Унутар полиције и БИА почео рат због Вучића и афере Цвијан

Унутар полиције и БИА почео рат због Вучића и афере Цвијан

Последња линија одбране режима је бесомучна кампања о томе да су непобедиви, најјачи и без било какве алтернативе.

Истине ради, још увек та кампања добро ради посао и лични рејтинг Александра Вучића није почео озбиљније да се круни, али видљиви су почетни знаци тешког и неизлечивог обољења које је захватило владајућу гарнитуру.

Та бољка би се најбоље могла дефинисати као остеопороза код које је оболели на око сасвим здрав и функционалан, али су кости почеле да му бивају све више шупље и било какав ударац би могао да му нанесе тешке повреде.

Баш такав је и Вучићев режим. Медијски напумпан до крајњих размера, улепшаван и дотериван више од просечне старлете у изласку, међутим суштински руиниран и на граници потпуног слома.

Велике криминалне и корупционашке афере су покренуле остеопорозу власти јер су на светло дана испливали детаљи о пљачкама тешким стотине милиона евра у које су укључени људи из самог државног врха.

Такође, све је више доказа да је криминална банда Вељка Беливука била ударна бригада режима за спровођење изборних радњи и насилно гушење сваке политичке побуне.

И коначно, афера „Цвијан“ је свим грађанима Србије показала да је могуће да те буквално прогута мрак и да чак ни најближи сродници (син и бивша супруга) годинама о теби немају никакву информацију, чак ни то да ли си уопште жив.

Читава ова атмосфера веома је утицала на саму структуру Српске напредне странке у којој све више људи не жели да буде део екипе за коју и сам Вучић тврди да се дебело накрала и да је криминална.

Ти људи из напредњачке структуре у суштини најбоље знају колике су размере те свеопште отимачине и многи од њих не желе да се нађу у позицији Славише Кокезе и Милоша Томића, који су бачени лавовима јер Вучић због странаца још увек не сме да крене на Небојшу Стефановића.

Такође, унутар полиције и Безбедносно-информативне агенције почео је рат између оних честитих који су и до сада указивали на криминал и због тога били скрајнути и оних који су криминал прикривали и помагали, а и даље су на функцијама.

Примера ради на Вучићевом столу се налазе снимљени и документовани докази о криминалу њему блиских и оданих регионалних начелника БИА уз поруку оперативаца „или они или ми“.

За њега су такве поруке и ти снимци много гори од његова 1.572 разговора са безбедносно интересантним особама имајући у виду да је на себе ставио медијски панцир док друге неће моћи да заштити и њихов пад ће му још додатно слабити костур власти.

Имајући све ово у виду неопходно је да се ми из опозиције што пре тргнемо и да направимо договор о заједничким акцијама којима ћемо убрзати слом власти.

Без синхронизованих и субординисаних акција опозиције, медијском кампањом власт ће још дуго успевати да прикрије своје опаке бољке, а народ ће тонути у све дубљу летаргију.

А једино је народна летаргија тежа болест од политичке остеопорозе Вучићевог режима и овај то јако добро зна!

Данас.рс

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

Нинић не одустаје: Да ли је обдукцију Цвијановог тела радио Лончаров помоћник?

Нинић не одустаје: Да ли је обдукцију Цвијановог тела радио Лончаров помоћник?

Мистериозна смрт Владимира Цвијана и још мистериозније прегањање надлежних институција и појединаца који желе да …

Османи јавно каже да за њих "Бриселски споразум" не постоји који само још издајник Вучић спроводи!

Османи јавно каже да за њих “Бриселски споразум” не постоји који само још издајник Вучић спроводи!

Председница привремених приштинских институција Вјоса Османи рекла је данас да Приштина неће дозволити формирање Заједнице …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *