УСТАША Мило у маниру Павелића: Градимо домовински идентитет Црне Горе!

УСТАША Мило у маниру Павелића: Градимо домовински идентитет Црне Горе!

Поводом јубилеја десет година од оснивања Филолошког факултета у Никшићу, који је настао одвајањем „студијских програма за језике“ од матичног Филозофског факултета у граду под Требјесом, актуелни предсједник Црне Горе Мило Ђукановић је, 18. 12. 2018. године, упутио честитку у којој је истакао скандалозну синтагму о изградњи „црногорског домовинског идентитета“ кроз научно-образоване институције, прије свега, оснивањем Студијског програма за црногорски језик и јужнословенску књижевност.

„Са задовољством констатујем да је наш напор, да након обнове црногорске независности, на дневни ред ставимо питања реафирмације црногорске културе и језика, уродио плодом. Данашњи јубилеј управо потврђује да смо оснивањем овог студијског програма, направили значајан корак, надовезујући се тако на хиљадугодишњу државотворну традицију коју баштинимо, утирући видљив пут изградњи црногорског домовинског идентитета.

Не само нама и не само данас, већ и генерацијама младих које су стасале и кадре су да суверено чувају непролазне тековине освојене 21. маја 2006. године“, истакао је својевремено Ђукановић у честитки декану Татјани Јововић, руководиоцу студијског програма за црногорски језик Драшку Дошљаку, професорима, наставном кадру и студентима.

ин4с

Оцените текст

0 / 5

Your page rank:

Поделите вест са пријатељима

Актуелно

„Православље“ – новине Српске Патријаршије умањују број убијених Срба у Јасеновцу!

„Православље“ – новине Српске Патријаршије умањују број убијених Срба у Јасеновцу!

Поштована браћо и сестре са сајта „Борба за веру, помаже Бог! Ових дана купио сам …

Тријумф усташке идеологије у срцу Београда

Тријумф усташке идеологије у срцу Београда

Гради се велики парк и споменик жени која је у НДХ служила покатоличавању и похрваћивању …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *