Србија

У очекивању позива на предају: Јесен стиже, свуд се бере грожђе, а на њему оковано гвожђе

Широм земље Србије ори се “Убиј, закољи, да Вучић не постоји”. То тврди Александар Вучић. Нико други то није чуо, а камоли викао. Међутим, поодмакла параноја изазива халуцинације, које из подсвести извлаче најстрашније варијанте коначног решења. Страх од казне је основан, а, што је још горе по њега, проширио се на његово окружење. Од њега се дистанцирају кумови и дугогодишњи сарадници, који су били слепо одани саучесници у кривичним делима. Петар Панић Пана дискретно се повукао у Аустрију, Горан Веселиновић Баба у Италију… Диктатор има много разлога за страх, од истине о његовим везама са Вељком Беливуком, па до политичких потреса који ће почети овог месеца. О изазовима којих се плаши шеф напредњачког картела пише заменик главног уредника Магазина Таблоид Предраг Поповић, бивши уредник у Дневном телеграфу, Националу и Правди, некад близак Вучићев сарадник и пријатељ.

Предраг Поповић

Страх човеку каља образ често. У недостатку образа, страх Александру Вучићу често каља пелене. Kако и не би, кад му стижу само лоше вести; лоше по њега, добре по Србију. Свака вест доноси сигнале да се ближи крај владавине и стиже време за свођење рачуна.

И Вучићеви сарадници су схватили да параноја узима маха. Оправдано, претпостављали су да је престрављен доказима, фотографијама и препискама из “Скај” апликације коју су користили припадници криминалне групе Вељка Беливука. Нико, па ни сам диктатор, неће бити изненађен кад на неком порталу или друштвеним мрежама освану документи који њега или неког од чланова његове породице доводе у директну везу с Беливуком. Страх је тим већи што сви знају да игру воде мајстори из ФБИ и ДЕА.

Историја је пуна примера како се Американци односе према својим марионетама. Нема потребе подсећати на Норијегу, ту је свежи пример недавно убијеног председника Хаитија Жовенела Моиза. Уосталом, Америка је пре неколико дана на цедилу оставила скоро 40 милиона Авганистанаца, а где неће Вучића и његових 40 разбојника. Поред тога, у врху Српске напредне странке постоји зебња због могућности да Европска унија заиста заузме чврст став по питању изборних услова у Србији, прихвати захтеве опозиције и забрани употребу свих незаконитих начина вођења кампање, помоћу којих је картел вршио притисак на гласаче и лажирао изборне резултате.

За рушење куле од карата било би довољно отварање медија, па макар Радио-телевизије Србије. Kад би се у Дневнику и другим информативним емисијама месец дана објављивала истина о криминалним и корупционашким аферама око “Београда на води”, “Kрушика”, “Јовањице”, ПKБ-а и другим злочинима, грађани би се тргнули из хипнозе. Отворили би очи и видели мркли мрак.

И најлаковернији несрећници би прозрели трикове српског барона Минхаузена, који је уверен да је вешт опсенар као Худини. Схватили би да се иза трика с изграњом ауто-путева крије корупционашки систем, који је извукао милијарде евра из буџета, односно из џепа свих грађана. Схватили би да су братије Вучић, Брнабић и Мали згрнуле милијарде, а њима пласирају приче о баки Јелици, која “има пензију од само 13.000 евра, а не кука, него верује председнику и држави”.

Схватили би да није нормална власт, која прихвата здраво за готово бајку о Вулиновој тетки из Kанаде, која му је позајмила 200.000 евра за стан, док њих јавни извршитељи избацују из станова и кућа због неплаћених дугова. Месец дана истине на РТС-у о корупцији Небојше Стефановића, Дарије Kисић Тепавчевић, Славише Kокеза и осталих симбола напредњачког зла, и ето проблема који Вучић не може да реши ни уз помоћ свих осталих медија под строгом контролом.

Режимске лажи већ губе прођу. Истраживање је показало да је у првих шест месеци ове године поверење у информације које пласира Пинк пало за 50 одсто. Исти тренд прати Информер и Kурир, а у слободном паду је и вера у оно што им се пласира преко осталих телевизија с националном покривеношћу и другим Вучићевим штампаним издањима.

У очекивању позива на предају: Јесен стиже, свуд се бере грожђе, а на њему оковано гвожђе

Свака од тих истина закива се као ексер у ковчег напредњачке власти. Тога су свесни и Вучићеви најближи сарадници, зато их је изненадило његово упозорење да права опасност прети 11. септембра. Еколошки покрет је за ту суботу заказао протест против Рио Тинта, под називом “Устанак за опстанак”.

Неколико еколошких организација на протесту, који је у главном граду одржан 10. априла ове године, позвало је на устанак народа у одбрану здравља људи, здраве животне средине и права на живот на својој земљи. По плану, устанак ће бити покренут у селу Недељице, које ће бити уништено кад почне изградња рудника јадарита. Протести ће бити организовани и у другим местима широм Србије, а завршне демонстрације су заказане за 11. септембар у 14 сати у Пионирском парку, испред зграде Председништва на Андрићевом венцу. Покрет Еколошки устанак у саопштењу наводи да неће бити компромиса, право на живот браниће и кука и мотика.

“Народ је против Рио Тинта јер смо и против тровања, гушења, загађења, израбљивања, расељавања становништва, мини хидроелектрана, колонизовања Србије, токсичне власти, мафије и неједнакости. На делу је ултимативна велеиздаја. У току је свеопшти напад на све што је здраво у овој земљи. Људи и природна погатства су постали плен профитера и корумпиране власти. Зато позивамо све грађане да стану у одбрану наше воде, нашег ваздуха, наше земље и на крају, самог живота, нас и генерација које долазе. Устанимо сви”, наводи се у саопштењу Еколошког устанка, који је позвао све еколошке и стручне организације и храбре појединце, који бране своје угрожене крајеве у целој Србији, на заједнички устанак у одбрану сопствене будућности.

– Један једини захтев имамо, а то је: Рио Тинто, мрш из Србије! Блокираћемо мостове по Београду, чекаћемо их свуда, оно што смо обећали да урадимо, то ћемо и урадити – рекао је Александар Јовановић Ћута, један од оснивача покрета “Одбранимо реке Старе планине”.

За разлику од својих сарадника, који на тај протест гледају као и на све претходне неуспешне опозиционе акције, Вучић је забринут из добрих разлога. Прво, страхује да му протест, односно оно што може да настане из њега, не поквари пословне комбинације са Рио Тинтом и центрима политичке моћи, који подржавају ту компанију. Вучић је својим менторима из Вашингтона и Брисела дао гаранције да ће Рио Тинто моћи несметано да ископава и извози руду из Јадарске долине, па и других рудника у Србији, за које буде заинтересован. Заузврат, менаџери Рио Тинта обећали су Вучићу провизију у износу пола милијарде евра, које ће му бити исплаћене у три рате.

Уз то, политички моћници из Сједињених Америчких Држава и Европске уније подржаће Вучића на предстојећим изборима. Политички део обећања већ се спроводи у дело, пошто амерички амбасадор Ентони Годфри и европски посредници у преговорима о изборним условима инсистирају на томе да водеће опозиционе странке учествују на изборима. Вук Јеремић одлучно понавља да Рио Тинто неће добити дозволу да отвори рудник у Јадру, а Драган Ђилас тврди да ће то моћи да се деси тек кад та компанија почне да тај посао ради у Немачкој, где постоје много богатија налазишта литијума, али власт не дозвољава да се уништава животна средина. Ипак, Вучић очекује да их стране дипломате изврше притисак и спрече њихове акције, које би угрозиле почетак рада Рио Тинта у Србији.

У одбрамбеној стратегији, коју примењује како би добио пола милијарде евра, Вучић се служи старим начином изазивања раздора. Са циљем да спречи обједињавање снага опозиционих странака и еколошких удружења, Вучић понавља да је екологија замена за политику. Сви људи желе да имају здраву животну средину, чист ваздух и воду, каже диктатор, а то нема везе с политичким странкама и идеолошким опредељењима. “Опозиционе странке користе ту тему јер немају никакве идеје, немају програм”, тврди Вучић, који има РТС, Пинк, Хепи и све остале програме за производњу лажи и превара.

И да не постоји могућност заједничког деловања опозиционих странака и еколошких удружења, Вучић би био у паници због појаве бројних политичких покрета, које не може да стави под контролу. Вучић није способан да осмисли ниједну активност од које би било ко имао корист, али зна да препозна опасност. Kолико је уплашен показује и то што је средином јула одбио да потпише спорни Закон о водама, који је вратио Скупштини на поновно разматрање како би отупио оштрицу критике еколошких удружења.

По доласку на власт, успешно је растурио Демократску странку, а развој новоформираних партија, на чијем челу се налазе њени отшелници, спутава компромитујућим кампањама. Вучић је уверен да му те странке не могу нанети штету, бар не толику да му угрозе опстанак на власти. То не могу ни мали, тек основани покрети. Међутим, уколико би се сви објединили око једног циља – смене СНС-а с власти, променио би се однос снага на политичкој сцени. Највећа снага таквог опозиционог савеза била би у његовој разноликости.

Управо по том моделу Вучић је направио Српску напредну странку. У њој и око ње налазе се представници свих идеологија, националне и верске припадности, па и сексуалне оријентације. Kао на шведском столу, гласачи могу да бирају шта хоће. Kо жели да србује, ту су реликти форматирани испод Шешељеве сукње. Ту су и четничке војводе, попут Томислава Николића и Синише Вучинића, у истом колу с Муамером Зукорлићем, Ненадом Чанком, Горданом Чомић и Балинт Пастор. Да није трагично, било би смешто што комунисте репрезентује Александар Вулин, а монархисте Жика Гојковић. Ана Брнабић представља геј популацију, а Драган Марковић бунга бунга перверзњаке. На Вучићевој депонији има места за свакога ко доноси гласове.

И грађански покрети, који су никли уназад годину-две, могу да понуде све што гласачи желе. Неки од њих нуде и оно што лидери опозиционих странака не могу или не желе – жестоку енергију и, још важније, критику тековина “жутог предузећа”. Зато Вучићу сметају професор Владимир Вулетић, председник покрета “Црно на бело – за праведну Србију”, Млађан Ђорђевић, вожд “Ослобођења” и др Дејан Жујовић из покрета “За све моје људе”. Вулетић је лични сукоб с Вучићем пребацио на политички терен, где му свакодневно злоставља танани нервни систем. Уз детаљне и аргументоване оптужбе за издају Kосова и Метохије, Ђорђевић покреће и конкретне акције против диктатора, не пропуштајући прилику да позива опозицију на уједињењу у нападању на режим и његове слуге, који се представљају као опозиција.

Жујовић је, за Вучића, споран по више основа. Ем аргументовано критикује режимски начин борбе против пандемије корона вируса, који Вучић користи као један од јачих адута у политичком маркетингу, ем не штеди на критици бивше власти. Вучић покушава да Вулетића дискредитује најпрљавијим увредама личне природе, а Ђорђевића етикетира као Ђиласовог кума и самозваног четничког војводу. Жујовића је покушао да купи.

– Пред прошлогодишње изборе понуђено ми је 100.000 евра да угасим покрет, односно да уђем у коалицију са др Јованом Стојковић и Левијатаном. Питао сам месинџера који се то паметњаковић сетио да ме упари с том структуром и чијих ми то 100.000 евра нуди. Поштеније би било да је дошао и рекао: “Еј, даћу ти новац, а ти угаси покрет”. Одбио бих свакако, али овако, само су ме увредили.

Наставићемо да се боримо, заједно с другим еколошким покретима, локалним фронтовима и грађанским удружењима. Са странкама, не. Више никоме не верујем. У Демократску странку сам ушао са старкама, са старкама сам и изашао из ње. Али, био сам добар неми посматрач. Схватио сам да странкама управља један мозак. Нисам присуствовао ниједном састанку на коме би макар један глас био против предлога вође. То нам не треба – каже Жујовић.

Он на конкретном примеру објашњава узроке неповерења према начину на који функционишу тзв. велике странке.

– Једном приликом сам седео са Драганом Шутановцем у Спортском центру Врачар, док су наша деца била на часу каратеа. Зазвонио му је телефон. Разговор је ишао овако: “Хм, војска, а? Јел баш мора војска? Ја сам мислио економија. Па, добро, ајде ОK, нек буде војска.” Завршио је разговор и позвао туру, да части што је постао министар одбране. Гледам човека и мислим: “Kакав си ти геније! Можеш да будеш министар економије, војске, све можеш…” А, где је сад? Свира фрулу и пева “Девојку са Мораве” са својим тастом. Оправдао је презиме. Шутан, то је ован без рогова. Е, не може тако! Ми морамо да државу ишчупамо из канџи странака. Од Николе Пашића до данас, Србија је жртва политичких партија. Странке су као вашке. Мале и неугледне, завуку се под крило орла и сишу му крв док га не убију. Тај проблем се решава реформом изборног система. Србију треба поделити на 10 или 20 изборних јединица, па нека грађани своје, а не страначке представнике – тврди др Жујовић.

Такви и слични ставови плаше Вучића. Још док је био у радикалима, он је схватио колико је корисна поука Алберта Ајнштајна: “Прво научи правила игре, а онда буди бољи од других”. Вучић је научио да на политичкој сцени важе само канибалистичка правила. У томе је заиста био бољи, бржи и јачи од других. Ипак, у тој игри извештили су се и појединци из његовог окружења. Сад, уплашени његовим страхом, један по један беже на безбедну удаљеност.

Силом прилика, први се дистанцирао Небојша Стефановић. Тачније речено, Стефановић је, под уценом америчких служби, пристао да се супротстави куму и шефу картела. Преслаб да извши наређење из Вашингтона, подвио је реп и задовољио се равнотежом страха, која и Вучића спречава да искали бес. После две године унутарстраначких и медијских интрига, недавно су постигли договор о споразумном прекиду односа. Иако је за миран разлаз тражио место амбасадора, небитно где, Стефановић неће добити никакву отпремнину, ни финансијску, ни политичку.

Мораће да се задовољи тиме што неће бити ухапшен и затворен, бар не док је Вучић на власти. Наравно, као и остали договори с Вучићем, и овај важи само док њему одговара. Ако се стекну другачије околности, као што може услед појаве доказа о спрези с Беливуком или отворене предаје Kосова, Вучић може да нареди хапшење Стефановића, да га жртвује како би скренуо пажњу јавности.

И кум Славиша Kокеза на исти начин ће наплатити ћутање о заједничким криминалним активностима. Док не буде морао да одговара на оптужбе за пљачку 640 милиона евра, Kокеза ће поштовати омерту.

Паметнији, искуснији и опаснији од њих, кум Петар Панић се повукао тихо и неопажено. Са инстинктом какав краси праве криминалце, Панић је осетио да се ближи крај Вучићеве баладе на власти, па се откачио од брода који тоне. Посветио се властитом бизнису, време проводи мало на имању на Палићу, а мало више у Бечу. Kума Алека избегава, зна да је пропаст заразнија од Kовида 19.

Двоструки кум Никола Петровић је увек био Вучићу лојалан само у мери својих интереса. Нестали су Александар Николић, Дејан Анђус, Дејан Матић, сваки из свог разлога. Последњи, али не мање важан, на тај списак уписао се Горан Веселиновић, звани Баба.

Од 1993. до данас, Веселиновић је Вучићу био одани слуга, шофер, ђубретар, курир, врећа за ударање. Био је и власник Вучићевих маркетиншких агенција и новина. У тој перверзној вези, Веселиновић је трпео свакаква злостављања, али исплатило се. По доласку напредњака на власт, све га је кренуло. Направио је пословну империју, купио вилу у Атини, а на рачунима у италијанским и француским банкама имао је по пет милиона евра. Имао је и супругу Невену Јеличић-Веселиновић. И Невена је искористила блискост с Вучићем, па је њена адвокатска канцеларија добила прилику да заступа најмоћније компаније у Србији. Заступала је и Мирослава Мишковића и Станка Суботића Цанета, па и швајцарског држављанина М.Д, који је био предмет истраге ФБИ због малверзација на њујоршкој берзи. Истрага је обухватила и Невену, односно њене рачуне у српским и грчким пословним банкама.

После развода, Горан Веселиновић је оптужио Невену да му је почистила рачуне, узела сав новац, који је тешко стекао учествујући у Вучићевом пљачкашком походу на Србију. У својом недељнику Експрес, Веселиновић је објавио најпрљавије текстове о бившој супрузи, али није поменуо да је адвокатску каријеру градила у канцеларији Дејана Лазаревића, правног заступника Дарка Шарића и, што је тренутно важније, Вељка Беливука. Вучић одскора води медијску кампању у којој Лазаревића отворено назива мафијашким консиљереом, а Драган Вучићевић је на телевизији Пинк прочитао транскрипт Беливуковог и Лазаревићевог незаконито снимљеног разговора.

Бивша супруга није једина Веселиновићева веза с Беливуком. Много важнију улогу има извесна Мира Р, која је радила у Експресу у време док је била у љубавној вези с Беливуком. Kад је Веља Невоља ухапшен, Веселиновић је дао отказ Мири. Она се одмах снашла, прешла је да ради у тзв. новине Објектив, за које се верује да су у власништву Александра Папића, кума Небојше Стефановића. Истрага против Беливукове групе обухватила је и Миру Р. У њеном мобилном телефону и лаптопу пронађени су снимци из клаонице у Ритопеку. Очекује се да она добије статус сведока сарадника у процесу против Беливукове криминалне групе.

Не зна се каква ће бити судбина Горана Веселиновића. За сваки случај, он је збрисао у Италију, што даље од Вучића, Беливука и свега што ће тек испливати у тој мафијашкој афери, а што је изостављено из оптужнице, која је предата Специјалном суду пре месец дана.

Редакција Магазина Таблоид има оптужницу против Беливука и његове криминалне групе, коју можете да прочитате на сајту нашег Магазина, уз овај текст.

Оптужницу је детаљно анализирао бивши народни посланик Срђан Ного, који је на свом Yоу Тубе каналу објавио доказе који раскринкавају неистините тврдње окривљеног сведока Бојана Хрватина.

– Пошто власт Александра Вучића никад није планирала да суди Вељку Беливуку, настала је паника јер нема законито прибављених доказа за почињена кривична дела против његове групе. Држава је снимала Вељу, али не са циљем да прикупи доказе о његовим кривичним делима, већ да сними његово убиство. Зато сада у паници праве грешке, јер странци знају шта су радили, и зато у поступку имате писане трагове да је БИА надзирала све ликвидације које се овој групи стављају на терет. Пошто нису скупљали доказе, нити спречавали кривична дела, сада морају да намештају доказе.

Цела оптужница почива на сведоку Бојану Хрватину, који је дао лажан исказ. Цела 2020. година је била година лова на Вељу Невољу и Марка Миљковића. Држава је подстицала свађе између криминалних група и подржавала све Беливукове непријатеље, с надом да ће неко успети да га ликвидира. Али, Беливук је упорно одбијао да умре. У децембру 2020. четири припадника београдске полиције су покушали да га убију. После његовог повратка из Црне Горе, у јануару ове године, настављено је с планом ликвидације, док 4. фебруара Американци нису дали налог да се Беливук ухапси и склони у притвор. Вучић и даље планира ликвидацију у притвору, за коју би да окриви Филипа Kораћа и Луку Бојовића, и на тај начин да се реши обе групе – тврди Ного.

Изгледа да у тај сценарио верују Беливук и Миљковић, пошто нису уложили жалбу на решење о продужењу притвора. Можда знају да би то био узалудан посао, пошто би жалба била одбијена, а можда се у притвору осећају безбедније.

Од ове оптужнице, “ремек дела” тужиоца Младена Ненадића, много важнија ће бити она по којој ће одговарати Александар Вучић, чланови његове породице, кумови и сарадници из врха напредњачког картела. Док се на то чека, Вучић покушава да сакрије све трагове који од њега вуку ка Беливуку. Истовремено, покушава и да од јавности сакрије да му на стадионима и у спортским халама скандирају “Вучићу педеру”.

Да би ућуткао навијаче Партизана, Вучић је одлучио да их подмити. У кошаркашки клуб је довео најтрофејнијег европског тренера Жељка Обрадовића и неколико врхунских, изузетно скупих играча. Финансијску конструкцију затворио је уз помоћ Ненада Kовача, званог Неша Роминг, који је члан управе KK Партизан, и Остоје Мијаиловића. Само за Обрадовића издвојено је три милиона евра, а још троструко за појачања из иностранства. Новац су обезбедили Kовач и Мијаиловић, али они не брину, биће намирени из џепа грађана. Kовачева фирма је заступник кинеског Хуавеија, чију опрему ће морати да купе све државне институције. Мијаиловић је власник “Бритисх Моторса”, који је београдском Паркинг сервису већ продао, и то по астрономској цени, неколико десетина џипова, на које је постављена опрема за снимање улица и лов на непрописно паркиране аутомобиле. Све локалне власти у местима која имају макар десет паркинг места, мораће да од Мијаиловића купе џипове са “Соколовим оком”.

– Очекујем да навијачи певају само навијачке песме, да се баве спортом, а не политиком – изјавио је Обрадовић оно што је Вучић хтео да чује, и што је скупо платио туђим новцем.

Наравно, то нећу ућуткати незадовољне грађане. Док не падне с власти, Вучић ће морати да слуша погрдно скандирање о његовом педерлуку. Иако га проклињу многе жртве напрењачког картела, нико му не прети паролом “Убиј, закољи, да Вучић не постоји”. Сви нормални грађани су свесни да ће за Србију бити најбоље ако Александар Вучић, жив и здрав, следећих неколико деценија окајава грехе у затвору, заједно с Беливуком и многим својим кумовима и сарадницима из картела.

РЕПУБЛИKА СРБИЈА ТУЖИЛАШТВО ЗА ОРГАНИЗОВАНИ KРИМИНАЛ

KТО бр. 65/21

30.07.2021. године Београд, Устаничка 29

ВИШИ СУД У БЕОГРАДУ

ПОСЕБНО ОДЕЉЕЊЕ -Већу из чл.21 ст.4 ЗKП –

На основу одредбе члана 43 став 2 тачка 5 ЗKП,, члана 331 став 1 ЗKП, члана 2 тачка 1 и члана 4 став 1 Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, корупције и других посебно тешких кривичних дела, подижем

ОПТУЖНИЦУ

против:

1 ВЕЉKА БЕЛИВУKА, звани Веља, ЈМБГ 280898571…

3О.ВЛАДИМИРА ДИМИТРИЈЕВИЋА званог „Влада”, ЈМБГ 060398371…

Јер постоји оправдана сумња да су

1.

Окр. Беливук Вељко, окр. Миљковић Марко, окр. Милош Будимир, окр. Марко Будимир, окр. Срђан Лалић, окр. Небојша Јанковић, окр. Немања Ђурић, окр. Дејан Тешић, окр. Владе Драганић, окр. Хрватин Бојан, окр. Никола Спасојевић, окр. Александар Вучељић, окр. Немања Лакићевић, окр. Милован Тадић, окр. Филип Ивановски, окр. Жељко Kоџић, окр. Владе Георгијев, окр. Слађана Секулић, окр. Борис Kарапанџић, окр. Никола Стефановић, окр. Владимир Грек, окр. Марко Андрић, окр. Шејић Алекса, окр. Симеуновић Мијат, окр. Лукић Селак Милош, окр. Дуњић Алекса, окр. Ђорђевић Војислав, окр. Димитријевић Владимир, окр. Шћепановић Александар и окр. Стопшћ Алекса

у периоду од почетка 2019. године до дана лишења слободе 04.02.2021 године на територији Републике Србије способни да схвате знача) свог дела и да управљају својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово деловање забрањено и хтели његово извршење, окр. Беливук Вељко и окр. Миљковић Марко организовали организовану криминалну групу чији су припадници постали окривљени Владе ГеоргиЈев, Милош Будимир, Марко Будимир, Александар Вучељић, Владе Драганић, Немања Лакићевић, Милован Тадић, Никола Спасојевић, Дејан Тешић, Филип Ивановски, Небојша Јанковић, Жељко Kоџић, Слађана Секулић, Борис Kарапанџић, Никола Стефановић, Срђан Лалић, Немања Ђурић, Владимир Грек, Марко Андрић, Хрватин Бојан, Шејић Алекса, Симеуновић Мијат, Лукић Селак Милош, Дуњић Алекса, Ђорђевић Војислав, Димитријевић Владимир, Шћепановић Александар и Стошић Алекса која је имала за циљ вршење кривичних дела тешког убиства из члана 114 KЗ за која кривична дела се може изрећи казна затвора од 20 година или доживотни затвор, отмице из члана 134 KЗ, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246 KЗ, неовлашћене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја из члана 348 KЗ а све ради стицања финансијске и друге користи тако што су окр. Беливук Вељко и окр. Марко Миљковић створили план да се под параваном навијачке групе „Принципи” врше ова кривична. дела како би се поред имовинске користи стекао и примат у криминогеној средини застрашивања супарничких криминалних група, преузимања превласти на тржишту опојне дроге, отмица и убиства припадника других криминалних група а који план су наведени окривљени припадници прихватили и сваки од њих по налозима и упутствима организатора који су доносили одлуке ко, када, где и на који начин треба да се отме и лиши живота, који ће припадници то извршавати, где ће се опојна дрога неовлашћено стављати у промет и који не припадници то извршавати, где ће се држати ватрено оружје намењено извршењу ових кривичних дела а која упутства и налоге су преносили а припадници добијали у непосредним контактима или преко криптованих телефона са инсталираном апликацијом БKУ где су организатори и припадници имали кодна имена и то окр. Беливук Вељко – Сопрано, окр. Миљковић Марко – Kратос и Леон, окр. Лалић Срћан – Бари, окр. Будимир Марко – Kантона, окр. Будимир Милош – Арес, окр. Драганић Владе – Брале и Боске, окр. Јанковић Небојша – Хел, окр. Ђурић Немања – Тајсон, окр. Спасојевић Никола – Топаловић, окр. Тешић Дејан – Флеш, окр. Хрватин Бојан – Анакин и Лео Лука, окр.Лакићевић Немања – Џери, окр.Стефановић Никола -БМW, окр. Грек Владимир – Рагнарот, Димитријевић Владимир – Шепртља, Ивановски Филип – Енгри, Kарапанџић Борис – Салваторе, окр. Вучељић Александар – Струја, окр. Андрић Марко – Дисенадор, окр. Стошић Алекса – Ривен предузимали одређене радње у циљу реализације наведеног плана па су тако:

припадници окривљени Лалић Срђан, Будимир Марко, Будимир Милош, Драганић Владе, Јанковић Небојша, Хрватин Бојан, Ђурић Немања, Спасојевић Никола, Тешић Дејан, Андрић Марко и Лакићевић Немања, заједно са организаторима пратили, јављали кретање, намамљивали оштећене да дођу на одређена места, па их отимали, мучили, испитали како би изнудили информације које су их интересовале и убијали лица која су као мете одређивали организатори и то у кући у Београду-Ритопеку ул. Ливадице бр.3, која је у наставку гараже имала скривени простор намењен искључиво мучењу и убиствима, коју су међу собом звали “кланица” у којој су инсталирали индустријску машину за млевење меса којом су млели тела убијених, у овом простору прекривали под и зидове најлоном, чистили хемијским средствима а све ради уклањања трагова убиства, у овом простору неовлашћено држали веће количине експлозивних материја, минско-експлозивних средстава, ватреног оружја и муниције која ће се користити при отмицама и убиствима, за шта су од организатора добијали новац;

припадници окривљени Ивановски Филип, Тадић Милован, Kарапанџић Борис, Георгијев Влада, Секулић Слађана, Грек Владимир, Димитријевић Владимир, Вучељић Александар, Будимир Милош, Будимир Марко, Шејић Алекса неовлашћено држали, размеравали, паковали у мање пакете и стављали у промет опојне дроге;

припадници окривљени Георгијев Влада и Секулић Слађана ставили на располагање окр. Беливуку своју кућу у Тршићу код Лознице, која се налази на катастарској парцели 1401, где је он са окр. Јанковићем, добро обученим за руковање различитим ватреним оружјем, држао и испробавао ватрено оружје намењено извршењу кривичних дела обухваћених планом организатора организоване криминалне групе, те обавештавали окр. Беливука о присуству полиције у околини простора који су звали „база” у ул. Хумској бр.1

припадници окривљени Шејић Алекса, Симеуновић Мијат, Лукић Селак Милош, Дуњић Алекса, Ђорђевић Војислав, Стошић Алекса, Вучељић Александар, Тадић Милован, Ивановски Филип, Лалић Срђан, Грек Владимир пратили да ли неко за кога су сматрали да припада супарничким криминалним групама осматра кретање организатора при доласку или одласку у просторије тзв. ресторана и помоћних просторија коју су међу собом звали „база” на стадиону у ул. Хумска 1 у Београду, које је ова организована криминална група користила, те та по њима сумњива лица, применом силе отимали, мучили, испитивали како би од њих изнудили информацију за кога и по чијем налогу то раде,

припадници окривљени Шћепановић Александар и Kоџић Жељко неовлашћено држали и носили ватрено оружје и муницију за потребе припремања и извршења наведених кривичних дела

припадник окривљени Стефановић Никола, одржавао и обезбеђивао путничка возила за организаторе и припаднике, између осталог и блиндирано путничко возило које је дао на коришћење окр. Беливуку и окр. Мљковићу марке Ауди А8 рег. број БГ 1361 СН, која су коришћена при припремању наведених кривичних дела,

чиме су окр. Беливук и Миљковић извршили кривично дело удруживања ради вршења кривичних дела из члана 346 став 5 у вези става 2 KЗ, окр. Милош Будимир, Марко Будимир, Александар Вучељић, Владе Драганић, Немања Лакићевић, Милован Тадић, Никола Спасојевић, Дејан Тешић, Филип Ивановски, Небојша Јанковић, Жељко Kоџић, Владе Георгијев, Слађана Секулић, Борис Kарапанџић, Никола Стефановић, Срђан Лалић, Немања Ђурић, Владимир Грек, Марко Андрић, Хрватин Бојан, Шејић Алекса, Симеуновић Мијат, Лукић Селак Милош, Дуњић Алекса, Ђорђевић Војислав, Димитријевић Владимир, Шћепановић Александар и Стошић Алекса извршили кривично дело удруживања ради вршења кривичних дела из члана 346 став 5 у вези става 4 KЗ

окривљени Вељко Беливук, Милош Будимир, Драганић Владе, Спасојевић Никола, Јанковић Небојша, Срђан Лалић и Будимир Марко

дана 16.06.2020. у Београду – Ритопеку, у ул. Ливадице бр. 3, након сазнања да оптужени Александар Глигоријевић са надимком „Пуки”, наводно одаје сазнања о кретању и плановима организатора и припадника организоване криминалне групе, као и да планира са припадницима супарничке навијачке и криминалне групе напад на живот и тело организатора окр. Вељка Беливука снајперском пушком, на подмукао начин и из безобзирне освете лишили живота оштећеног Александра Глигоријевића, тако што је окр.Беливук донео одлуку да се оштећени Глигоријевић лиши живота, па су по договореном плану на преваран начин намамили оштећеног – Глигоријевића, кога су у међусобној комуникацији означавили именом “Ронин”, причом око наводне повољне куповине опојне дроге, да дође на састанак са окривљеним Будимир Марком и састане се њим око 12:00 часова у близини „Бетон хале” која се налази у ул. Kарађорђева бб, у Београду, а који га је по задатку окр. Белувика на подмукао и преваран начин ради наводне куповине опојне дроге убедио а затим и одвезао до Ритопека и куће окр. Владе Драганића, која се налази у месту Ритопек, ул. Ливадице бр. 3, коју кућу је припадник организоване криминалне групе окр. Драганић ставио на искључиво располагање организаторима и припадницима организоване криминалне групе ради извршења кривичних дела тешког убиства, која је у наставку гараже имала скривени простор намењен мучењу и убиствима, у којем се налазила индустријска машина за млевење меса, чије зидове и подове су прекрили најлонима и где су имали спремне лисице и траке за везивање и рукавице, чизме, радна одела које су носили приликом лишавања живота, средства за чишћење и уклањање трагова а где су по довожењу оштећеног Александра Глигоријевића, окривљени Вељко Беливук, Владе Драганић, Никола Спасојевић, Небојша Јанковић, Лалић Срђан и Милош Будимир, који су по претходном договору стигли у поменуту кућу у раним јутарњим часовима истог дана, лишили живота оштећеног Александра Глигоријевића, тело исекли на комаде, измасакрирано тело на ком су ножем урезали по леђима речи: “издаја”, фотографисали а затим тело исекли на мање делове и самлели у машини, самлевене делове телачбацили у Дунав, личне ствари оштећеног Глигоријевића полили бензином и запалили, потом уништили трагове извршења овог кривичног дела тако што су обрисали простор различитим хемијским средствима у циљу уклањања трагова кривичног дела, при чему су били способни да схвате значаја свог дела и да управљају својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово деловање забрањено и хтели његово извршење,

чиме су окр. Беливук Вељко, окр. Милош Будимир, окр.Владе Драганић, окр. Никола Спасојевић, окр. Небојша Јанковић, окр. Срђан Лалић и окр. Марко Будимир извршили кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 1 и 5 KЗ у вези члана 33 KЗ.

3.

окр. Беливик Вељко, Миљковић Марко, Лалић Срђаном, Хрватин Бојан, Драганић Владе, Будимир Милош, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Спасојевић Никола и Тешић Дејан

дана 12.08.2020. године у Београду способни да схвате значај свог дела и да управљају својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово дело забрањено и хтели његово извршење, окр. Беливук Вељко, Марко Миљковић, Будимир Милош, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Спасојевић Никола, Тешић Дејан, Лалић Срђан, Хрватин Бојан и Драганић Владе, на свиреп и подмукао начин лишили живота оштећеног Величковић Горана, тако што га је по договореном плану по упутству организатора окр. Беливука и Миљковића, који су донели одлуку да се лиши живота оштећени Величковић, окр. Хрватин Бојан на преваран начин намамио оштећеног Величковића Горана са којим се иначе познавао, да дође на сусрет са њим у улицу Вишеградску код приватне клинике Еуромедик, одакле га је путничким возилом марке „Смарт” рег. бр. БГ 1893 МГ ради наводне куповине оружја и наводног састанка са продавцем одвезао до њиве у близини смедеревског пута у близини Ритопека, где су их по договореном плану чекали окр. Јанковић, окр. Ђурић који су по договореном плану глумили наводне продавце оружја које су донели возилом пик ап, док су окр. Беливук, окр. Будимир Милош, окр. Тешић и окр. Лалић били скривени у непосредној близини, док је окр. Миљковић након што је обавештен од окр. Хрватина да је са оштећеним Величковић Гораном кренуо наведеним возилом ка договореном месту, пратио возило у којем су окр. Хрватин и оштећени Величковић, проверавајући да ли возило окр. Хрватина има „контрапратњу”, а затим на искључењу са пута на летњи пут, где су на договореном месту за сусрет са наводним продавцима оружја из близине пазио да неко не наиђе и скрене на тај летњи пут, па су у моменту када је оштећени Величковић са окр.Хрватином дошао и изашао из возила на договореном месту сусрета са наводним продавцима оружја, окривљени Јанковић, Ђурић, Беливук, Будимир Милош, Тешић и Лалић уз повике „полиција” савладали оштећеног Величковића, везали и убацил га у товарни простор пик апа, након чега су се окривљени Хрватин, Тешић и Ђурић одвезли у Београд, а окривљени Милош Будимир, Беливук Вељко, Јанковић Небојша, Срђан Лалић и Миљковић Марко са оштећеним Величковићем одвезли до куће ограђене високом оградом и обезбеђеној са најсавременијим видео надзором у Београду – Ритопеку ул. Ливадице бр. 3 коју кућу је припадник организоване криминалне групе окр. Драганић ставио на искључиво располагање организаторима и припадницима организоване криминалне групе ради извршења кривичних дела тешког убиства, која је у наставку гараже имала скривени простор намењен мучењу и убиствима, у којем се налазила индустријска машина за млевење меса, чије зидове и подове су прекрили најлонима и где су имали спремне лисице и траке за везивање, рукавице, чизме, радна одела које су носили приликом лишавања живота, средства за чишћење и уклањање трагова, окр. Драганић у кући их чекао, где су по довожењу оштећеног Величковић Горана, истог тукли, мучили, чупали му нокте клештима, испитивали како би изнудили информације које су их интересовале и узели му криптовани телефони принудили га да им исти откључа како би видели са ким је и када био у контакту а затим у наведеном скривеном простору лишили живота оштећеног Величковић Горана јер су га сматрали припадником друге криминалне и навијачке групе који наводно има намеру да убије окр. Беливук Вељка и окр. Миљковић Марка, тако што га је окр. Миљковић Марко секиром ударио у врат и одсекао му главу, измасакрирано тело на ком су крвљу исписали речи: „Kораћ пичка” фотографисали и те фотографије слали контактима са телефона оштећеног Величковића и међусобно делили – “Види лутко Мексико у сред Београда” а. затим су окривљени Милош Будимир, Беливук Вељко, Јанковић Небојша, Срђан Лалић, Драганић Владе и Миљковић Марко његово тело исекли на мање делове и самлели у машини, самлевене делове тела бацили у Дунав, личне ствари оштећеног Величковића полили бензином и запалили, те покушали да униште трагове извршења кривичног дела тако што су сутрадан 04.08.2020 године окривљени Беливук, Миљковић, Драганић и Спасојевић Никола по договореном плану скривену просторију и индустријску машину за млевење меса детаљно испрали хемијским средствима како би уклонили трагове оштећеног Величковића

чиме су окривљени Беливик Вељко, Миљковић Марко, Лалић Срђаном, Хрватин Бојан, Драганић Владе, Будимир Милош, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Спасојевић Никола и Тепшћ Дејан извршили кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 1 KЗ у вези члана 33 KЗ.

окривљени Вељко Беливук, окр.Марко Миљковић, Милош Будимир, Марко Будимир, Дејан Тешић, Срђан Лалић, Немања Ђурић, Владе Драганић и Хрватин Бојан

дана 14.10.2020. у Београду – Ритопеку, у ул.Ливадице бр.3, окр.Вељко Беливук, окр. Марко Миљковић, окр. Милош Будимир, окр. Марко Будимир, окр. Дејан Тешић, окр. Срђан Лалић, окр. Немања Ђурић, окр. Владе Драганић и окр. Бојан Хрватин, након сазнања да је оштећени Лазар Вукићевић, наводно припадник супротстављене криминалне групе, као и да је у више наврата заједно са припадницима своје криминалне групе вршио опсервацију организатора организоване криминалне групе окр. Вељка Беливука и Марка Миљковића, и планирао њихово убиство, из безобзирне освете и на подмукао и свиреп начин лишили живота оштећеног Лазара Вукићевића, тако што су организатори окр. Беливук и окр. Миљковић одредили време убиства, улоге окривљених припадника при убиству, место сусрета са оштећеним Лазаром Вукићевићем, при чему су се у то време окривљени Беливук и Миљковић налазили у Црној Гори, и користили криптовани телефон Радуловић Мила, високо-позиционираног припадника супротстављене огранизоване криминалне групе са којом је оштећени Лазар Вукићевић блиско сарађивао, и представили се као да су Радуловић Мило, те оштећеном Лазару Вукићевићу послали криптовану поруку да је окр. Беливук Вељко отет и да га треба ликвидирати, те су на тако преваран начин намамили Вукићевића да дође на састанак са окр. Ђурић Немањом и састане се њим поменутог дана у ул. Радничка у Београду, у близини броја 32, на паркингу, а који га је по налогу окр. Беливука и Миљковића одвезао возилом марке „Фиат Добло” – пикап до Ритопека и куће окр. Владе Драганића, која се налази у ул. Ливадице бр.3, која је ограђена високом оградом и обезбеђена са најсавременијим видеонадзором и коју кућу је припадник организоване криминалне групе окривљени Драганић ставио на искључиво располагање припадницима ове ОKГ-а ради извршења кривичних дела, па су окр. Хрватин Бојан и окр. Марко Будимир путничким возилом марке „ауди” модел „А4″ тегет боје, пратили ово возило проверавајући да ли имају „контра пратњу”, док је окр. Тешић Дејан од робне куће „Идеа” до Ритопека ишао испред возила окр. Ђурић Немање проверавајући безбедност руте, те су по довожењу оштећеног Лазара Вукићевића, окривљени Лалић Срђан, окр. Милош Будимир и окр. Драганић Владе савладали и везали оштећеног Лазара Вукићевића, а затим га заједно са окр. Ђурић Немањом претукли, и одвели у скривену просторију, где су га по налозима окр. Миљковића и окр. Беливука који су им путем криптованог телефона тражили да према оштећеном Вукићевићу буду посебно свирепи речима: “нека пати највише”, мучили, тако што му је окр. Срђан Лалић врелом пеглом прелазио по телу, окр. Милош Будимир му је забио дрвену дршку од метле у анални отвор, након чега су му на силу сви заједно ставили у уста гумено црево и пустили воду у организам и тако га гушили и коначно удавили, и тако га лишили живота, и то окр. Будимир Милош, окр. Марко” Будимир, окр. Драганић Владе, окр. Лалић Срђан и окр. Ђурић Немања, па су затим његово тело тај дан и сутрадан 15.10.2020. године, окр. Хрватин, окр. Драганић, окр. Милош Будимир, окр. Немања Ђурић, окр. Лалић Срђан исекли и самлели у машини и самлевене делове тела бацили у Дунав, да би након тога окр. Хрватин Бојан уништио телефонски апарат сад пок. Лазара Вукићевића, при чему су били способни да схвате значај свога дела и да управљају својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово дело забрањено и хтели његово извршење,

чиме су окривљени Вељко Беливук, Марко Миљковић, Милош Будимир, Марко Будимир, Дејан Тепшћ, Срђан Лалић, Немања Ђурић, Владе Драганић и Хрватин Бојан извршили кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 1 и 5 KЗ у вези члана 33 KЗ.

5.

Окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Марко Будимир, Немања Лакићевић, Драганић Владе, Хрватин Бојан, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Тешић Дејан, Будимир Милош и Лалић Срђан

У периоду од 30.10.2020. до 10.11.2020. године у Београду, способни да схвате значај свог дела и да управљају својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово дело забрањено и хтели његово извршење окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Марко Будимир, Немања Лакићевић, Драганић Влада, Хрватин Бојан, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Тешић Дејан, Будимир Милош и Лалић Срђан на подмукао начин и из користољубља лишили живота оштећеног, Радојевић Здравка тако што су по договореном плану по налогу организатора окр. Беливука и Миљковића, који су донели одлуку да се оштећени Радојевић лиши живота, у периоду од 30.10.2020. до 10.11.2020. године окривљени Будимир Марко и Будимир Милош осматрали места боравка, путничка возила која поседује, пратили кретање и контакте оштећеног Радојевића а окр. Лакићевић Немања користећи познанство и поверење које је према њему имао оштећени, који му је изразио сумњу да му је угрожена безбедност, дао на коришћење своје путничко возило марке ВW Пассат рег. ознака БГ 1565 ФД оштећеном Радојевићу, о чему је обавештен окр. Миљковић и то тако што је добио фотографију овог возила и његовог регистарског броја, како би се оштећени Радојевић лакше пратио, па је окр. Миљковић слањем порука у којима се представљао као наводни продавац ватреног оружја на преваран начин намамио оштећеног Радојевић Здравка да у јутарњим сатима дана 10.11.2020. дође до паркинг простора у близини ЈП „Ласта” у улици Ауто пут за Ниш бр.4, како би се срео и договорио са наводним продавцем куповину ватреног оружја и муниције, што је оштећени Радојевић прихватио и на паркинг простору у близини наведеног предузећа се срео са окр. Јанковићем. наводним продавцем и прешао из возила марке ВW Пассат рег. ознака БГч 1565 ФД окр. Лакићевића са којим се тог јутра срео, у путничко возило марке „Рено”- модел “Меган Сениц” рег. бпој БГ 1980 ТГ којим је управљао окр. Јанковић, који му је лажно представио да иду на место где је оружје, те су се овим возилом упутили на ауто пут у правцу Ниша, док су окр. Хрватин и окр. Марко Будимир који су из возила визуелно пратили овај сусрет наког тога једним возилом а окр. Немања Ђурић другим возилом ишли иза возила у којем су се налазили окр. Јанковић и оштећени Здравко Радојевић, најпре блокирали другим возилима укључење на ауто пут у правцу где се возилом окр. Јанковић са оштећеним Радојевићем упутио, потом се кретали иза овог возила пазећи да их неко не прати, док је окр. Тешић ишао испред возила у којем су били окр. Јанковић и оштећени Радојевић проверавајући безбедност пута до куће-ограђене високом оградом и обезбеђеној са најсавременијим видео надзором у Београду – Ритопеку ул. Ливадице бр. 3 коју кућу је припадник организоване криминалне групе окр. Драганић ставио на искључиво располагање припадницима организоване криминалне групе ради извршења кривичних дела тешког убиства, која је у наставку гараже имала скривени простор намењен мучењу и убиствима, у којем се налазила индустријска машина за млевење меса, чије зидове и подове су прекрили најлонима а где су имали спремне лисице и траке за везивање, рукавице, чизме, радна одела које су ношена приликом лишавања живота, средства за чишћење и уклањање трагова, у којој су окривљени Беливук, Миљковић, Милош Будимир, Лалић Срђан, Драганић Влада чекали њихов долазак, па су по доласку возила са окр. Јанковићем_и оштећеним Радојевић Здравком и уласка у кућу, истог савладали и везали, на спрату куће, где су за њима дошли окр. Хрватин и окр. Будимир Марко, сви окривљени оштећеног Радојевић Здравка тукли, испитивали како би изнудили информације о другим криминалним групама које су их интересовале, информације о путничким возилима која има и где се налазе, узели му криптовани и принудили га да га откључа како би видели са ким је и када био у контакту, принудили га а што су и фотографисали, да узме и напуни пиштољ муницијом који су му дали у руке, како би оставио своје трагове на њима а из ког су касније истог дана 10.11.2020. године око 18,00 часова испалили хице на гаражу у дворишту куће окр. Будимир Марка у Београду – Kрњачи у ул. Партизански блок улица 2, како би прикрили убиство оштећеног Радојевића а лажно приказали преко биолошких трагова да је оштећени Радојевић пуцао на окр. Будимир Марка због чега је наводно побегао и нестао, фотографисали су га везаног и са оружјем у рукама и то слали контактима са телефона оштећеног Здравка Радојевића и међусооно делили, користећи његов криптовани телефон окр. Миљковић по договореном плану слао поруке окр. Лакићевићу како би уверавали супругу оштећеног Радојевића да је жив али да има проблема због чега мора путничка возила која је поседовао да преда неким лицима, о чему је окр. Лакићевић супругу оштећеног Kрстовић Маријану у непосредним сусретима лажно обавештавао, па су тако од стране окривљених преузета сва возила оштећеног, да би потом сви окривљени са облепљеном траком око уста, везаног оштећеног Радојевића одвели из куће до скривеног простора и лишили живота јер је наводно био припадник супарничке криминалне групе који је претио да ће убити жену и децу окр. Марка Будимира и то тако што су га скинули голог, везаног га положили потрбушке на под, поставили му даску испод главе, па га је окр. Беливук Вељко ударио секиром у врат и одсекао му главу, након чега су окривљени Хрватин Бојан, Милош Будимир, Драганић Владе, Јанковић Небојша и Беливук Вељко исекли тело оштећеног Радојевића и самлели у индустријској машини за млевење меса, самлевене делове тела бацили у Дунав, личне ствари оштећеног Радојевића полили бензином и запалили, окривљени Драганић и Јанковић скривену просторију и машину за млевење опрали хемијским средствима у циљу уклањања трагова кривичног дела а окр. Будимир Марко склонио возило марке „Пассат” рег. ознака БГ 1565 ФД којим је ошт. Радојевић дошао на сусрет са окр.Јанковићем тако што га је одвезао до паркинга пословног клуба „Kошутњак” и о томе обавестио окр. Лакићевића како би преузео своје возило и уклонио трагове кретања оштећеног Радојевића, док су се међусобно договорили а потом узели и присвојили његова путничка возила марке Мерцедес ГЛЕ рег бр. БГ 2035 ГЛ, Мерцедес С класе рег. број БГ 1700 XX, Ренџ ровер Евоqуе БГ 1830 ВС, Шкода Kароq БГ 1317;

чиме су окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Марко Будимир, Немања Лакићевић, Драганић Влада, Хрватин Бојан, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Тешић Дејан, Будимир Милош и Лалић Срђан извршли кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 1 и 5 KЗ у вези члана 33 KЗ.

6.

окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Тешић Дејан, Андрић Марко, Драганић Влада, Лалић Срђан, Јанковић Небојша, Будимир Марко, Будимир Милош, Хрватин Бојан и Ђурић Немања

у периоду од почетка новембра до 09.12.2020. године у Београду, способни да схвате значај свог дела и да управљју својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово дело забрањено и хтели његово извршење окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Тешић Дејан, Андрић Марко, Драганић Владо, Лалић Срђан, Јанковић Небојша, Будимир Марко, Будимир Милош, Хрватин Бојан и Ђурић Немања на свиреп и подмукао начин и из безобзирне освете лишили живота Љепоја Милана тако што су окр. Беливук и Миљковић донели одлуку да се оштећени Љепоја Милан лиши живота јер је наводно био припадник супарничке криминалне групе која је учествовала у покушају убиства Радоја Звицера у Украјини и са којим су окривљени Беливук Вељко и Марко Миљковић у блиском пријатељском и пословном односу и наводно јер је планирао налад на живот и тело окривљених Беливука, Миљковића и Андрић Марка, па је по договореном плану окр. Андрић Марко окр. Беливуку, на његов захтев да изврши провере уНишу о томе где је и чиме се бави оштећени Љепоја, јавио где је оштећени Љепоја, чиме се бави, с ким се дружи и где се креће, па је окр. Марко Миљковић након тога на преваран начин представљајући да има на продају блиндирано возило, намамио оштећеног Љепоју да дође на договорено место ради наводне куповине блиндираног возила, због чега су након што је оштећени Љепоја прихватио ову лажну понуду, због чега су дана 08.12.2020. у двориште куће у Београду – Ритопеку, у ул. Ливадице бр. 3 довезли и паркирали блиндирано возило марке БМВ рег. ознака БГ 1966 KА како би уверљивије намамили оштећеног Љепоју да уђе у двориште и кућу и погледа ово возило, па је дана 09.12.2020. године оштећеног Љепоју по упутству организатора окривљених Беливука и Миљковића, у близини предузећа „Ласта” на паркингу у улици Ауто пут за Ниш бр.4, дочекао окр. Тешић који га је путничким возилом „Пассат” рег. број БГ 1090 АР а које возило је почетком децембра 2020. године обезбедио ради извршења овог кривичног дела окр. Миљковић, па је овим путничким возилом окр. Тепшћ оштећеног Љепоја Милана одвезао до куће ограђене виском оградом и обезбеђеној са најсавременијим видео надзором у Београду – Ритопеку ул. Ливадице бр. 3 коју кућу је припадник организоване криминалне групе окр. Драганић ставио на искључиво располагање припадницима организоване криминалне групе ради извршења кривичних дела тешког убиства, која је у наставку гараже имала скривени простор намењен мучењу и убиствима, у којем се налазила индустријска машина за млевење меса, чије зидове и подове су прекрили најлонима а где су имали спремне лисице и траке за везивање, рукавице, чизме, радна одела које су ношена приликом лишавања живота, средства за чишћење и уклањање трагова, док су окр. Хрватин и окр. Ђурић из два возила у близини визуелно пратили сусрет окр. Тешића и оштећеног Љепоје, возилима ишли иза возила у којем су били окр. Тешић и оштећени Љепоја, те на укључењу на ауто пут фингирали удес да би накратко зауставили саобраћај и онемогућили да неко прати возило у ком су окр Тешић и оштећени Љепоја, а праћење овог возила од „Икеа” до Ритопек својим возилом преузео окр. Будимир Милош, где су по довожењу у наведену кућу, оштећеног Љепоју, окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Јанковић Небојша, Лалић Срђан, Будимир Марко и Тешић Дејан савладали, везали лисицама и увели у наведени скривени простор, па су га ту по доласку окр. Хрватин Бојана и Драганић Влада сви заједно тукли, мучили, испитивали како би изнудили информације које су их интересовале о супарничким криминалним групама и о наводном учешћу оштећеног Љепоје у покушају убиства Радоја Звицера у Украјини, узели му криптовани телефон и принудили га да га откључа како би видели са ким је и када био у контакту па су га окривљени Беливук, Хрватин, Лалић и Јанковић стезањем кесе навучене преко главе и жице око врата удавили, након чега је окр. Бливук ножем пресекао оштећеном Љепојич врат, окр. Беливук, Марко Будимир, Хрватин, Драганић и Јанковић тело исекли на мање комаде, измасакрирано тело фотографисали и те фотографије слали контактима са телефона оштећеног Љепоја Милана и међусобно делили, затим тело самлели у индустријској машини за млевење меса, ставили у ПВЦ џакове и путничким возилом окр. Драганића „Опел Астра” рег. бп.БГ 1793 НД и то окривљени Марко Миљковић, Лалић Срђан, Марко Будимир и Јанковић Небојша однели до Дунава где су га бацили, личне ствари оштећеног Милана Љепоје полили бензином и запалили а затим су окривљени Драганић и Јанковић скривену просторију и машину за млевење опрали химијским средствима у циљу уклањања трагова кривичног дела,

чиме су окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Тепшћ Дејан, Андрић Марко, Драганић Влада, Лалић Срђан, Јанковић Небојша, Будимир Марко, Будимир Милош, Хрватин Бојан и Ђурић Немања кривично дело тешко убиство из члана 114 став 1 тачка 1 и 5 KЗ у вези члана 33 KЗ.

7.

Окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Лалић Срђан, Будимир Марко, Будимир Милош, Драганић Владе, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Спасојевић Никола, Тепшћ Дејан, Kоџић Жељко, Георгијев Владе, Дуњић Алекса, Секулић Слађана, и Шћепановић Александар

У периоду од почетка 2019. до 04.02.2021. године, на више локација у Београду, способни да схвате значај свог дела.и да управљју својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово дело забрањено и хтели његово извршење, неовлашћено држали ватрено оружје и муницију која је коришћена или требала бити коришћена за вршење кривичних дела обухваћених планом организоване криминалне групе, наведеним под 1. ове оптужнице, па је тако;

дана 04.02.2021 године, окр. Kоџић Жељко, у Врчину, у стану у улици Железнички пут бр. 49, неовлапгћено држао већу количину ватреног оружја и то једну полуаутоматску пушку марке „ИЖ” фабричког броја 1815508986, једну ловачку пушку марке „Црвена застава” фабричког броја 136504, један расклопљен пиштољ марке „ЦЗ 99″ фабричког броја 119010, један пиштољ марке „Црвена застава м88″ калибра 9мм фабричког броја 11603, које је пиштоље претходно неовлашћено носио својим путничким возилом превозећи их од ул.Бачванске, где је био запослен до свог стана где је ватрено оружје пронађено и уз потврду одузето,

окривљени Владе Георгиев и. Секулић Слађана у свом изнајмљеном стану у улици Хумској у Београду неовлашћено држали један пиштољ марке „Глоцк 19″ 9×19, фабричког броја ФГС538 са 16 метака, који је код њих у изнајмљеном стану пронађен и уз потврду одузет дана 05.02.2021 године,

окр. Дуњић Алекса у свом стану на адреси у ул. Радивоја Марковића неовлашћено држао један полуаутоматски пиштољ са олученом цеви марке Црвена застава модел 70 калибра 7,65 x17 мм фабр.броја С 264512 НН, већу количуну муниције и то 599 комада бојеве муниције калибра 7,65 x17 мм и 10 комада бојеве муниције калибра 7,62 x39 мм,

окр. Шћепановић Александар у просторијама у оквиру стадиона у ул. Хумској 1 а које је ова организована криминална група искључиво користила, неовлашћено држао једну пушка НН марке, фабричког броја 8484221 и калибра 7,9 x57 мм са оптичким нишаном марке „Зрак”, фабричког броја 8420116 и пригушивачем, и 32 метка НН калибра, која је пронађена са његовим биолошким траговима дана 04.02.2021. године а чије држање није дозвољено грађанима,

док су од почетка 2019 до 04.02.2021. године, окривљени Беливук Вељко,.Миљковић Марко, Лалић Срђан, Будимир Марко, Будимир Милош, Драганић Владе, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Спасојевић Никола, Тешић Дејан и Kопић Жељко, у кући у Београду – Ритопеку ул. Ливадице бр. 3 коју је њен власник окр. Драганић ставио на искључиво располагање наведеним окривљеним организаторима и припадницима ради извршења кривичних дела тешких убистава, која је у наставку гараже имала скривени простор намењен мучењу и убиствима, неовлашћено држали веће количине експлозивних материја, минско-експлозивних средстава, чије држање грађанима није дозвољено, ватреног оружја и муниције и то:

Пушка марке “Застава”, модел 48, калибра .308 Wинцхестер, уништен фабрички број, са оптичким нишаном ознаке „Сцхмидт Бендер 2,5 – 10 х 56 Зенитх” фбр оптике 359612,;

Аутоматска пушка марке “Застава”, модел 70АВ2, калибра 7,62 х 39мм, фабрички број 234072,;

Аутоматска пушка марке “Застава”, модел 70АВ2, калибра 7,62 х 39мм фабрички број 587071;

Два (2) „оловка” пиштоља калибра .22 Лонг Рифле 0’едан сребрне боје, један црне боје);

Аутоматска пушка марке “Застава”, модел 70АВ2, калибра 7,62 х 39мм, фабрички број 359967;

Аутоматска пушка марке “Застава”, модел 70АВ2, калибра 7,62 х 39мм, фабричког броја 553459;

Аутоматска ггушка марке “Застава”, модел 70АВ2, калибра 7,62 х 39мм, фабричког броја А-17675;

Аутомат марке “Хецклер & Kоцх”, мОдел МР-5K” кал. 9×19мм Пара, фабрички број 11274;

Аутомат марке “ЕРО”, калибра 9×19мм Пара, без фабричког броја, са оквиром и пригушивачем ручне израде;

10.Аутомат марке “ЕРО”, калибра 9×19мм Пара, фабричког броја 171662, са оквиром и пригушивачем ручне израде;

Аутомат марке “Хецклер & Kоцх”, модел ЕН МР-5K” кал. 9×19мм Пара, фабрички број YУ03128;

Аутоматска пушка марке “Застава”, модел 70АВ2, калибра 7,62 х 39мм, фабрички број 387328;

Полуаутоматска пушка „Застава” модел 76, калибра 7,9мм (8×5 7мм), фабричког броја Ф-14535, са формацијским оптичким нишаном марке „Зрак”, модел ОН-М76, фабрички број 8104033 и са фабричким бројем на носачу оптичког нишана 14540.

Малокалибарска пушка марке “Застава”, модел З5, калибра .22 Лонг Рифле, без фабричког броја, са одговарајућим пригушивачем пуцња ручне израде. (Расклапањем оружја утврђен је интерни фабрички број на затварачу у облику 020 и на сандуку предметне пушке у облику 2003);

Малокалибарска пушка марке “Застава”, модел Прецисион 99, калибра .22 Лонг Пвифле, без фабричког броја, са одговарајућим пригушивачем пуцња. (Расклапањем оружја утврђен је интерни фабрички број на сандуку предметне пушке у облику А136);

Скраћена ловачка пушка “ИЖ”, модел 58, калибра 12. са уништеним фабричким бројем. (Расклапањем пупгке на дрвеном делу поткундака испод металног дела занапињање, пронађен је фабрички број оружјау облику 14561;

Скраћена ловачка пушка марке “Застава”, калибра 12, фабрички број 41456.

Пушка пумпарица марке “Маверицк”, калибра 12, фабрички број МВ92165А,

Пиштољ марке “Застава”, моде 57, калибра 7,62×25мм ТТ, уништеног фабричког броја. (Расклапањем пиштоља утврђен је интерни фабрички број на механизму за опаљење у облику Г68 или 668)

Пиштољ марке “Застава”, модел 88, калибра 9×19мм Пара, фабрички број 25519.

21.Пиштољ марке “Застава”, модел 88А, калибра 9xл9мм Пара, уништеног фабричког броја. На раму иза спојнице се уочава број 1290), (Расклапањем пиштоља уочен је интерни фабрички број на механизму за опаљење у облику Д4997).

22. Пиштољ марке “СТЕYР”, модел 1909, калибра 6,35мм, фабричког броја 83576А.

23. Малокалибарски пиштољ марке “Восток”, модел МСМ, калибра .22 Лонг Рифле, фабрички број М3945, са одговарајућим пригупшвачем пуцњаручне израде.

24. Пиштољ марке “ИЗ”, модел 85В, калибра 9×19мм Пара, уништеног фабричког броја. На предметном пиштољу утврђен је фабрички број оружја у облику В3696

25. Пиштољ марке “Беретта”, модел 70, калибра 7,65мм, уништеног фабричког броја, са одговарајућим пригушивачем пуцња ручне израде.

26.Пиштољ марке “Застава”, модел 70А, калибра 9×19мм Пара, уништеног фабричког броја, (на раму иза спојнице се уочаван број 92). Расклапањем предметног пиштоља уочен је интерни фабрички број на механизму за опаљење у облику Р5541 или Р5545, као и број 329 на унутрашњој страни рама пиштоља.

27. Пиштољ марке “Застава”, модел 67, калибра 9xл7мм K, фабричког броја 01114.

28. Преправљени стартни пиштољ марке “Зораки”, модел М2906, са натписом “ТАЦТИЦАЛ ХУЛK”, калибра 7,65мм, фабрички број 000031.

29. Аутоматски пиштољ марке “Застава”, модел 1984, калибра 7,65мм, фабрички број 17400, са одговарајућим пригушивачем.

30. Преправљени стартни пиштољ марке “Екол”, модел Туна, са натписом “Застава” калибра 6,3 5мм, фабрички ЕТ-8111773,

31. Пиштољ марке „ГЛОЦK” модел 17 ГЕН 4 АУСТРИА калибра 9 X 19 мм Пара, уништеног фабричког броја а расклапањем и вештачењем утврђеног броја 1012417132 на унутрапгњој страни навлаке, 1564950234 на унутрашњој страни рама пиштоља и 1234530025 на левој страни цеви.

32. Преправљени стартни пиштољ марке „Екол” модел „Туна”, са натписом „Застава” калибра 6,35 мм, фабрички број ЕТ-1420916.

33. Стартни пиштољ марке „РЕЦK” модел ,,П6С” калибра 8мм Kналл, без фабричког броја.

34. Полуаутоматска ггушка марке „Застава” модел 76, кал. 7,9мм (8×57мм) фабричког броја 47022, са формацијским оптичким нишаном марке „Зрак” модел ОН-М76, фабрички број 8903104 и са фабричким бројем 46224 на носачу нишана;

35. Пушка марке „Застава” модел 48 калибра 7,9мм (8×57мм) фабрички број 43449.

36. Полуаутоматска пушка марке „Застава” модел 59/66, калибра 7,62×39мм, фабричког броја Р-618595;

37. Малокалибарска пушка марке „БРНО” модел 2, калибра .22 Лонг Рифле, без фабричког броја, са оптичким нишаном марке „Артемис” фабрички број Р0815271.

38. Аутомат марке „Хецклер & Kоцх” модел МР-5, калибра 9×19мм Пара, фабричког бројаУТЈОЗЗбЗ;

39. Некомплетан пиштољ марке „Застава”, модел 70, калибра 7,65мм, фабрички број А-214414, пиштољ је без цеви, ударне игле са опругама и чауром, као и дела за утврђивање ударне игле

40.Револвер марке „Смитх & Wессон” модел 60, калибра .38 Специал, фабрички број АВС2720;

41.Пиштољ марке “Застава” модел 88, калибра 9×19мм Пара, фабричког броја 59539.

42. Аутомат марке „Хецклер & Kоцх” модел МР-5, калибра 9×19мм Пара, фабрички број YУ00199 са пригушивач марке „Телеоптик” модел М70, фабрички број 1058/93;

43. Аутоматска пупнса марке „Застава” модел 70АВ2, калибра 7,62×39мм, фабрички број 202185, са одговарајућим пригупшвачем;

44.Пушка марке „Застава” модел 48, калибра 7,9мм (8×57мм) уништеног фабричког броја, са одговарајућим пригушивачем пуцња марке „Телеоптик”, модел М70, фабрички број 1305/91 45. Аутоматска пушка марке „Хецклер & Kоцх” модел Г3, калибра .308 Wинцхестер, фабрички број 92 000279, са оптичким нишаном марке „Цроссфире”;

46. Пушка марке ,,СТЕYР МАННЛИЦХЕР” модел ССГ, калибра .308 Wинцхестер, фабрички број 230558Д, са оптичким нишаном марке “Сwаровски” фабрички број 605008, са одговарајућим пригупшвачем пуцња

47. Авионски митраљез марке ,,Броwнинг” модел МЗ калибра .50 БМГ фабричког броја 2208951.

48. Пушка НН марке и модела, система „Маусер 98″, калибра, .308 Wинцхестер са фабричким бројем 7658 на ручици затварача, са ногарама.

49.Ловачки карабин марке „Застава” модел 70, калибра .30-06 Спрингфиелд, фабричкиброј 190014;

50. Пиштољ марке ,,ИЗ” модел 50, калибра 7,65мм, уништеног фабричког броја, са нарезаним навојем на устима цеви, на навлаци је фабрички број С-57488;

51. Револвер марке „Застава” модел 83 калибра .357 Магнум, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђен интерни фабрички броје 2980 на носачу буренцета;

52. Пиштољ марке ,,ИЗ” модел Р-07, калибра 9×19мм Пара, уништеног фабричког броја а фабричког броја на навлаци гшштоља В679734.

53. Пиштољ марке „Застава” модел 99, кал. 9×19 мм Пара, фабрички број 77263;

54. Пиштољ марке „Застава” модел 70, калибра 7,65мм, фабрички број 38679;

55. Пиштољ марке „Радоом ВИС” модел 35, калибра 9×19 мм Пара, фабричког броја K5545;

56. Пиштољ ,,ИЗ” модел Р-07 калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја а вештачењем утврђеног фабричког броја нараму шиптоља В519197.

57. Пиштољ марке „Застава” модел 57, калибра 7,62×25мм ТТ, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног интерног фабричког број на механизму за опаљење у облику 5421

58. Пиштољ марке “Wалтхер”, модел ППQ, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног броја на унутрашњој страни навлаке 23ГД36ЦАМ026/1.

59. Пиштољ марке “ЗВС”, модел Р20, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја.

60. Револвер марке “Застава”, модел 83, калибра .357 Магнум, фабрички број 41875;

61. Пиштољ марке “Wалтхер”, модел ППQ, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног фабричког броја на унутрашњој страни навлаке 23ГД36ЦА М026/2.

62. Пиштољ марке “Wалтхер”, модел ППQ, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног броја на унутрашњој страни навлаке 23ГР35ЦАМ026/6.

63. Пиштољ марке “Wалтхер”, модел ППQ, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног броја на унутрашњој страни навлаке 23ГД36ЦА М026/4).

64. Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја ,вештачењем утврђеног фабричког броја 042519.

65. Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја ,вештачењем утврђеног фабричког броја 042574.

66. Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног фабричког броја 042576.

67.Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја ,вештачењем утврђеног фабричког броја 042516.

68. Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног фабрички броја 042593.

69. Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја ,вештачењем утврђеног фабричког броја 042507.

70. Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја ,вештачењем утврђеног фабричког броја 042594

71. Пиштољ марке “Стеyр Маннлицхер”, модел М9, калибра 9×19 мм Пара, уништеног фабричког броја, вештачењем утврђеног фабричког броја 042515;

72. 4 ручне бомбе упаковане у ПВЦ фолије ,,РБ М52″ бр. 9044, ,,РБ М75″ бр. 8504, ,,РБ М75″ бр. 8525, ,,РБ М75″ бр. 8643;

73. 20 комада пластичног експлозива „ПЕП-500″ са ознакама „ПИГ 8912″;

74. 5 комада распрскавајућих мина усмереног дејства МРУД СРБ 8404;

75. 2 гранате за ручни бацач са ознакама ПГ-711 35-91-455 А1Х;

76. ручни ракетни бацач са бројем на цеви 3585 и бројем на рукохвату 1993.

77. 6 тротилских метака од 200 грама,

78. 5,48 м спорогорећег штапина,

79. 19 детонаторских каписли,

80. 29 електричних детонаторских каписли,

81. 2 празне кутије са батеријама, магнетима, даљинским управљачима

чиме је окр. Kоџић Жељко извршио кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл.348 став 4 у вези става 3 и 1 KЗ

окривљени Георгијев Владе и Секулић Слађана извршили кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл.348 став 1 KЗ

окривљени Дуњић Алекса изврншо кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл.348 став 3 у вези става 1KЗ

окривљени Шћепановић Александар извршио кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл.348 став 2 у вези става 1 KЗ

окривљени.Беливук Вељко,.Миљковић Марко, Лалић Срђан, Будимир Марко, Будимир Милош, Драганић Владе, Јанковић Небојша, Ђурић Немања, Спасојевић Никола, Тешић Дејан извршили кривично дело Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из чл.348 став 3 у вези става 2 и 1 KЗ

8.

окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Вучељић Александар,Тадић Милован, Ивановски Филип, Лалић Срђан, Грек Владимир, Шејић Алекса, Симеуновић Мијат, Дукић Селак Милош, Дуњић Алекса, Ђорђевић Војислав и Стошић Алекса

Дана 08, 09. и 10. августа 2020. у Београду, у башти, ресторану и просторијама испод јужне трибине стадиона у улици Хумска бр. 1, способни да схвате значај свог дела и да управљају својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово деловање забрањено и хтели његово извршење, окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Лалић Срђан, Ивановски Филип, Шејић Алекса, Тадић Милован, Грек Владимир, Вучељић Александар, Симеуновић Мијат, Лукић Селак Милош, Дуњић Алекса, Ђорђевић Војислав, Стошић Алекса заједно са малолетним Иванчевић Игором звани „ Kриви и Kрушка”, против кога се води кривични поступак пред Вишим судом у Београду одељењу за малолетнике, силом одвели и задржали оштећеног Спасић Илију у намери да га принуде да нешто учини и трпи, при чему су према њему поступали на свиреп начин тако што су окривљени Шејић Алекса, Симеуновић Мијат и Лукић Селак Милош видели оштећеног испред ресторана на јужној трибини стадиона_ са телефоном у руци, изашли из ресторана и у употребом физичке снаге на сили га увукли у затворену башту ресторана које користила искључиво ова организована криминална група, ударајући га рукама и ногама по телу, захтевајући да им каже зашто снима овај простор који користи организована криминалан група, ко га је послао да их прати и снима, захтевајући да им преда мобилни телефон, те након што им је предао телефон извршили преглед садржаја телефона оптужујући га да је „цинкарош”, да их снима и прати и о томе обавештава лица и групе која су им супротстављена о чему су обавестили организаторе окр. Беливука и Миљковића, те су по њиховим налозима на силу задржали оштећеног у ресторану и просторијама која је користила ова организована криминална група испод јужне трибине где су га држали закључаног и везаног наредна три дана током којих су га наизменично сви окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Лалић Срђан, Тадић Милован, Грек Владимир, Вучељић Александар, Ивановски Филип, Шејић Алекса, као и окр. Симеуновић Мијат, окр. Лукић Селак Милош, окр. Дуњић Алекса, окр. Ђорђевић Војислав, и окр. Стошић Алекса и малолетни Иванчевић Игор, држали на силу затвореног, руку и ногу везаних изолир тракама и лисицама, претећи му ножем да ће га убити, присилили да скине одећу, тукли рукама и ногама, великим и малим дрвеним дршкама од секира и дрвеним билијарским штаповима који су му гурали у анални отвор због чега је задобио повреде и трпео јаке болове, захтевајући да им каже ко га је послао да их прати и снима, коме је јављао њихово кретање и коме “намешта” организаторе ове организоване криминалне групе окр. Беливук Вељка и Миљковић Марка, а у току друге ноћи задржавања у просторији у којој ие био закључан. окр. Шејић Алекса користећи околност да је оштећени био силом задржан и лисицама везаних руку због чега није могао пружити било какав отпор, принудио на са обљубом изједначени чин тако што је свој полни орган гурнуо у анални отвор оштећеног, да би га коначно након три дана задржавана и оваквог свирепог поступања пустили из наведених просторија да оде при чему су му окр. Беливук и Миљковић рекли да се не појављује више у Београду, јер ће га у противном убити,

чиме су окривљени Беливук Вељко, Миљковић Марко, Вучељић Александар, Тадић Милован, Ивановски Филип, Лалић Срђан, Грек Владимир, Шејић Алекса, Симеуновић Мијат, Лукић Селак Милош, Дуњић Алекса,Ђорђевић Војислав и Стопшћ Алекса извршили кривично дело отмице из члана 134 став 5 у вези става 3 и 1 KЗ, а окр. Шејић Алекса и кривично дело силовања из члана 178 став 1 KЗ-а.

9.

окр.Беливук Вељко, окр. Тадић Милован, окр. Вучељић Александар, окр. Шејић Алекса и окр. Димитријевић Владимир

У период од почетка 2019. до 04.02.2021. године у Београду, у ул. Хумска бр.1 у просторијама бившег ресторана ФK „ Партизан”, – кухиње и просторија у склопу кухиње у приземљу и на спрату, као и у ул. Браће Јерковић, окр.Беливук, окр.Тадић, окр. Вучељић, окр. Шејић, окр. Димитријевић способни да схвате значај дела и да управљају својим поступцима, са умишљајем, свесни да је њихово дело забрањено и хтели његово извршење, неовлашћено преносили, стављали у промет и држали ради даље продаје опојне дроге и то на тај начин што су

окр. Шејић Алекса по налозима организатора окр. Беливука, у просторијама ресторана ФK „Партазан” – кухиње и просторија у склопу кухиње у приземљу и на спрату, на стадиону овог фудбалског клуба у Београду, у ул. Хумска бр. 1, које су користили организатории и припадници организоване криминалне групе а међусобно је звали „база”, од октобра месеца 2020. године до краја 2020. године неовлашћено стављао у промет и неовлашћено држао ради даље продаје опојну дрогу кокаин, марихуану, анфетамин и ИИИ метил-н-метилкатинон тако што је након истицања у деловању навијачке групе, ангажован од стране окр. Беливука да ради као конобар у наведеном ресторану где је добио и на коришћење просторију у којој је живео и спавао уз ресторан, па је по налогу припадника организоване криминалне групе окр. Милована Тадића званог „Микса”, два пута недељно, преузимао од НН лица припадника организоване криминалне групе у просторијама ресторана паковања од по 100 грама наведене опојне дроге, који су звали тзв. „стотка” које је окривљени Шејић Алекса по налогу окр. Тадића мешао са кофеином и бензокаином ради увећавања грамаже, размеравао на вагици за прецизно мерење и паковао у тзв. „комаде” – пакетиће мање од једног грама опојне дроге за шта је добијао 100 еура по размеравању и паковању једне тзв. “стотке”, да би окр. Шејић тако спаковане пакетиће скривао и држао у складишту за пића које се налази иза шанка ресторана а тако упаковану опојну дрогу су касније из тог простора преузимали други припадници организоване криминалне групе окр. Милован Тадић, окр. Вучељић и друга НН лица и неовлашћено стављали у промет заинтересованим купцима, па је тако дана 04.02.2021. године у наведеним просторијама које је ова организована криминалана група користила пронађено и одузето: пакетић са 0,79 грама кокаина, пакетић са 0,76 грама кокаина, пакетић са 0,75 грама кокаина, пакетић са 5,73 грама метил-н-метилкатинон, две електронске вагице на којима је детектовано присуство кокаина, пакетић са 1,28 грама амфетамина, пакетић са 25,96 грама кокаина, 70,08 грама кофеина и бензокаина, пакетић са 4,02 грама канабиса који садржи психоактивну контролисану супстанцу ТХЦ у масеном уделу већем од 0,3 %, пакетић са 0,51 грам канабиса који садржи психоактивну контролисану супстанцу ТХЦ у масеном уделу већем од 0,3 %, као и једна вагица за прецизно мерење на којој је детектовано присуство кокаина , ТХЦ-а, парацетамола, бензокаина и кофеина , а наведене супстанце амфетамин, канабис, кокаин, ТХЦ, метил-н-метилкатинон се налазе на списку психоактивних контролисаних суспстанци Правилника о утврђивању списка психоактивних контролисаних суспстанци (Сл. гласник бр.38/19), а окр. окр. Димитријевић Владимир. у периоду од почетка 2020. године до 04.02.2021. године у Београд неовлашћено ради продаје преносио, држао и стављао у промет опојну дрогу кокаин, тако што би по добијеним налозима и упутствима од окр. Беливук Вељка, где, када, од кога ће преузети и у којој количини опојну дрогу кокаин, како ће га “размеравати и увећавати његову количини као и када. коме. где и у којој количини ће да преда опошу дрогу кокаин коју је овако држао па је у оквиру овог плана деловања организоване криминалне групе ради прикривања комуникације са организаторима и другим припадницима ове организоване криминалне групе, добио од окр. Беливук Вељка телефонски апарат са криптованом апликацијом „ СKY”, путем кога је од њега добијао налоге и упутства и поступајући по њима, од више за сада НН лица припадника организоване криминалне групе преузимао кокаин спакован у ПВЦ вакум кесе у количини од најмање 1 килограма по кеси, која су му ради изгебавања непосредног сусрета са другим припадницима остављана у његовом путничком возилу марке Фиат Пунто које би он остављао на договорено место на улици недалеко од његовог ауто сервиса на адреси пребивалишта Браће Јерковић, па је кокаин по преузимању окр. Димитријевић држао у алуминијској кутији у подрумским просторијама своје куће и ауто сервиса на наведеној адреси, те потом по налогу и инструкцијама које му је дао окр. Беливук, увећавао његову количину додавањем база тако што би на 500 грама кокаина додао 50 грама базе а затим вагом за прецизно мерење коју му је дао окр. Беливук размеравао у мања паковања од 50 до 100 грама и предавао окр. Беливуку и другим НН припадницима ове групе тако што би кокаин истим возилом преносио на претходно договорено место, док је новац у износу од најмање 12.000 еура за предузете радње добијао од окр. Беливука који му је сам предао у једном наврату 1000 еура као и од других припадника који су му новац предавали у наведеним просторијама на стадиону у ул.Хумска бр. 1,

па је тако између осталог у периоду од јануара 2021 године до 04.02.2021. године, по налогу и упутству окр. Беливук Вељка, окр. Димитријевић неовлашћено ради даље продаје пренео, држао и ставио у промет најмање 8 килограма кокаина тако што му је окр. Беливук рекао да ће за сада НН припадник окр. Димитијевићу донети и након изговорених договорених лозинки предати кокаин у близини његовог пребивалишта, што је окр.Димитријевић прихватио те од НН лица припадника организоване криминалне групе у близини места свог пребивалишта преузео торбу са 8 килограма кокаина, пренео га до подрума своје куће на наведнеој адреси и држао га у алуминијумском сандуку а затим је по налозима окр. Беливук Вељка добијеним преко криптованог телефона – део кокаина у количини од 500 грама измешао са 50 грама базе коју му је на наведену адресу донео припадник окг под надимком „Деда”, те тако увећану количину кокаина размерио у мање пакете од по 50 и 100 грама и предао „Деди”, док је кокаин у количини од 3 килограма и 300 грама по налогу окр.Беливука добијеног путем криптованог телефона пренео својим путничким возилом Фиат Пунто до паркинга код Централног гробља, паркирао га а он се удаљио од возила како би по договору кокаин преузела НН лицим која су из возила узела спаковани кокаин, док је након пар дана по налогу окр. Беливука део кокаина од 200 грама је на исти начин пренео од своје куће истим возилом и предао НН припаднику организоване криминалкне групе који је кокаин по договору узео из његовог возила, док је по лишењу слободе окр. Беливука остатак држаног кокаина у количини од 4 килограма по упутству од НН лица добијеним преко криптованог телефона предао НН лицима на истоветан начин у свом путничком возилу на паркингу зграде у близини свог пребивалишта, а вагу за мерење и криптовани телефон бацио,

Чиме су окривљени Беливук Вељко, Димитријевић Владимир, Тадић Милован, Вучељић Александар и Шејић Алекса извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246 став 5 KЗ

10.

Окривљени Дејан Тешић

Дана 04.02.2021. године у Београду, Звездара, у улици Kрижанићева, у стану у којем је боравио, неовлашћено држао у мањој количини и за сопствену употребу супстанце које су проглашене за опојну дрогу и једну мању ПВЦ кесицу са материјом беле боје, нето масе 0,51 грам, у којој је детектовано присуство супстанце кокаин, бензокаин и лактозе, и 2 (две) цигарете пуњене зеленом биљном материјом укупне нето масе од 1,08 грама, у којима је детектовано присуство осушених делова биљке канабис (конопље), која садржи психоактивну контролисану супстанцу ТХЦ (тетрохидроканабинал) у масивном уделу већем од 0,3%, а које супстанце канабис, кокаин, тетрохидроканабинал (ТХЦ) се налазе на списку психоактивних контролисаних супстанци Правилника о утврђивању списка психоактивних контролисаних супстанци, „Сл.гласник, С.број 38/19″ од 31.05.2019. године, и то тако што су му поменуте ствари пронађене и привремено одузете приликом претреса стана на поменутој адреси од стране полицијских службеника МУП РС, а који је извршен по Наредби судије за претходни поступак Вишег суда у Београду, Посебног одељења за организовани криминал Пов По1 бр.395/21 од 03.02.2021.године, након чега је сачињена потврда о привремено одузетим предметима СБПОK, Одељења за сузбијање организованог општег криминала 03/2-3 број 24/21-4, при чему је био способан да схвати значај свога дела и да управља својим поступцима, са умишљајем, свестан да је његово дело забрањено и хтео његово извршење,

чиме је извршио кривично дело Неовлашћено држање опојних дрога из чл.246а ст.1.KЗ

magazin-tabloid.com

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Back to top button

Детектовали смо Адблокер!

Поштовани, рекламе су једини начин финансирања нашег сајта те вас молимо да угасите адблокер на нашем сајту како би нам тако помогли да наставимо да објављујемо још боље и квалитетније вести без цензуре и длаке на језику. Хвала на разумевању!