УНИШТАВАЈУ ЗЕМЉУ, А ВУЧИЋ ЋУТИ! – Мигранти спалили салаш српске породице Габрић!

0
(0)

СУБОТИЦА – Мигранти су потпуно уништили салаш суборичке породице Габрић, који се налази надомак српско-мађарске границе.

Зоран Габрић каже да је уништен ентеријер у оба објекта, који се налаза на његовом имању.

“Ситуација је током последња три месеца, док је напољу било хладно била најгора, јер су се ту окупљали у већем броју, а када смо обишли пре недељу дана салаш, видели смо и да су прозори поразбијани, а све од дрвета је искоришћено за ложење, каже Габрић и показује фотографију објекта. На зиду су иначе исписана имена Шамир, Ахмад, Алахудин, што сведочи делом о њиховом боравку”, каже наш саговорник.

Он додаје да је пријављивао полицији да су ми мигранти на салашу, али без конретног ефеката.

“Рекли су ми да знају за тај податак, да су их враћали до Прихватног центра, али да поново оду, да се врате назад. Мислим да су они салаш уцртали у свој пут кретања, да ту могу да се склоне од кише, док чекају свој ред. Ту постоји и парасничка пећ, која се ложи споља, али они то не знају, па су на сред просторија ложили. Био сам запањен количином смећа, а шокиран након уласка у кућу, која је потпуно руинирана. Видљиво је да то нису појединачни бескућници, већ да ту борави више људи, а то су мигранти којима је то идеално склониште, јер не желе да буду у Прихватилишту, пошто им је ту граница близу”, каже Зоран Габрић.

Из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања кажу да су сви мигранти регистровани, да постоји евиденцију ко су мигранти који бораве мимо кампова, али немогуће је у сваком моменту знати њихово кретање. –

“Речено нам је да треба полицији да пријавимо насталу штету, али ми смо сада у чуду, да ли сами да стражаримо у викендици, јер верујемо да ће се то поновити, док се стање са мигрантима не регулише. Верујемо да их ту доводе можда и кријумчари, а речено нам је да и мигранти подлежу санкцијама за прекршаје као и сви други грађани, али не знамо ко ће нама надокнадити штету, каже Габрић.

(Н. Х.)

Дневни журнал

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Крв на све стране: Поклали се мигранти код Економског факултета! (видео)

5 (6) Мигрант стар 37 година из Алжира убоден је данас ножем у парку „Луке …

ДЕВОЈКУ (19) тукла четворица Вучићевих миграната у центру Бгд! Превезена на ВМА

5 (8) Четири мигранта напали су ноћас око 23.30 часова девојку у Карађорђевој улици, тачније, …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend