Троше народни новац на гориле јер су најобичнији мајмуни!

0
(0)

Српска јавност затечена је информацијом да су до пре неколико дана бивши премијери Војислав Коштуница и Мирко Цветковић, годинама по одласку са власти имали 24-часовно државно обезбеђење.

Ако је веровати медијима који тврде да актуелног министра здравља Златибора Лончара чувају агенти БИА, премијеровог брата Андреја Вучића војна јединица „Кобре“ која је чувала и бившу министарку правде Снежану Маловић, намеће се питање ко и како о томе одлучује у сиромашној земљи која стеже каиш на пензионерима.

Бивши заменик начелника државне безбедности Зоран Мијатовић каже за „Вести“ да је у његова доба, 2001. године обезбеђивано само десет људи.

– МУП је чувао министра полиције и шефа јавне безбедности, а данас се у држави која се хвали демократијом чува 80 људи. То показује да је Србија постала држава апсурда у којој се не зна ни ко је чуван, ни према ком основу. Бајаги се врше безбедносне процене, а ради према личном нахођењу, јер нема закона који регулише ту област – појашњава Мијатовић.

Он каже да је управа за обезбеђење некада имала 20 људи, а данас стотине, колико има и возила за чување разних личности.

Мијатовић подсећа да је противзаконито војска чувала министарку правде и да се о томе дуго ћутало.

– Сада смо чули и да министра здравља чува БИА која би требало да обезбеђује само начелника и заменика те службе, шаље се полиција у домове здравља, не знам ко ће чувати грађане на улици – пита Мијатовић.

Он истиче да је закон неопходан, али „пошто ниједна власт неће да га донесе“, обезбеђење остаје и бившим и садашњим функционерима.

– Суштина је да нико себи неће да умањи привилегије, обезбеђење је постало ствар статуса и престижа – закључио је Мијатовић.

Одбили заштиту
Иако је заштитник грађана Саша Јанковић добијао озбиљне претње, одбио је обезбеђење. Зоран Мијатовић каже да се у време владе Зорана Ђинђића сматрало да уз председника и премијера треба да се штити и челник парламента.
– Председник Скупштине био је Драган Маршићанин, али је он то одбио – открива Мијатовић

Д. Декић – Вести

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Адолф Хитлер као Високи заштитник Свете Горе (фото, видео)

5 (9) Поучени искуством из Првог рата, када су Бугари чинили злочине на Светој Гори, …

Потрошачи у Србији и даље без ефикасне заштите својих права

5 (1) У Србији постоје бројни изазови и препреке за ефективну заштиту права потрошача, који …

Један коментар

  1. А МЕНЕ …КО ЋЕ МЕНЕ ДА ШТИТИ ,МАМИЦУ ВАМ УСТАШКУ….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *