Суђење за плантажу марихуане Јовањицу 2 још није почело, а већ се одуговлачи

Суђење за плантажу марихуане Јовањицу 2 још није почело, а већ се одуговлачи

Припремно рочиште за “Јовањицу 2”, које је почело у понедељак, а требало је да буде настављено данас, одложено је након 15 минута јер је адвокат одбране тражио изузеће судије. Будући да припремно рочиште још није одржано, а већ је дошло до више одлагања, отвара се простор за сумњу да се овај процес одуговлачи и пре његовог почетка.

„Јовањица 2“, како се колоквијално назива, је други поступак за случај заплене готово четири тоне дроге на пољопривредном имању „Јовањица“ у околини Старе Пазове, у новембру 2019. године. Оптужницом су у овом предмету обухваћени припадници МУП, БИА и Војнообавештајне агенције, а Kолувија је, као и у „Јовањици 1“, оптужницом означен као организатор групе.

Припадници безбедносних служби оптужени су да су штитили Предрага Kолувију, власника највеће плантаже марихуане у Европи.

Овог пута разлог за одлагање било је то што је адвокат одбране тражио изузеће судије, прошлог пута је Kолувија отказао пуномоћје својих браниоца, након чега му је додељен адвокат по службеној дужности, а рочиште које је требало да се одржи почетком маја је одгођено јер поједини адвокати нису приступили. Неки од њих су прослављали славу.

Због свих ових одлагања чак и пре него што је одржано припремно рочиште, стиче се утисак да се овај поступак одуговлачи са намером, посебно ако се узме у обзир да исти судија поступа и у предмету „Јовањица 1“.

Kако је раније објављено, оптужницом се у овом случају окивљени терете за више кривичних дела, удруживање ради вршења кривичних дела, фалсификовање службене исправе и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога. Осморица оптужених се сумњиче да су сарађивали са Kолувијом и да су му, док је илегално узгајао марихуану, прибављали поверљиве информације из полиције, обезбедили оружје, фалсификовали документацију да је припадник Војнообавештајне агенције, као и специјалне полицијске регистарске таблице.

Сви окривљени у поступку „Јовањица 2“ се бране са слободе, изузев првоокривљеног Kолувије и његовог возача и сарадника Милоша Теофиловића који је у притвору, али не по одлукама у овом предмету већ зато што је у фебруару ухапшен због сумње у трговину хероином у акцији српске полиције и америчке ДЕА.

Тек након одржавања два припремна рочишта почеће главни претрес који је, за разлику од припремних, јаван и тада званично почиње суђење.

Заменик тужиоца за органиозовани кирминал Саша Дрецун затражио је раније спајање оптужнице „Јовањица 1“ и „Јовањица 2“ из страха да би у оба поступка могло да дође до одуговлачења и опструкције. Одлуку ће донети судија по завршетку рочишта.

Нова.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Политичко крило нарко-мафије инфлитрирано у државни врх наставља обрачун са полицајцима који су разбили нарко легло Јовањицу

Политичко крило нарко-мафије инфлитрирано у државни врх наставља обрачун са полицајцима који су разбили нарко легло Јовањицу

„Интерес да премести Сенту Миленковића из Одељења за борбу против дрога у Одељење за ратне …

СПС КАРТЕЛ Дачићев зет у Србијашумама запослио 100 људи с платом од хиљаду евра!

СПС КАРТЕЛ Дачићев зет у Србијашумама запослио 100 људи с платом од хиљаду евра!

Председник Одбора Народне странке за заштиту животне средине Александар Анђелковић изјавио је данас да је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *