fbpx

Потребне „дубље“ економске мере у наредноj години

0
(0)

БEOГРAД – Mинистар привреде Саша Радуловић изjавио jе данас да наjновиjи подаци о извршењу буџета у октобру ове године показуjу даљи пад прихода и ситуациjа се погоршава, указуjући да су у наредноj години потребне „мало дубље мере“, пре свега за подстицаj привреде.

„Jедна jе ствар када имате раст од jедан одсто, а потпуно друга ствар jе када имате раст од пет одсто. Значи, потребна су и дубља „кресања“ на неким местима, као и мере за раст привреде, о чему ће се jош разговарати“, рекао jе Радуловић, коментаришући данашњу оцену фискалног савета да jе дефицит буџета за 2014. превисок и да су потребне додатне уштеде.

„Дубина кризе jе велика, рупа у коjоj се налазимо jе огромна, морамо да се уозбиљимо и то морамо да схватимо и jа ту не говорим само о влади, говорим о целом друштву, људи то мораjу да схвате“, нагласио jе министар привреде, гостуjући у програму Радиотелевизиjе Воjводине.

Према његовим речима, 2014. ће бити изузетно тешка, да би у 2015. могли да очекуjемо нека побољшања.

„Aко у 2014. не спроведемо ове тешке ствари, коjе морамо да спроведемо, онда ни 2015. неће бити боља“, упозорио jе Радуловић и предочио да jе циљ Владе Србиjе веће запошљавање и раст, а не пад животног стандарда, тако да се то може постићи само поправљањем темеља привреде.

Oдговараjући на питање због чега jе у протеклих година око 300.000 људи изгубили радна места, Радуловић jе навео да се то десило не само због економске кризе, већ и због корупциjе, неликвидности, лошег законског окружења, пре свега Закона о раду, наглашаваjући да смо пали на листи конкурентности и то због два кључна закона – Закона о раду и Закона о планирању и изградњи.

Kоментаришући приватизациjу Вршачких винограда, Радуловић jе рекао да постоjи предлог Mинистарства да се та приватизациjа поништи због броjних незаконитости у поступку, наглашаваjући да jе та приватизациjа „срамота и скандал, jедно недопуштено понашање“, оцењуjући да су на том тендеру владали неjеднаки услови за учеснике.

Радуловић ниjе желео да коментарише ко jе одговоран за лошу пориватизациjу.

Kинеска компаниjе Гуан Нан jе победила на лицитациjи понудом од 5,2 милиона евра за куповину Вршачких винограда, али после жалби да jе било незаконитости, кинески инвеститор jе наjавио да ће одустати од инвестициjа у Србиjи уколико не буде потписан уговор о куповини тог вршачког преузећа, али и да ће поднети тужбе против одговорних.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ИПАК МАЛА ПЛАТА ОД 500 ЕВРА? Милион динара за удружење чији је члан Данило Вучић

3 (2) Министарство пољопривреде доделило је крајем маја Савезу винара и виноградара Србије, чији је …

ПЛАЋА СИРОТИЊА РАЈА Кадар СНС напунио апартмане у ковид болницама, 200 евра дневно

4.6 (12) Апартмански блок КБЦ „Бежанијска коста“ у ком се лече ВИП личности и политичари …

2 Коментара

  1. Ne treba.od ovoga ne treba nista dublje.Ovo je 11ooo metara dubine.kao u okeanu!!!!!!!!!!

  2. Ништа не функционише , не ради осим глупости властодржаца и посла криминалаца – никаква корист за ову деетатизовану заједницу комуна ..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *