УЖАС: Пустили у продају канцерогено месо!

УЖАС: Пустили у продају канцерогено месо!

0
(0)

БЕОГРАД – Годинама се хранимо отровима.
Постоји велика шанса да су Срби јели месо затровано хемијским супстанцама које изазивају канцер јер није било контроле хране животињског порекла. Наиме, док је министар пољопривреде био Саша Драгин, од јула 2009. до августа 2011. године, контрола хране животињског порекла није вршена у малопродајним објектима, супермаркетима, самопослугама, продавницама, угоститељским објектима, и то на целој територији Републике Србије – сазнаје Курир од ветеринарског инспектора чије је име познато редакцији.

За те две године систематска контрола вршила се само у малопродајним објектима у Јабланичком округу, а резултати су били забрињавајући и поражавајући.
– Резултати лабораторијских анализа меса, производа од меса, млека, производа од млека, јаја и друге хране животињског порекла показали су да око 30 одсто узорака ове хране није било у складу с наведеним критеријумима, већ да је у месу повећан ниво хемијске супстанце која није ништа мање опасна од афлатоксина и може да има канцерогено дејство – каже Куриров извор.

Постоји основана сумња да се убризгавањем хемијске супстанце и воде, такозваним шприцањем меса, врши један вид фалсификовања меса, јер хемијска супстанца има велику моћ везивања воде у месу, што се масовно ради да би се повећала тежина – каже извор Курира и додаје да грађани Србије нису безбедни по питању исхране.

канцерогено месо– Пропусти у раду Републичке ветеринарске инспекције и слепе послушности шефова на нивоу округа који су ветеринарску инспекцију прогласили ненадлежном за вршење контроле у наведеним објектима, што је у супротности са Законом о безбедности хране, довело је до појаве меса сумњивог квалитета – тврди он.

Према речима Курировог извора, о свим пропустима писмено су обавештени надлежни државни органи, који ништа нису предузели иако постоји основана сумња за кривично дело угрожавање живота грађана.

Сања Челебићанин ћути

Надлежне у Србији не интересује шта једе народ, јер како другачије разумети то што се одговорни за исправност намирница не јављају новинарима на телефон. Нису хтели да коментаришу сазнања Курира о месном брашну, које је завршило као храна за свиње и које изазива кравље лудило. Ни сада нису доступни да објасне како је могуће да нема контроле. Више пута смо покушали да дођемо до начелнице Ветеринарске инспекције Сање Челебићанин, али она се упорно не јавља на мобилни телефон.

 

Курир

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Ко је одговоран за стање у "Крушику" и "Застава оружју", је ли бре?

Ко је одговоран за стање у „Крушику“ и „Застава оружју“, је ли бре?

5 (5) Ваљевски „Крушик“ сте довели на просјачки штап пошто сте га опљачкали и урнисали. …

Шошкић: Србија међу најсиромашнијим земљама Европе

Шошкић: Србија међу најсиромашнијим земљама Европе

5 (5) Председник Србије Александар Вучић неретко нас уверава у то да је Србија економски …

Један коментар

  1. em sto smo bombardovani obogacenim uranijumom jos i hranom nas truju, ljudi pocni te da kupujete sve kod seljaka zdravije je i da ga sa zemlje podignete. zelim svima dobro zdravlje i drste se seljaka

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend