Тужилаштво одустало од гоњења Жарка Веселиновића, млађег брата Звонка Веселиновића, због нелегалне градње на Голији

Тужилаштво одустало од гоњења Жарка Веселиновића, млађег брата Звонка Веселиновића, због нелегалне градње на Голији

0
(0)

Суђење Жарку Веселиновићу због нелегалне градње на Голији, раније најављено за уторак, 19. март 2019. године, отказано је након што је тужилац одустао од оптужног предлога, сазнаје БИРН.

Из суда у Ивањици нису одговорили на питање БИРН-а који су разлози због којих је тужилаштво одустало од кривичног гоњења млађег брата Звонка Веселиновића, контроверзног бизнисмена са севера Косова.
Због непоштовања овог договора, тужилаштво у Ивањици је поднело оптужни предлог – од кога су сада без објашњења одустали.

Поступак против Веселиновића вођен је на основу кривичне пријаве коју је Грађевинска инспекција Министарства грађевинарства поднела у мају 2018. године. У кривичној пријави коју је потписала начелница одељења, инспекторка Весна Руменић, наведено је да је инвеститор Жарко Веселиновић објекат на Голији изградио без издате документације прописане законом, наводи БИРН.

Инспекторка је то утврдила у поступку надзора објекта на Голији обављеног 23. октобра 2017, током којег су она и њене колеге наилазили и на физичке препреке, попут балвана постављеног на путу ка месту састанка са Жарком Веселиновићем, који се тада представио као инвеститор радова, преноси јавно.рс.

У решењу инспекције, инвеститору је наређено да у року од седам дана од пријема решења уклони изведене радове и да ће, уколико то не учини, Министарство „спровести извршење принудним путем“. До данас се није догодило ни једно, ни друго, наводи БИРМ.

У Министарству тврде да Веселиновићу не могу ни да уруче решење о рушењу, јер не могу да га нађу на адреси становања, због чега су од полиције тражили да утврди где је његово пребивалиште.

И док институције не успевају нити да сруше нелегални објекат, нити да суде инвеститору, један орган успева немогуће – већ сазиданом објекту, у међувремену, издаје локацијске услове и грађевинску дозволу, истиче БИРН. Реч је, како додају, о Одељењу за урбанизам општине Ивањица, од којег је БИРН добио комплетну документацију на основу које су дате дозволе. Из те документације се, између осталог, види и да је грађевинска дозвола издата на основу геодетског снимка који приказује лажно стање на терену.

(БИРМ-Н1)

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милан Думановић: Ликвидиран инспектор који је хапсио Вељу Невољу! (видео)

Милан Думановић: Ликвидиран инспектор који је хапсио Вељу Невољу! (видео)

5 (1) Гост Славија инфо био је бивши припадник УKП МУПа Србије Милан Думановић. У …

Изолација шизофреног диктатора је скоро окончана: Мачак који је умислио да је лав

Изолација шизофреног диктатора је скоро окончана: Мачак који је умислио да је лав

4.7 (14) Kад год се нађе под притиском, Александар Вучић понавља исту причу – никоме …

2 Коментара

  1. ALI JE ZATO ZATRAZILO DA NAM DECA KOJU SU POHAPSILI I ODGOVORNI MLADI LJUDI KOJI SU USTALI PROTIV PLJACKASA I VELEIZDAJNIKA BUDU ZADRZAN U PRITVIRU!?
    DA LI JE JOS NESTO POTREBNO RECI!?
    STA CETE SUTRA SVI VI, BEZ OBRAZA, MORALA, CASTI, DOSTOJANSTVA, STO STE SE PRODALI ZA SAKU PRLJAVOG NOVCA!?
    OSTACETE SVI VI TAKODJE VRLO DUGO U PRITVORU I ZAVRSITI U RUDNIKU AKO BUDE PRAVDE!

  2. NAPRE-DNO NA GOLIJU GOLOGLAVI, PRIMICETE DONJEG GOLOGLAVOG USKORO.

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend