fbpx
понедељак , 24 фебруара 2020

“Тенис” поново одложио долазак у Србију на годину дана

0
(0)

Немачка месна индустрија “Тенис” поново је померила на годину дана долазак у Србију. Овог пута разлог је – афричка куга свиња, која влада у окружењу.
Ово није први пут да немачки гигант одустане од најављене инвестиције. Тако су и поједине војвођанске општине и ове године, земљиште намењено “Тенису”, дали у закуп српским пољопривредницима.

“Комисија за инвестиције одобрила је померање од годину дана за компанију “Тенис”. Разлог је што се у Европи појавила афричка куга свиња. То подразумева велику количину свиња и прерађевина које треба овде да се превезу, а како постоји забрана кретања, не може нигде да се помера. Земљиште које је намењено биће дато у закуп, док не крене инвестиција”, – рекли су Новостима у Министарству пољопривреде.

Како кажу у зрењанинској градској управи, и ове године пољопривредницима из ове банатске општине доделиће око 2.500 хекатара државних ораница у аренду, јер је инвеститор “Тенис”, који на ово земљиште полаже право пречег закупа на 30 година, одустао од њене реализације. Без званичног образложења и објашњења. Исто се догодило и прошле године. Из Градске управе Зрењанин не дају ближа објашњења шта се догађа и када ће немачка компанија ући у закуп земљишта.

С друге стране, банатски паори поздрављају одлуку о давању државне земље у закуп локалним пољопривредницима, уз истицање да најбоље знају да господаре ораницама и да “Тенис” никад није озбиљно намеравао да заснује производњу у Србији.

Економски.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немачки окупатор и наредних годину дана на KиМ

4 (1) Немачки војници и наредних годину дана на KиМ Немачка влада одлучила је да …

Руски експерти о Берлину: Модели који се нуде нису примењиви за Балкан

0 (0) Самит у Берлину показао је да је косовски конфликт у ћорсокаку и да …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *