fbpx

У београдским вртићима више од годину дана нема тоалет папира јер лопови у власти не могу да се договоре око провизије

0
(0)

Београд — У београдским вртићима већ годину дана нема залиха тоалет папира, убруса и салвета због жалби и препуцавања понуђача у јавној набавци.

Снежана Петровић директорка ПУ Звездара каже да вртићи који спадају у њихову управу ускоро неће имати папира ни за WЦ, што је основна хигијенска ствар. Запослени, према њеним речима, тоалет папир доносе од куће, а све преостале залихе користе се за децу.

Она кеже и да је ПУ Звездара покушала и сама да набави тоалет папир, али да им се десило исто што и на нивоу града. „Три фирме које су се јавиле на тендер града јавиле су се и код нас. Одабрали смо ј едну, друга се жалила. Све те фирме боре се за посао, али овде трпе деца и то није у реду“, истакла је Снежана Петровић. 

Слично је и у ПУ „Др Сима Милошевић“ у Земуну. „Ситуација је језива и огроман је проблем. Тендер је расписан још 2013. и увек један од три понуђача уложи жалбу“, каже директорка те ПУ Јасмина Боуали Станојковић. 

У једном од земунских вртића родитељи одавно доносе тоалет папир и убрусе за своје малишане, као и влажне марамице. Многи покушавају да се сами организују и набаве неопходна средства за децу. Такође, неки родитељи истичу и да није у реду да плаћају пуну цену вртића, која је око 9.000 динара, а да за тај новац деца немају ни основна средства за хигијену. 

Било неком право или не, тоалет папира и убруса нема па ће на крају ипак родитељи морати да их купе. 

Иван Зечевић, начелник правног сектора у градском секретаријату за образовање и дечију заштиту каже да према закону о јавним набавкама комисија има 30 дана да одлучи о жалби. 

„Када одлуче онда распишемо нови тендер али се онда други понуђач жали. То се развлачи до маја“, додаје он. 

Како Блиц сазнаје, три фирме због којих деца немају чиме да се бришу су фирма „Станић“ из Младеновца, „Натали дрогерија“ из Ниша и „Ламбино плус“ из Старе Пазове. 

Власник једне фирме рекао је за тај лист да нико не жели да оштети децу, али да се прописи морају поштовати. „неки понуђач се очигледно фаворизује, а то не може тако“, казао је он.

 

Б92

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Србију до краја године чека још три милијарде евра Вучићевог новог дуга

5 (2) Други пакет помоћи привреди који обухвата двомесечну исплату 60 одсто минималне зараде, што …

Како Весићево “Око соколово” пуни џепове напредњака Мијаиловића и Горана Весића

0 (0) Јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова „Ранге Ровер“, расписана је са …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *