fbpx
Насловна / Србија / Друштво / Ти Удовички ниси способна обичан састанак да водиш а не да реформишеш државну управу!
Ти Удовички ниси способна обичан састанак да водиш а не да реформишеш државну управу! 1

Ти Удовички ниси способна обичан састанак да водиш а не да реформишеш државну управу!

Усвајањем Стратегије развоја еУправе омогућићемо грађанима ефикаснију администрацију, поручила је потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички.

Како се наводи у саопштењу тог министарства, Удовички је нагласила „да ће ускоро грађани Србије почети да осећају како им држава штеди и време и новац“.

„Смањићемо папирологију, лакше ћемо ми између органа размењивати податке и тако брже одговарати на захтеве грађана“, рекла је Удовички.

Од великог значаја је, како је казала, и то што се овим потезом Србија усклађује са законодавним оквиром Европске уније, према чему ће се још брже отварати преговарачка поглавља.

Имплементацијом Стратегије и пратећег Акционог плана постиже се смањивање компликованих бирократских процедура и „гашење“ свих непотребних шалтера кроз квалитетне сервисе који су неопходни грађанима и привреди.

Она је тако подсетила на пројекат „Бебо, добродошла на свет“ који ће омогућити родитељима да већ из породилишта пријаве своје тек рођено дете.

Са друге стране, Удовички је нагласила да Владу Србије чека и остваривање идеје „Владе без папира“, која ће омогућити још ефикасније пословање и размену информација.

Стратегија дефинише израду комплетног законодавног оквира за еУправу до краја 2016. године, пре свега подршку спровођењу Закона о општем управном поступку, Закона о електронској управи и електронском плаћању административних такси на Порталу еУправе.

„Такође, она дефинише један партнерски однос са свим секторима у Влади“, додала је Удовички.

На крају свега „конкретни подаци ће квалитетно бити сегментирани у базе података и доступни кроз јединствену форму и стандард“, рекла је Удовички и додала да ће тако Србија добити Јединствени регистар грађана, који ће садржати на једном и једином месту основни сет података о свим грађанима у складу са постојећим законима и регулативом из ове области.

Влада Србије усвојила је Стратегију развоја еУправе у четвртак, 17. децембра .

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Док нам деца масовно умиру од дрога министар полиције најављује борбу против сајбер криминала?! 11

Док нам деца масовно умиру од дрога министар полиције најављује борбу против сајбер криминала?!

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је у понедељак, на састанку министара унутрашњих послова …

Еулекс обуставио истрагу против званичника осумњичених за трговину органима на Косову и Метохији 12

Еулекс обуставио истрагу против званичника осумњичених за трговину органима на Косову и Метохији

Еулекс је одустао од кривичног гоњења седам од осам осумњичених у случају „Медикус 2“, потврђено …

Један коментар

  1. Ona je deo tima ekonomskih ubica, te je jasno kakavu sudbinu kroji građanima Srbije!!

    Da biste shvatili ko je ova žena, vujović, a cela ova vlada pročitajte knjigu „Bio sam plaćeni ekonomski ubica“ od Džona Perkinsona. Ova žena kroji sudbinu građanima Srbije. Ova žena je, i dalje, deo tima ekonomskih ubica. Svojevoljno, sama, potpuno svesna kom i kakavom timu pripada, i šta čini, deklarisla se da do kraja ostaje verna timu ekonomskih ubica, te je jasno kakvu sudbinu kroji građanima Srbije!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *