У Крупњу вирус, деца повраћају, лекова нема, клизиште однело још једну жртву

У Крупњу вирус, деца повраћају, лекова нема, клизиште однело још једну жртву

Поједини делови Крупња и даље су неприступачни за доставу помоћи, а што је најгоре појавио се и вирус, а лекова нема, каже одборница СНС Весна Марјановић.

– Мало пре сам се вратила из улице Добри поток која је четврти дан одсечена од остатка града. Тамо је много деце, која су по свему судећи добила неки вирус и повраћају. Ниједна апотека у граду не ради, нема ни лекова, препуштени су сами себи. Ово је катастрофа – тврди Марјановићева.

Око 600 људи је евакуисано али се полако враћају кућама и покушавају да их доведе у ред, колико је то могуће. Хуманитарна помоћ стиже са свих страна, а председник општине, Раде Грујић, каже да је Крупњу потребно буквално све.

Међутим, одборница Весна Марјановић, каже да је за овакву ситуацију најкривља општинска власт која је неспремно дочекала поплаве.

– Пет дана пре поплавног таласа имали смо инфоргмацију о невремену и да ће бити поплаве, а ми смо прво поплавно јутро дочекали без песка, горива и џакова. Општина ништа није предузела да макар покуша да спаси неку од кућа које су срављене са земљом – огорчена је Марјановићева која је потврдила да већина грађана тражи смену Кризног штаба због лоше организације.

Напали Селаковића и Роме

Приликом јучерашње посете министра Николе Селаковића, огорчени људи којима је бујица однела куће, вербално су напали министра Селаковића тврдећи да надлежни ништа нису предузели да би се катастрофа ублажила. “Морала је да реагује полиција”, тврде очевици. Мештани Крупња су огорчени на локалну власт која је само Ромима обезбедила смештај у хотелу, док су сви остали морали да се сналазе сами, углавном смештајући се код родбине.

Да је ситуација у Крупњу катастрофална слажу се и грађани али и државни функционери који су посетили центар Рађевине, министар правде Никола Селаковић и Расим Љајић, потпредседник Владе Србије.

Путеви према Крупњу проходни су захваљујући шест тешких машина које су стигле из Врбаса, а којим се санира штета. Струје има у 70 одсто општине, а пуштен је и алтернативни водовод из села Лазе. Овог момента највећи проблем у Крупњу су клизишта која додатно угрожавају куће.

Клизиште је однело још један људски живот, други у овом граду, јер је једно беживотно тело у аутомобилу пронађено првог дана, након повлачења реке Ликодре.

Помоћ стиже организовано али и разна удружења, групе грађана, па и појединци довозе помоћ и деле је најугоженијима. Поред општинске комисије, јуче је шлепер хране поделио и Ненад Боровчанин, бивши државни секретар Министарства омладине и спорта.

 

Блиц

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Кина купила масу ПЦР тестова месецима пре короне!?

Кина купила масу ПЦР тестова месецима пре короне!?

Поруџбине комплета ПЦР тестова повећале су се у кинеској провинцији Хубеи одакле се проширио ковид …

Истраживање у САД: Нема назнаке да с порастом степена вакцинисаних опада број заражених ковидом

Истраживање у САД: Нема назнаке да с порастом степена вакцинисаних опада број заражених ковидом

На разини држава изгледа да нема никакве видљиве везе између степена вакцинисаности и броја нових …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *