Сви грађани Србије имаће јединствени електронски здравствени картон

Сви грађани Србије имаће јединствени електронски здравствени картон

Лекарима ће бити доступни подаци о пацијенту из свих здравствених установа

Сви грађани Србије поседоваће јединствени електронски здравствени картон у којем ће се налазити подаци из свих здравствених установа, доступни грађанима и њиховим лекарима у сваком тренутку.

На тај начин повезани здравствени систем биће транспарентнији, ефикаснији и квалитетнији, а уштеде у буџету које се на овај начин остваре, биће употребљене за здравствену инфраструктуру и плате запослених, а све то биће омогућено након што је данас Влада Србије одлучила да формира Координационо тело за дигитализацију у здравственом систему, пренео је Танјуг.

Дигитализација здравства, наиме, омогућиће да све здравствене установе имају модерне информационе системе повезане у јединствени систем, који ће обезбедити размену свих релевантних података.

Влада је данас усвојила и Уредбу о утврђивању Програма подршке пословне инфраструктуре за 2021. годину, за чију намену су обезбеђена средства у износу од 1.007.940.000 динара.

Циљ програма је унапређење развојног потенцијала јединица локалне самоуправе кроз стварање повољних услова за привлачење инвестиција, унапређење привредног амбијента и отварање нових радних места.

Програм се односи на области саобраћајне, комуналне, електроенергетске и друге инфраструктуре, уређење површина јавних намена, као и на остале пројекте који су у функцији развоја туризма и других привредних делатности.

Усвојена је данас и Уредба о подстицајима инвеститору да у Србији производи аудиовизуелно дело, како би се ублажиле економске последице по аудиовизуелну производњу услед епидемиолошке ситуације у Србији.

Влада је данас усвојила и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Северне Македоније о сарадњи у области борбе против кријумчарења миграната.

Усвојен је и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Краљевине Лесото о сарадњи у области одбране, којим се успоставља правни оквир у области одбрамбене и безбедносне политике, војноекономске и научнотехничке сарадње, војног образовања и обуке, војне медицине и ветерине.

(Политика, 14. 1. 2021)

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

СА НАРОДОМ У ОДБРАНУ СУВЕРЕНИТЕТА – Заветници покренули кампању против промене Устава!

СА НАРОДОМ У ОДБРАНУ СУВЕРЕНИТЕТА – Заветници покренули кампању против промене Устава!

Српска странка Заветници одржала је у центру Београда конференцију за медије одакле је званично започела …

Ми, борци, ветерани, војни и полицијски, бићемо на протестима да спречимо репресију над народом!

Ми, борци, ветерани, војни и полицијски, бићемо на протестима да спречимо репресију над народом!

Ми смо за јединство народа у Србији и подржавамо само нашу Отаџбину Србију, њену слободу …

4 Коментара

  1. Joooj što će to biti zgodno… tračarenje o pacijentima od jutra do sutra. Kad god je nekom od zaposlenih u domu zdravlja dosadno, a on ti lepo otvori kartone pacijenata, pa se nasladjuje uz komentarisanje sa koleginicom preko puta.

    Sva sreća pa to treba da obavi aušvic-bejbi, pa će potrajati.

  2. Zbog kovid setifikata.

  3. e majmuni i magarci a sta ce vam to kad nemate karton kad sam na posled leba il popare jeo.
    mozda bas ti leb kupujes a to sto ti bacas ja termicki obradjujem negde u kolibi a ti ces i u paklu mesati i dalje mesnate corbice, prospesne za debeo trbu i mentalno zdravlje.
    to sto nama fali su kartoni za dzabolebarose iz krvata i bosne, ostalo ce mo kad nesto ustedimo i za to vreme dodje.

  4. Mene je najviše obradovala vest o saradnji Srbije i kraljevine Lesoto. Sada kada nagrnu investitori iz Lesota ….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *