fbpx

Уништио „Крушик“ да би сад његова приватна фирма добила дозволу да производи оружје

4.6
(36)

Фирма „Јунајтед БГ“ која је у власништву Бранка Стефановића, оца министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, добила је ове године дозволу да се бави производњом оружја, открива Недељник у новом броју.

Стефановићев отац је до сада у српској јавности углавном фигурирао као трговац оружјем, док са производњом наоружања и војне опреме није имао никакве везе. Сада се околности мењају, наводи Недељник.
Дозволу фирми „Јунајтед БГ“ издало је Министарство одбране 9. априла ове године са роком важења од годину дана. Тако се Јунајтед БГ сада налази у Регистру произвођача наоружања и војне опреме Министарства одбране под бројем 47, од укупно 50 фирми које имају дозволу да се баве производњом оружја. Овај регистар објављен је на сајту Министарства одбране.

Није познато које оружје тачно производи фирма Бранка Стефановића, као што није ни познато да ли је Јунајтед БГ испунио све критеријуме које прописује Министарство одбране у поступку издавања дозвола за производњу оружја.

На основу тога што је издата дозвола за производњу оружја, Бранко Стефановић и сви запослени у његовој приватној фирми добили су право на приступ подацима означеним као „Поверљиво“ одлуком Канцеларије Савета за националну безбедност, чији секретар је управо Небојша Стефановић, пише између осталог Недељник у новом броју.

Недељник.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Како Весићево “Око соколово” пуни џепове напредњака Мијаиловића и Горана Весића

0 (0) Јавна набавка београдског Паркинг сервиса за куповину џипова „Ранге Ровер“, расписана је са …

Васко Васовић, кандидат за директора РТС-a: РТС ће да пукне као експрес лонац

4.7 (15) Kонкурс за генералног директора Радио-телевизије Србије је најобичнија фарса. Сад се ближи тренутак …

Један коментар

  1. dusa od coveka a ubica i snabdevac terorista. — sta jos necemo cuti i videti. — al vecno nece potrajati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *