Вацлав Клаус: „Брегзит“ спасава Европу од бриселског монструма

0
(0)

Британија која је спасила Европу од Наполеона и Хитлера, сада је спасава од „бриселског монструма“, изјавио је бивши председник Чешке Вацлав Клаус коментаришући резултате референдума у Великој Британији на којем су победиле присталице „брегзита“.

„Данас је невероватан дан, изузетан дан, јер оно што се десило јуче у Великој Британији представља огромну победу за све европске демократе, све људе који желе да живе у слободном свету и који су веома забринути куда се креће Европска унија“, нагласио је Клаус.

Бивши чешки председник не очекује да ће се због резултата британског референдума повећати улога радикалних десничарских партија у Европи.

„Мислим да ће у Европи демократске партије драстично да учврсте своју позицију и демократски људи су изненађени тренутним развојем ЕУ“, рекао је Клаус.

Говорећи о могућем економском слабљењу ЕУ због изласка Велике Британије из те организације, Клаус је истакао да је „ЕУ толико слаба да слабија бити не може, тако да не може бити речи о томе да ће бити додатно ослабљена.“

Спутник

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Председници Европске комисије и Европског савета потписали споразум о разлазу са Великом Британијом

0 (0) Председници Европске комисије и Европског савета потписали су данас, без присуства медија, споразум …

Краљица Елизабета званично потписала закон о Брегзиту у којем су описани услови изласка Велике Британије из ЕУ 31. јануара

0 (0) Краљица Елизабета II званично је потписала закон о Брегзиту у којем су описани …

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend