fbpx
Насловна / Србија / Економија / “Тенис” поново одложио долазак у Србију на годину дана
“Тенис” поново одложио долазак у Србију на годину дана 1

“Тенис” поново одложио долазак у Србију на годину дана

Немачка месна индустрија “Тенис” поново је померила на годину дана долазак у Србију. Овог пута разлог је – афричка куга свиња, која влада у окружењу.
Ово није први пут да немачки гигант одустане од најављене инвестиције. Тако су и поједине војвођанске општине и ове године, земљиште намењено “Тенису”, дали у закуп српским пољопривредницима.

“Комисија за инвестиције одобрила је померање од годину дана за компанију “Тенис”. Разлог је што се у Европи појавила афричка куга свиња. То подразумева велику количину свиња и прерађевина које треба овде да се превезу, а како постоји забрана кретања, не може нигде да се помера. Земљиште које је намењено биће дато у закуп, док не крене инвестиција”, – рекли су Новостима у Министарству пољопривреде.

Како кажу у зрењанинској градској управи, и ове године пољопривредницима из ове банатске општине доделиће око 2.500 хекатара државних ораница у аренду, јер је инвеститор “Тенис”, који на ово земљиште полаже право пречег закупа на 30 година, одустао од њене реализације. Без званичног образложења и објашњења. Исто се догодило и прошле године. Из Градске управе Зрењанин не дају ближа објашњења шта се догађа и када ће немачка компанија ући у закуп земљишта.

С друге стране, банатски паори поздрављају одлуку о давању државне земље у закуп локалним пољопривредницима, уз истицање да најбоље знају да господаре ораницама и да “Тенис” никад није озбиљно намеравао да заснује производњу у Србији.

Економски.нет

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Немци су на данашњи дан 1941. године побили више од 400 Нишлија 11

Немци су на данашњи дан 1941. године побили више од 400 Нишлија

Ниш – Полагањем цвећа и венаца и евоцирањем успомена на Нишком старом гробљу је одржан …

Због увоза пала тражња за домаћим свињама 12

Због увоза пала тражња за домаћим свињама

Унија пољопривредника из Сремске Митровице затражила је од државе да организује интервентни откуп свиња и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *