Сваки пети Србин је члан партије

0
(0)

Према подацима страначких штабова, у нашој земљи чак 1,2 милиона грађана има чланске карте политичких организација. Напредњаци су најбројнији са око 400.000 чланова, док је демократа дупло мање

СВАКИ пети пунолетни грађанин у “џепу” има књижицу неке парламентарне странке. Према подацима штабова, у Србији постоји око 1.200.000 чланова партија. А ова бројка се, судећи према тренду приступања у последњих пола године, сваког месеца повећава за око 15.000.

Најмасовније чланство имају напредњаци, који су до сада поделили око 400.000 књижица, док се на другој позицији налазе демократе с дупло мањом “екипом”. Око 100.000 чланова имају ПУПС и УРС, док коју хиљаду мање имају СПС, ДСС и ЛДП.

СНС бележи највећи прилив новајлија, пошто су у октобру имали око 330.000, а како нам је рекао потпредседник СНС Братислав Гашић тај број се увећао скоро за четвртину. Велико интересовање влада и за пензионерску “књижицу”.

– У последњих пола године приступило нам је око 20.000 нових чланова и сада имамо 110.000 – каже за “Новости” Момо Чолаковић, потпредседник ПУПС.

И у ДСС су задовољни доласком нових присталица, а како су нам рекли томе доприносе и чврсти ставови те партије око косовског питања.

– За шест месеци поделили смо око 3.200 чланских карата и сада нас има више од 90.000 – објашањава председник Извршног одбора ДСС Милован Милошевић.

“МИНУС” ДЕМОКРАТА ДС је једна од ретких која у последње време бележи пад броја чланова. Крајем јануара имали су 198.830 чланова, а сада 196.673.

Регионалисти, такође, тврде да се могу похвалити константним појачањима у свом табору, а према тренутно доступним подацима има их око 100.000.

– У последње време нам је приступило неколико покрета и угледних чланова ДС – рекао нам је портпарол УРС Марко Селаковић.

Радикали су се пре расцепа хвалили да имају пола милиона чланова, али је тај број сада далеко мањи.

– Немамо тачан податак, јер радимо ревизију, али нам се недељно придружи око 100 грађана – каже Вјерица Радета, из СРС.

Велико интересовање влада и за СПС, који је за последњих неколико месеци тим појачао за више од 10.000 људи и увелико газе ка “стотки”.

 

Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

ВУЧИЋЕВИ СЕКТАШКИ МЕДИЈИ: Ко се не вакцинише неће моћи да ради и да путује!

4.9 (16) Режимска пропаганда је већ почела да најављује шта Александар Вучић спрема у новој …

пензионери

ОД НОВЕ ГОДИНЕ – нови и услови за одлазак у пензију у Србији

5 (4) Жене ће од 1. јануара 2021. радити два месеца дуже ако желе да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend