fbpx

Трамп демократе назвао „гадним“ и објавио да ће се укључити у нову истрагу против Клинтонове

0
(0)

* Позвао се на емисију телеканала Fox News у којој је наведено да је FBI проучио само 3.675 електронских писама Хилари Клинтон из периода када је била државни секретар, односно – мање од 1 одсто њене државне преписке преко свог приватног сервера

* Притом је направио алузију да његова ривалка са председничких избора заслужује да се због својих преступа нађе у затвору. Демократе је назвао и „левичарским мрзитељима и радикалима“ који покушавају да „сруше америчке институције“

____________________________________________________________________________

ДОНАЛД Трамп и његови политички противници се сударају на све ужем брвну.

Председник САД управо је изјавио да није искључено да ће се укључити у истрагу FBI поводом мејл-скандала бивше државне секретарке Хилари Клинтон.

Нагласио је да се амерички истражни органи нису довољно озбиљно и дубоко позабавили њеним слањем и тајних државних докумената са приватног сервера и потоњим уништавањем трагова о свом огрешењу о службена правила и безбедносне норме.

Притом се позвао на емисију телеканала Fox News у којој је наведено да је FBI проучио само 3.675 електронских писама Клинтонове из периода када је била државни секретар, односно – мање од 1 одсто њене државне преписке преко свог приватног сервера.

Трамп је ово назвао „важном чињеницом“ и упозорио да је FBI занемарио десетине хиљада писама Клинтонове од којих су многа била „веома лоша“ по САД, а тим занемаривањем је пиослао лажну информацију пред изборе 2016-те.

„Уверен сам да ћемо ипак ускоро доћи до саме сржи те корупције. можда ћу и ја у неком тренутку морати да се у то укључим“.

Трамп је јуће од државног тужиоца Џефа Сешонса затражио да отвори истрагу против Клинтонове и неких других предтавника Демократске партије, али их није именовао.

Са државним тужиоцем Џефом Сешонском који је истовремено и министар правде

Притом је направио алузију да његова ривалка са председничких избора заслужује да се због својих преступа нађе у затвору.

Трамп, по свему судећи, нема намеру ни да капитулира ни да се зауставља. Напротив, показује јасну намеру да пређе у контранапад.

Данас је демократе назвао „левичарским мрзитељима и радикалима“ који покушавају да „сруше америчке институције“.

Описао их је и као „гадне“.

Учинио је то на донаторској вечери у Охају, у покушају да уједини подељене републиканце у тој савезној држави пред изборе за Конгрес у новембру.

Према његовим речима, са демократама, које га прогоне, „увек је негативно и гадно“.

Демократској партији и њеним присталицама је отворено пиоручио да морају да се – колико год им се не свиђао – помире са чињеницом да је он председник САД. И додао:

„Победили смо на изборима. Победићемо поново 2020. То су гадни људи“.

Факти

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Да ниси НЕСПОСОБАН и КОРУМПИРАН као што јеси Срби би контролисали Балкан!

5 (1) Немци и Французи још увек се нису договорили око тога „шта ће да …

Меркел позвала земље Европе да размишљају о свом месту у свету без америчког лидерства

5 (1) * У интервјуу који је истовремено објавило више великих европских листова, изразила наду …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *