У првом кругу француских регионалних избора победио Национални фронт Марин Ле Пен

У првом кругу француских регионалних избора победио Национални фронт Марин Ле Пен

Национални фронт освојио највише гласова у шест од 13 француских регија. У просеку 29,8 одсто гласова, Саркозијеви републиканци 26,2, а Оландови социјалисти 23,2 одсто

ФАКТИ: Ово је важно и за Француску и за ЕУ. Можда чак и за Србију. Од Француског Националног фронта и Марин Ле Пен нико не може направити француске напредњаке и новог Александра Вучића. Они су – други политички и идеолошки „материјал“, а Марин Ле Пен и Александар Вучић су напросто различити не само карактери. Она не може део живота бити француски националиста и противник глобализма и ЕУ, а онда слуга и глобализма и америчке Европске уније!

ПРВИ круг регионалних избора у Француској донео је изненађење које то више и није.

Победник је Национални фронт чији је лидер Марин Ле Пен.

Њена партија је освојила око 29,8 осто гласова, републиканци бившег шефа државе Николе Саркозија 26,2 одсто, а социјалисти актуелног председника Француске, Франсоа резултатОланда, 23,2 одсто.

Национални фронт је победио у шест од 13 француских регија.

Свој најбољи досадашњи резултат је постигла и сама Марин Ле Пен освојивши у регији Нор-Па-де-Кале (Пикардија) – трећој у земљи регији по значају – 41 одсто гласова (Саркозијев кандидат, Ксавије Бертран, добија 25 и ући ће у други круг).

Одличан резултат има и њена блиска рођака Марион Марешал Ле Пен која се кандидаовала у регији Прованс-Алпе-Азурна обала. Она је освојила 42 одсто, а градоначелник Нице Кристијан Естрози 24 одсто (Оландов кандидат – само 13 одсто).

После објављивања прелиминарних резултата, Марин Ле Пен је изјавила: “Одсад је национални фронт прва партија Француске. За нас су гласали патриоти који у Националном фронту виде алтернативу систему гоји се гуши. Ми смо једини који штитимо француску нацију и њен суверенитет”.

Ови избори су озбиљан пораз Оландове партије. Његова позиција је утолико тежа што је Саркози вечерас најавио да се неће удруживати у другом кругу гласања са социјалистима против “фронтоваца”.

Факти

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

ФРАНЦУСКА НАПУШТА НАТО? Не стишава се напетост око афере "Подморнице"

ФРАНЦУСКА НАПУШТА НАТО? Не стишава се напетост око афере “Подморнице”

ФРАНЦУСКА треба да напусти командне структуре НАТО! То је мишљење више председничких кандидата на предстојећим …

У Немачкој после избора на власт долази коалициона влада социјалдемократа и зелених

У Немачкој после избора на власт долази коалициона влада социјалдемократа и зелених

Социјалдемократски кандидат за наредног немачког канцелара Олаф Шолц победник је и трећег, последњег телевизијског суочавања …

Један коментар

  1. Аца Тодоровић

    Не знам да ли писац овог текста случајно или намерно пореди Марин Ле Пен и А.Вучића.? Никада не треба рећи никад.
    Ционисти су променили план постављања својих слуга. Народ у Европи је све више окренут националном индетитету и противи се ЕУ. Пример нам је Грчка у којој је Ципрас добио изборе јер су му у предизборној кампање уста била пуна Русије и био је противник ЕУ, а када је добио власт отрчао је у Берлин по инструкције. Ционистима је све једно да ли су странке десничарске, левичарске или левог и десног центра, само ако служе њима уз одређену надокнаду. Зато ће ционисти поткупљивати национал-патриотске странке јер је народ више окренут њима. Њихове слуге заговараће излазак из Еу, сарадњу са Русијом, оживљавање домаће привреде, а када преузму власт радиће по налогу циониста. До сада Марин ле Пен није могла нигде да освоји власт. Од некуд су добили средства за кампању, па су успели да освоје власт у неколиоко региона. Да ли је Марин Ле Пен слуга ционистима, нажалост само ће време показати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *