Уједињени грански синдикати Независност: „Влада улепшава стварност у Србији, то није реалан живот“

0
(0)

Уједињени грански синдикати Независност упозорили су да се реалан живот запослених и грађана не поклапа са улепшаном сликом стварности коју приказује влада

„Репрезентативни синдикати у Србији, Независност посебно, годинама уназад констатују да је социјални дијалог маргинализован а да су неке од бројних последица доношења новог Закона о раду све већа обесправљеност запослених и растућа неједнакост“ наводи се у саопштењу Независности.

У саопштењу се осврћу на лоше последице Закона о раду.

„Репрезентативни синдикати у Србији, Независност посебно, годинама уназад констатују да је социјални дијалог маргинализован а да су неке од бројних последица доношења новог Закона о раду све већа обесправљеност запослених и растуће неједнакости“, стоји у саопштењу.

Синдикат се осрвће и на посету Лука Висентија, генералног секретара Европске конфедерације синдиката.

„Скуп о социјалном дијалогу и боравак генералног секретара Европске конфедерације синдиката Луке Висентинија у Београду, били су прилика да се у разговору са премијером Вучићем покрену бројна питања попут блокаде колективног преговарања у приватном сектору и тешког положаја запослених и притиска на синдикалне активисте у фирмама чије су власници стране корпорације“.

Синдикат истиче важност социјалног дијалога кроз институције.

„Тражили смо и да се у оквиру институција кроз социјални дијалог покрену кључна питања стабилног привредног развоја који би био праћен растом зарада и смањивањем неједнакости које су двоструко веће од оних у ЕУ. Поновљен је и предлог да се приступи изради социјалног пакта о развоју, пристојном раду и запошљавању који би обавезивао и чинио одговорним све његове потписнике и спречио дубиозе настале у претходним деценијама“.

Констатовани су почетни позитивни привредни резултати али да је и дуг пут до пристојног рада и живота.

„Очито да се реалан живот запослених и грађана Србије, као уосталом и оцене синдиката о стању социјалног дијалога у Србији не поклапају са њиховом ретушираном и улепшаном сликом датом у саопштењу Владе „о сусрету Вучића са представницима синдиката““. Лоша бесконачност живљења у паралелним световима као да се наставља“.

Вестионлине

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Синдикати: Неприхватљив предлог владе о повећању минималца

5 (2) За синдикате је неприхватљив предлог Владе Србије да минимална загарантована зарада буде повећан …

Вучићева „нова“ влада је исто срање само мало другачије паковање (у дугиним бојама)

5 (3) УБЕДЉИВО највише шанси да стане на чело Владе има премијерка Ана Брнабић. У …

5 Коментара

  1. Теша Тешановић: Протест су преузели политичари и западне НВО
    https://www.youtube.com/watch?v=t-ThCur5mHs

  2. ТЕША ТЕШАНОВИЋ: Добар део оних који су против протеста плаћа СНС
    http://srbin.info/2017/04/06/tesa-tesanovic-dobar-deo-onih-koji-su-protiv-protesta-placa-sns/

  3. СВИ НА УЛИЦЕ ! СВИ СВИ СВИ СВИ ,ДАНАС У 12

  4. Тешо – Вучићева пудлицо? Замераш демонстрантима што се нису бунили због Бриселског споразума, а ботујеш за човека који га је потписао! Нема већег зла по српске националне интересе, од лажних „патриота“ слугу пицоустог психопате.

  5. Сви против Вучића! Ја сам за то да изађу и патриоте и навијачи на протест и да се сруши диктатор,а не само да се с…ко је чији…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend