Ти чемердан слободно путуј и далеко ти лепа кућа!!

0
(0)

Председник Српске академије наука и уметности Владимир Костић најавио је да ће сутра понудити оставку свим одељењима САНУ, што је епилог данашњег гласања на Изборној скупштини у тој институцији – Сматрам да сте ми овим избором послали јасну поруку. У току сутрашњег дана сва одељења ће добити моју понуђену оставку на месту председника Српске академије наука и уметности – рекао је Костић након што је председник Изборне комисије академик Дејан Поповић саопштио резултате данашњег гласања – да је у редовне чланове од 18 кандидата примљено 16, а у дописне 14 од 26 кандидата.

– Ради се о чињеници да имамо потпуно другачија схватања о угрожености Академије, њеног места и њене будућности. У том смислу биће ми велико задовољство да отворим политички простор да на моје место дође човек коме ћете више веровати и који ће успешније водити Академију – рекао је Костић који је током целог једногодишњег изборбог процеса био оштро нападан.

Костић је у недавном интервјуу за „Новости“ рекао да је у протеклих неколико месеци о себи цуо цудовишне тврдње, које нису тачне.

– Чуо сам да сам масон, да сам сорошевац, да руководим “жутом групацијом“ у САНУ, да сам крипто СНС-овац, Вучићев човек, да сам обична “црвена банда – навео је тада Костић.

Председник САНУ је током претходних месеци у више наврата скретао пажњу и на угроженост појединих одељења због малог броја чланова.

Након завршетка Изборне скупштине Костић није желео да даје изјаве медијима, а његову одлуку одбили су да коментаришу и чланови Председништва, као и други академици.

Управник Библиотеке САНУ академик Миро Вуксановић је кратко рекао да је одлука председника Костића неочекивана и да његова оставка не може бити прихваћена.

Информер.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Главни државни тужилац Хрватске поднео оставку због чланства у масонима

5 (4) Главни државни тужилац Хрватске Дражен Јеленић саопштио је вечерас да подноси оставку пошто …

„Влада да поднесе оставку због Јовањице“

5 (5) Потпредседник Народне странке и народни посланик Мирослав Алексић изјавио је да би због …

5 Коментара

  1. vreme je raniti golubove i osloboditi mesto pametnim i radnim ljudima – rodoljubima. — na put igumane ne brini za manastir.

  2. Доктор са Чубуре

    То је једино право ”достојанствено предавање” положаја о коме он треба да размишља. Једина штета је што га претходно нису најурили са мотком импрегнираном одређеним премазом.

  3. Netreba da ponudi ostavku vec da da neopozivu ostavku.Zna da ostavka nece biti prihvacena .Lukav je.

  4. Ti si cmar, isprdak, proberi sta ti je volja, fekalijo jedna trula, sram te bilo te sede kose, djubre zdriglo i zbreklo, nadam se da ce seme da ti se zatre!
    A „ostavkom“ obrisi ono, lazes isto k’o tvoj mentor u laganju veliki koji doceka kurca onomad.

  5. Скоте! Оставка се не нуди него подноси. О том моралном чину нема гласања. Воле.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend