Тражимо несталу Владу – молимо поштеног налазача и људе добре воље да нам помогну да се нађе

0
(0)

Молимо поштеног налазача, способне људе талентоване за проналажење изгубљеног или било коју особу добре воље да помогну да се пронађе наша Влада.

Наша Влада нестала је у периоду између 3. и 4. марта ове године, нешто између позива да се распусти Скупштина и одлуке да се распишу избори. Званично је нестала на дан кад је формиран нови Парламент. Било како било, у тренутку кад је нестала, једва да је имала две године, па страхујемо и сумњамо да су је отели кријумчари Влада, зликовци који отимају Владе и препродају их на црном тржишту у оним земљама које тренутно немају или уопште не могу да имају Владе. И ево од тада, па до сада, нашу Владу нисмо успели да нађемо, а не може да се каже да је нисмо тражили – по амбасадама, кулоарима и лобијима. Чак су нам и директно из Москве, Брисела и Вашингтона сугерисали како би Влада требало да изгледа, када је будемо нашли. Али ето, упркос напорима нашим и свих добронамерних, ми Владу још не нађосмо.
За оне које не знају нашу Владу, ево неколико података који ће помоћи да се она лакше пронађе. Наша Влада је растом велика, јер је имала велики раст, можда и највећи у Европи. Наша Влада је најбоља Влада у новијој историји и то не само зато што је наша, већ зато што је модерна историја таква каква је: прво је била револуција па после ње комунизам; па опет револуција па нешто што личи на национализам а није; па онда још једна револуција после које је требало да буде демократија и капитализам, па се и то нешто испореметило и сад смо ту где смо. У току је још једна револуција, мада и не личи на неку онако баш праву, јер су свако мало избори, а резултати су све мање револуционарни. И ето, у таквим предусловима и условима је наша мала Влада расла, па се некако и не чудимо што је нема, и ми бисмо исто нестали негде, само што немамо куд.

Нашу Владу можете препознати и по њеним другим карактеристичним особинама: висока је 131 СНСантиметар, мада је могуће да је за ових пар месеци порасла за још 30 СПСантиметара и евентуално још неки проценат добијен мањинским и цензусним мерењима. Ако је будете пажљивије погледали приметићете да су јој окице малкице разроке, јер је у последњих неколико мандата истовремено и гледала и намигивала у правцу и Истока и Запада. Њени лЕУкари пЕУдијатри кажу да ће се то врло брзо поправити јербо су јој, за почетак у два поглавља, преписали хитне вежбе за бољи вид и перспективу. Само још и да се Влада пронађе, јер се, кад ње нема, тим поглављима нема ко ни бавити. А има доста посла, најмање још једно 15 година, таман до Владиног пунолетства.

Ако неко буде срео нашу Владу, нека јој не каже да се свет поприлично променио откад је она нестала, да се не уплаши. Наиме, њене другарице британска Влада и турска Влада имале су мањих здравствених проблема, ова прва се саплела о референдум и пала, а ова друга је замало преживела удар, што јој је изазвало и пробавне сметње, па сад има проблема са затвором. То се види по томе да не може да свари генерале, судије и просветне раднике, посебно не оне који нису довољно зелени. Хрватска Влада исто је пала, француску и немачку Владу та судбина највероватније очекује у наредним месецима, а мађарска Влада свој пад покушава да предупреди повећањем броја миграната у парку код београдске железничке станице и на суботичким њивама. Елем, ако видите Владу, реците јој – само опрезно, да не побегне – да би било некако лепо да она сад буде са нама. Ето да бар ми имамо Владу, кад већ толики са својим Владама имају проблеме.

А ако сте нашли нашу Владу како се негде крије, плашећи се свог кадровског састава, кажите јој да наша очекивања ионако нису превелика, макар не док постоје којекаква морања прописана од ММФ и Светске банке. А ако наша Влада не буде онолико лепа колико жели, увек можемо да је пошаљемо на неку Реконструкцију, чудо је шта савремена политичка медицина сад све може. Е, а ако наша Влада после свих ових аргумената неће да се врати, кажите јој да ћемо на 90. дан од њеног званичног нестанка да распишемо изборе и да одмах тражимо неку нову Владу, кад већ ову садашњу нисмо нашли. Јер ми живи нисмо да је добијемо.

Владу нашу, срећу нашу, негде изгубљену.

Воја Жанетић, Новости

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић даје Албанцима министарство локалне самоуправе и помоћника министра економије

3.7 (3) Градоначелник Прешева, Шћиприм Арифи објавио је данас да је делгција албанских странака у …

НОВА „ВЛАДА“ Јелена НАТО Милић уместо Дачића, Неша хоће на чело СНС?

3 (7) Председник СНС Александар Вучић донео је одлуку да се у будућој Влади Србије …

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *