УПРАВА ЗА ЗАТВОР! Веља Невоља запослен у ФК Партизан, прима плату 5.000 евра
фото: ФК Партизан

УПРАВА ЗА ЗАТВОР! Веља Невоља запослен у ФК Партизан, прима плату 5.000 евра

5
(4)

Вељко Беливук познатији као Веља Невоља, вођа криминалне банде која је оптужена за најтежа кривична дела, запослен је у ФК Партизан. До овог сазнања дошло се у истрази након хапшења Беливука и још 21 члана мафије.

Као радник у ФК Партизан, Беливук је месечно на име плате добијао чак 5.000 евра. Такође, свакодневно је на располагању имао луксузни службени клупски аутомобил. Њему су клуб и стадион били база из које је са сарадницима осмишљавао и планирао најтежа кривична дела.

„Беливук је у правом смислу те речи био господар на стадиону у Хумској. Њему су, буквално, чланови управе полагали рачуне и подносили рапорт. Из клупских папира и документације смо сазнали да је тамо био и формално запослен. Због тога су, између осталог, на саслушање позвани председник Милорад Вучелић и генерални директор Милош Вазура. Иако је од криминалних послова зарађивао огромне суме, Беливук је из клупске касе добијао плату од око 5.000 евра у динарској противвредности“, открива извор.

Према информацијама које има извор, Веља Невоља је годинама био менаџер неким играчима. Они, како тврди извор, баш и нису имали много избора.

„Понуда је била узми или остави. А ако оставиш, знаш шта ти следи. Шамари, у најмању руку, а много вероватније батине или поломљене ноге“, објашњава извор.

Како се може чути у ФК Партизан, један од фудбалера који је био под патронатом Веље Невоље био је центарфор Филип Кнежевић, који је у Хумску дошао из чачанског Борца, а потом је отишао у Португал.

„На Беливуковом списку било је још играча. Углавном их је бирао још у кадетима или омладинцима. Можемо само да претпоставимо како се опходио према њима и колики проценат од зараде и трансфера су морали да му дају“, констатује.

Подсетимо, полиција је након хапшења Беливука и његових помагача открила тајни штек на стадиону Партизана. У просторијама које су настале преграђивањем некадашњег ресторана нађени су дрога и оружје.

Према речима извора, Веља Невоља је свакодневно долазио на стадион у Хумској, а често је боравио и у СЦ „Телеоптик“, где се одржавају тренинзи првог тима и где поједини млађи играчи и живе у собама које су опремљене као хотелске.

Мондор, Српски телеграф

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

Милан Думановић: Стефановић и Хркаловић имају доказе против Вучића, зато не смеју да их хапсе

5 (7) Некадашњи припадник Одељења Министарства унутрашњих послова (МУП) за тајно праћење Милан Думановић изјавио …

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

Нишки суд покушава свим снагама да смањи казну Немањи Стаменковићу који је маминим аудијем убио дете и оца троје деце

5 (7) Основни суд у Нишу донео је наредбу да се изврши комисијско вештачење Немање …

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend