понедељак , април 23 2018

Управа гора од поплава: Алармантно стање у Електропривреди Србије

Ове године ЕПС је произвео мање струје него у прва три месеца 2016, па је недостајуће количине морао да увезе. НИН-ова рачуница показује да ће то коштати скоро 50 милиона долара. То је, међутим, само део цене која ће морати да се плати због погрешних одлука

Електропривреда Србије је темпирана бомба српских јавних финансија, одавно упозоравају чланови Фискалног савета. Ни они, међутим, нису очекивали да ће та темпирана бомба тако брзо експлодирати. А судећи по алармантним подацима, до којих је НИН дошао из неколико различитих извора, изгледа да је одбројавање до „експлозије“ управо у току и да би лоши пословни потези управе, на челу са в. д. генералним директором Милорадом Грчићем, могли за ово јавно предузеће да буду штетнији од катастрофалних поплава 2014.

Многи у ЕПС-у плаше се да последице погрешних одлука неће моћи да се отклоне тако брзо и да ће трајати дуже него што је требало да се исуше вештачка језера, створена након што су поплављена сва четири површинска копа рудника Колубара. Штете од поплава у ЕПС-у процењене су на 100 милиона евра, а због пада производње само у прва три месеца ове године то јавно предузеће је, према рачуници НИН-а, за увоз струје морало да искешира скоро 50 милиона долара. И то је, како стоје ствари, само део цене која ће морати да се плати за лоше газдовање компанијом, које је на прошлогодишњој листи „100 нај“ Агенције за привредне регистре било на другом месту ранг-листе фирми са највећим укупним губицима од 103,5 милијарди динара, одмах иза Србијагаса.

Нин.цо.рс

Актуелно

НОВИ ЗАКОН! Ако не платиш струју и воду ДРЖАВА ТИ УЗИМА СТАН!

У току је припрема допуне закона који се односи на одузимање имовине грађана Србије који …

Србија: Вучићев кум Никола Петровић власник бар 10 хидроелектрана

* Међу власницима хидроелектрана у Србији су и бивши генерални секретар Партизана Жарко Зечевић и …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Simple Share Buttons