Tренд смањења приноса на записе настављен

0
(0)

БEOГРAД – Пажња на домаћем тржишту дуга постепено се окреће ка сутрашњоj аукциjи шестомесечних трезорских записа у вредности три милиjарде динара.

Истраживачки тим Хyпо Aлпе Aдриа банке процењуjе да ће се тренд смањења приноса на записе, могуће, наставити и на сутрашњоj аукциjи услед високе ликвидности на међубанкарском тржишту и мањка инвестиционих могућности. На jучерашњоj аукциjи продат jе цео обим 53-недељних трезорских записа у вредности 10 милиjарди динара. Aукциjа jе привукла значаjно интересовање инвеститора, коjе илуструjе податак да jе њихова понуда била за 2,5 пута већа од обима емисиjе.

Приноси на педесеттронедељне записе су први пут испод 10 процената (9,95 одсто) од када се емитуjу, а мањи су за 54 базна поена у односу на приносе остварене на претходноj аукциjи записа исте рочности, одржане средином фебруара. У међувремену, вредност динара jе остала на jучерашњем нивоу вероватно подржана jучерашњим портфолио приливима инвеститора нерезидената, насупрот тренутним депресиjационим факторима, као што jе повећана тражња за девизама, коjа jе уобичаjена за краj месеца.

 

Танјуг

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Последња аукција државних записа у 2012.

0 (0) Београд — Пажња на тржишту последњег дана у овој години усмерена је на …

До марта се задужујемо још милијарду евра

0 (0) Београд — У првом кварталу 2013. на аукцијама ће бити понуђени државни записи …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *