Насловна / Србија / Ти, ти буђави, дођи овамо! Јеси ли и ти музичар? (видео)

Ти, ти буђави, дођи овамо! Јеси ли и ти музичар? (видео)

Потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић рекао је у среду да турбулентни односи на међународној сцени захтевају још тешњу и садржајнију сарадњу Министарства одбране и Министарства спољних послова.

Према његовим речима, то је начин да се спољнополитички наступ Србије унапреди и да се интереси наше земље заступају на најбољи могући начин.

„Заједнички састанци на којима размењујемо мишљења представљају потврду изузетно блиске сарадње два министарства, захваљујући којој реализујемо циљеве у спровођењу државне политике“, рекао је Дачић на пленарном састанку у оквиру 9. конференције изасланика одбране Србије у Дому гарде у Београду.

Обраћајући се војним дипломатама он је рекао и да треба максимално искористити капацитете оба министарства како би се водила промишљена спољна политика.

Министар је навео да је Војнообавештајна агенција поуздан партнер Министарства спољних послова и да треба размотрити проширивање мреже војних изасланстава, пре свега у Африци и Азији, како би се омогућило прецизније предвиђање геополитичких кретања и њихове рефлексије на нашу земљу.

Директор Војнообавештајне агенције бригадни генерал Зоран Стојковић захвалио је Дачићу на подршци коју пружа раду Агенције и навео да је Конференција прилика да се анализира рад изасланика одбране и да им се дају смернице за будуће спољнополитичко деловање.

Војнодипломатска делатност је један од стубова државне дипломатије, а Војнообавештајна агенција представља мост који спаја државне са војним интересима.

Овогодишња Конференција траје до 12. марта, а изасланици одбране разговараће са челним људима Министарства одбране и Војске Србије, као и представницима других државних органа.

Танјуг

Како бисте оценили овај текст?

+Кликните на звезду за оцену!

Актуелно

Генералштаб Војске Србије обележио Ђурђевдан 10

Генералштаб Војске Србије обележио Ђурђевдан

Генералштаб Војске Србије обележио је данас Светог великомученика Георгија – Ђурђевдан, у богослужбеном простору касарне …

За време твоје владавине ОЛОШУ нестало је милион радних места у Србији! 11

За време твоје владавине ОЛОШУ нестало је милион радних места у Србији!

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић оценио је данас, на обележавању празника рада – …

2 Коментара

  1. Dali su ova dva ministarstva potpisali i medjudrzavni ugovor? Kao da nisu u istoj vladi ove napredne Srbije!

  2. Dali su ova dva ministarstva potpisali i medjudrzavni ugovor? Kao da nisu u istoj vladi ove napredne Srbije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *