Ти, ти буђави, дођи овамо! Јеси ли и ти музичар? (видео)

0
(0)

Потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је у среду да турбулентни односи на међународној сцени захтевају још тешњу и садржајнију сарадњу Министарства одбране и Министарства спољних послова.

Према његовим речима, то је начин да се спољнополитички наступ Србије унапреди и да се интереси наше земље заступају на најбољи могући начин.

„Заједнички састанци на којима размењујемо мишљења представљају потврду изузетно блиске сарадње два министарства, захваљујући којој реализујемо циљеве у спровођењу државне политике“, рекао је Дачић на пленарном састанку у оквиру 9. конференције изасланика одбране Србије у Дому гарде у Београду.

Обраћајући се војним дипломатама он је рекао и да треба максимално искористити капацитете оба министарства како би се водила промишљена спољна политика.

Министар је навео да је Војнообавештајна агенција поуздан партнер Министарства спољних послова и да треба размотрити проширивање мреже војних изасланстава, пре свега у Африци и Азији, како би се омогућило прецизније предвиђање геополитичких кретања и њихове рефлексије на нашу земљу.

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић захвалио је Дачићу на подршци коју пружа раду Агенције и навео да је Конференција прилика да се анализира рад изасланика одбране и да им се дају смернице за будуће спољнополитичко деловање.

Војнодипломатска делатност је један од стубова државне дипломатије, а Војнообавештајна агенција представља мост који спаја државне са војним интересима.

Овогодишња Конференција траје до 12. марта, а изасланици одбране разговараће са челним људима Министарства одбране и Војске Србије, као и представницима других државних органа.

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Дејан Павловић: Радник на трафици има већу плату од професионалног војника (видео)

5 (1) Данас смо саслушавали Дејана Павловића, председника синдиката „Слога“ запослених у војсци Србије коме …

Нарко дилер Предраг Колувија у редовном и сталном контакту са државним врхом, људима из врха МУП-а, војске…

4.3 (25) Оптужница против Предрага Kолувије, коју је KРИK јуче добио од Тужилаштва за организовани …

2 Коментара

  1. Dali su ova dva ministarstva potpisali i medjudrzavni ugovor? Kao da nisu u istoj vladi ove napredne Srbije!

  2. Dali su ova dva ministarstva potpisali i medjudrzavni ugovor? Kao da nisu u istoj vladi ove napredne Srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend