске униjе у области смањења буке.

„Сарадња са суседним државама и њиховим градовима од изузетног jе значаjа за ИПA проjекте прекограничне сарадње, помажу заjеднички развоj пограничних подручjа уз подршку Eвропске униjе“, рекао jе Вучевић.

Oн jе истакао да jе Mађарска одличан партнер у овом проjекту jер има велико искуство у изради стартешких мапа и цкионих планова за сузбиjање буке.

„На основу те мапе, урађен jе и план за њено отклањање у наjкритичниjим деловима града, тамо где бука прелази дозвољени ниво“, казао jе Вучевић, истакавши да ће то донети значаjно побољшање услова живота грађанима и Новог Сада и Баjе.

Декан Tехнолошког факултета Золтан Заварго jе нагласио да ће наjвеће користи од овог проjекта имати грађани Новог Сада jер ће, како jе рекао, стратшка мапа буке и ацкиони план бити основ да се бука сведе на ниво коjи се захтева EУ стандардима и домаћим правним актима.

Заменик градонацелника мађарског града Баjе Роберт ферчак jе казао да jе поносан на Нови Сад и Баjу затао што имаjу стратешке мапе буке, а изразио jе и велико задовољство што jе поменутим проjектом уцињен први корак ка даљоj успешноj сарадњи два града. 

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Народ из Новог Сада и Чачка кренуо ка Београду, протести и у Крагујевцу! (видео)

5 (4) Грађани на протесту у Београду причају да ускоро у Београд стижу Новосађани и …

Велики конвој полиције иде из Новог Сада ка Београду (видео)

5 (4) На аутопуту из правца Новог Сада ка Београду данас око поднева снимљена је …

Један коментар

  1. Odmah uklonite ovu budalu nasminkanu i sve nejegove savetnike pomocnike i ostalu gamad ….NOVI SADE probudi se konacno…neka idu odakle su dosli …jebo ih voz koji ih je dono…gjubrad

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend