fbpx

Тепић: Влада да објасни како су Новости продате фирми која има нула прихода и нула запослених

5
(14)

Потпредседница Странке слободе и правде (ССП) Мариника Тепић упитала је данас да ли је продајом Компаније Новости, испод жита и далеко од очију јавности, још једна медијска кућа стављена под контролу Српске напредне странке, и то баш пред изборе.

“Захтевамо да Влада Србије хитно објави на основу којих критеријума је за купца Компаније Новости изабрана баш фирма Медиа 026 из Вучка, која је основана 2018. године, са 100 динара капитала, без запослених и прихода. Где је све објављен оглас за продају ове, једне од најзначајнијих медијских кућа? Како је могуће да се компанија која остварује приход од 1,25 милијарди динара и пословну добит од 114 милиона, прода за 299 милиона динара фирми која има нула динара прихода”, упитала је Тепић у писаној изјави.

Она је најавила и да ће ССП поднети пријаве против чланова Скупштине и Надзорног одбора Штампарије Борба и њихових налогодаваца, који су, како је оценила, “спровели ову срамну продају, оштетили државу за милионски износ и омогућили да још једна медијска куће буде контролисана од стране владајуће странке”.

ssp.rs

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Све комесарове кафане: Kомесаријат за избеглице и велики бизнис Владимира Цуцића

5 (13) Kомесаријатом за избеглице и миграције руководе комесар Владимир Цуцић и његова љубавница, бивша …

Девић: Ово је конфискација моје имовине

5 (3) Само на први поглед нелогична је јуче објављена одлука стечајног судије Владислава Kуртека …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *