fbpx
Насловна / Србија / Економија / Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве због продаје Курушумлијске и Врањске бање

Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве због продаје Курушумлијске и Врањске бање

5
(7)

Удружење синдиката пензионера Србије је затражило да се поништи одлука Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање о продаји Курушумлијске и Врањске бање и најавило кривичне пријаве.

Удружење потенцијалне купце бања чија је продаја оглашена у медијима, упозорава на правне последице јер сматра да је продаја бања Србије и других центара за медицинску рехабилитацију незаконита и да „има елементе корупције и преваре“.

У саопштењу које је потписао председник Удружења Михајло Радовић, пише да се бање Србије и други центри за медицинску рехабилитацију продају „далеко испод тржишне цене“, а држава купцу „поклања субвенцију већу три и више пута“ од цене „незаконито купљених непокретности“.

Куршумлијска бања се продаје за цену милион евра нижу од тржишне, „што је противправно договорено с купцем“, а Врањска бања се продаје само као зенљиште, иако тамо постоји и зграда, „за 236.000 евра“ – пише у саопштењу.

Имовина Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање је приватна својина – пише у саопштењу – те би уговори о њеној продаји били ништави.

Удружење синдиката пензионера Србије упозорава да Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање није јавно предузеће, те држава нема право да спроведе „правно-економску хајдучију“.

Зато је Удружење синдиката пензионера Србије најавило кривичне пријаве против чланова Управног одбора и директорке Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање.

Бета

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Имате преко 2.000 кривичних пријава против бивших и садашњих припадника режима које чаме у фиокама, стисните петљу па их процесуирајте

4.9 (15) Највећи број тужилаца нема проблема у свакодневном раду, али у случајевима политичке заинтересованости, …

Одборничка група СзС тражи оставку Горана Весића и градског архитекете Марка Стојчића

3.4 (7) ШЕФ одборничке групе Савеза за Србију и потпредседник Народне странке Никола Јовановић затражио …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *