Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве због продаје Курушумлијске и Врањске бање

5
(7)

Удружење синдиката пензионера Србије је затражило да се поништи одлука Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање о продаји Курушумлијске и Врањске бање и најавило кривичне пријаве.

Удружење потенцијалне купце бања чија је продаја оглашена у медијима, упозорава на правне последице јер сматра да је продаја бања Србије и других центара за медицинску рехабилитацију незаконита и да „има елементе корупције и преваре“.

У саопштењу које је потписао председник Удружења Михајло Радовић, пише да се бање Србије и други центри за медицинску рехабилитацију продају „далеко испод тржишне цене“, а држава купцу „поклања субвенцију већу три и више пута“ од цене „незаконито купљених непокретности“.

Куршумлијска бања се продаје за цену милион евра нижу од тржишне, „што је противправно договорено с купцем“, а Врањска бања се продаје само као зенљиште, иако тамо постоји и зграда, „за 236.000 евра“ – пише у саопштењу.

Имовина Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање је приватна својина – пише у саопштењу – те би уговори о њеној продаји били ништави.

Удружење синдиката пензионера Србије упозорава да Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање није јавно предузеће, те држава нема право да спроведе „правно-економску хајдучију“.

Зато је Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве против чланова Управног одбора и директорке Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Вучић на јесен присилно против короне вакцинише преко 2.000.000 пензионера, децу, хроничне болеснике, војску…

4.2 (5) Очекујемо најтежи талас короне око 1. новембра. Пре тога ће већ кренути грип …

У установама социјалне заштите заражено 159 старих, деце, запослених …

5 (1) У Србији је у установама социјалне заштите и домовима за смештај одраслих и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend