fbpx

УСТАША Мило у маниру Павелића: Градимо домовински идентитет Црне Горе!

2.3
(3)

Поводом јубилеја десет година од оснивања Филолошког факултета у Никшићу, који је настао одвајањем „студијских програма за језике“ од матичног Филозофског факултета у граду под Требјесом, актуелни предсједник Црне Горе Мило Ђукановић је, 18. 12. 2018. године, упутио честитку у којој је истакао скандалозну синтагму о изградњи „црногорског домовинског идентитета“ кроз научно-образоване институције, прије свега, оснивањем Студијског програма за црногорски језик и јужнословенску књижевност.

„Са задовољством констатујем да је наш напор, да након обнове црногорске независности, на дневни ред ставимо питања реафирмације црногорске културе и језика, уродио плодом. Данашњи јубилеј управо потврђује да смо оснивањем овог студијског програма, направили значајан корак, надовезујући се тако на хиљадугодишњу државотворну традицију коју баштинимо, утирући видљив пут изградњи црногорског домовинског идентитета.

Не само нама и не само данас, већ и генерацијама младих које су стасале и кадре су да суверено чувају непролазне тековине освојене 21. маја 2006. године“, истакао је својевремено Ђукановић у честитки декану Татјани Јововић, руководиоцу студијског програма за црногорски језик Драшку Дошљаку, професорима, наставном кадру и студентима.

ин4с

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Битка за Будву (видео)

5 (4) Око 80 полицајца са специјалном заштитном опремом распоређених у неколико кордона (по 20 …

ХАОС У БУДВИ: Полетеле и каменице, народ узвикује нећемо мафију! (ВИДЕО)

0 (0) На службеном улазу у зграду Општине Будва дошло је до тензија, када је …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *