Ти ћеш Михајловићка због тих Петровићевих мини-хидроцeнтрала да ЗАГЛАВИШ РОБИЈУ!

0
(0)

Министарство грађевинараства, саобраћаја и инфраструктуре Србије је саопштило да је изненађено „крајње непринципијелним“ изјавама министра заштите животне средине Горана Тривана о изградњи мини-хидроелектрана у заштићеним подручјима.

Грађевинске дозволе за то, како је наведено, издаје Министарство грађевинарства тек пошто инвеститор испуни све законом прописане услове, међу којима и о заштити животне средине.

„Ниједна дозвола није и не може да буде издата, уколико нису испуњени услови које је прописало и министарство које води Горан Триван“, пише у саопштењу.

Триван је казао у уторак да ће „дати све од себе“ да по закону буде забрањена изградња мини-хидроцентрала у заштићеним подручјима и да је то „питање Србије, питање воде и питање наше будућности без икакве дилеме“.

„Хоћемо ли дозволити да нам мини-хидроцентрале униште животну средину? Ја то нећу сигурно, по сваку цену“, казао је Триван.

Министарство грађевинарства је одговорило да уколико министар Триван, или било ко други жели да заустави изградњу мини-хидроелектрана, треба да покрене поступак за измену свих важећих планских докумената у којима су и услови за изградњу тих хидроелектрана, али и да укине све издате услове које прописује и које је раније издало Министарство заштите животне средине.

„Наше Министарство дозволе за изградњу издаје тек на крају, пошто се сви надлежни изјасне и дају своје сагласности. Зато је крајње непринципијелно оптуживати Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јер ми не кршимо, већ спроводимо закон“, навело је Министарство грађевинарства.

Додали су да без без испуњења тих услова ниједна грађевинска дозвола није и не може бити издата.

„Међутим, иницијатива за заустављање изградње мини-хидроелектрана у заштићеним подручјима ни након годину дана рада Владе није покренута ни од стране министра Тривана нити од било ког другог министарства“, пише у саопштењу.

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре указује и да је неколико пута „конкретно показало да се залаже за очување свих заштићених подручја и природних лепота Србије“.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Издајника огрезлог у тешке облике криминала и треба прислушкивати! Даће Бог и да га хапсе због издаје, криминала и корупције!

4.2 (10) ПОКРЕНУТА је опсежна и детаљна истрага о томе ко је, по чијем налогу …

Државни вакцинатор Кон би сада да вакцинише преко три милиона Србаља, од ђутуре провизија 4.485.000 €

4 (5) Србија данас: Државни вакцинатор Предраг Кон би да вакцинише преко три милиона Србаља …

Један коментар

  1. Министарко, све то што ви причате се да проверити, али не може изаћи на светло дана. Шта сте потписали, где сте потписали надам се да ће те одговарати, Боже здравље. Прича о дозволама је потпуно шупља. Још нам дугујете одговор за објекат на Панчићевом врху, за Томислава Николића куће у форланду реке Саве, коридор, Београд на води…. Па спремајте се…..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend