У Србији највише зарађују у Лајковцу

0
(0)

Просечна нето зарада у Србији исплаћена у септембру износила је 43.975 динара и за 1.635 динара је мања у односу на просечну зараду обрачунату у августу која је износила 45.610 динара! Али то је кад се узме у обзир републички просек. Када се примања анализирају појединачно, према подацима Републичког завода за статистику. плате се на територији Србије драстично разликују!

Тако Миле из народне песме може да иде Лајковачком пругом, певајући, јер је у његовој општини просечна зарада чак 66.201 динар. Дакле, Лајковчани су рекордери по примањима. За њима су становници Костолца са просеком од 64.696 динара. Са друге стране, много јужније (што кажу у народу и тужније) налазе се мештани општине Трговиште чија просечна зарада је најмања у Србији и износи само 23.143 динара!

Разлике су приметне и међу београдским општинама.

Просечна зарада за септембар у Београду износила је 54.452, што је за 2.164 динара мање него у августу ове године, када је зарада износила 56.616 динара.

Посматрајући општине изоловано, приметно је да највише зарађују Сурчинци, и то 67.909 динара, а за њима следе становници општине Стари град са зарадом од 63.564 динара. Најмању зараду у нашем главном граду имају житељи општине Младеновац, који у просеку зарађују само 30.072 динара.

– Висина просечне зараде зависи од предузећа која послују на територији неке општине. Опште је познато да Нови Сад има велике просечне зараде јер је на његовој територији “Србијагас”, Костолац због Термоелектране, Бор због Рударско-топионичарског басена, Беочин због фабрике цемента, а Лајковац због индустрије грађевинског материјала – објашњава за „Ало!“ Милан Ћулибрк, економски новинар и главни уредника НИН-а.

 

Ало.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић: У Србији се боље зарађује него у Немачкој!

0 (0) Председник Вучић познат је као неко ко заиста врло често да је изјаве …

Просечна нето зарада у фебруару била реално мања за 4,8 одсто него јануарска

0 (0) Просечна нето зарада у Србији исплаћена у фебруару ове године, износила је 47.819 …

Један коментар

  1. Ja kupus ti meso…prosek… ili statistika moja dika što poželim to naslika… blago nama decama… :(.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend