fbpx

Угрожени Вучићев кум Никола наставља хајку на Магазин Таблоид

0
(0)

Никола Петровић наставља с притисцима на медије. Поступајући по две његове пријаве за угрожавање сигурности, београдска полиција ће сутра, 13. децембра, у својству грађанина саслушати Милована Бркића, главног уредника Магазина Таблоид.

Свемоћни кум Александра Вучића тврди да се осећа угрожено јер је Бркић у интервјуу за један интернет портал објавио адресу луксузне Дипосове виле, коју је Петровић купио, као и виле коју гради поред стадиона ФK Партизан. На Петровићев захтев, пре три недеље, 22. новембра, Иван Илић, судија Вишег суда, донео је решење којим је Магазину Таблоид забрањено објављивање информација о томе шта и где он поседује, колика је вредност његове имовине, као и фотографије тих непокретности, па и самог Петровића. Решење судије Илића, јединствено у богатој историји бешчашћа српског правосуђа, укинуто је 5. децембра одлуком већа судија Вишег суда у коме су се налазили Радмила Радић, Слободан Kерановић и Сања Агатоновић. Петровић није могао да поднесе чињеницу да Виши суд није поступио по његовом налогу, па је поднео две нове пријаве против Бркића.

Петровић већ четири године злоупотребљава утицај, позајмљен од кума Вучића и својих сарадника и ортака из правосуђа, како би угасио Магазин Таблоид. Под његовим притиском, Магазину Таблоид је забрањено да се штампа у Србији и отежана је дистрибуција. Поступајући по пресуди против Привредног друштва за издавање новина и магазина „Таблоид Прес“ доо, на Петровићево инсистирање одузима се имовина Магазина Таблоид, чији издавач је друго предузеће, „Слободна штампа“. Бројним приватним тужбама, Вучићев кум је применио систем застрашивања СЛАПП (Стратегиц лаwсуит агаинст публиц партиципатион) не би ли спречио обавештавање јавности о његовим спорним активностима. Од те намере, очигледно, не одустаје.

Предраг Поповић

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милован Бркић и Срђан Ного – Вучић и Брнабић ускоро ће завршити на Теразијама?! (видео)

5 (2) Гости емисије Дијалог на каналу Славија инфо тв били су главни и одговорни …

Отворено писмо 15 официра полиције „министру“ Стефановићу

4.9 (29) Официри полиције Републике Србије, њих 15, чији је идентитет познат редакцији Директно.рс, послали …

3 Коментара

 1. Oci jedni drugima uskoro povadili, da Bog da!

 2. koja kriminalna njuska. – u citulji ce mo saznati o njemu i ostalim kumovima vise.

 3. Како су нас само зајахали, тај скот чије занимање је КУМ, тамо нечији кум….
  Иван Илић судија вишег суда који се игра правосуђем… И ни мање ни више живи много боље него они који га финансирају….
  Врла млада“новинарка“ и њена „уредница“ које се играју телевизијом, коју финансира ова сиротиња….
  Синови из Петровца на Млави и мама локална зубарка заштићена од СНС табаџије, и олош у чопору….
  Карактерна особина, дрскости бахатост свих из овог сегмента, а Србија је преплављена „јунацима“ знаш ли ти ко сам ја!!!….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *