ВАKЦИНАЦИЈА ОБАВЕЗНА! Под окриљем ванредног стања Лончар потписао нови правилник о обавезној вакцинацији
Фото: Бета/Влада Србије/Слободан Миљевић

ВАKЦИНАЦИЈА ОБАВЕЗНА! Под окриљем ванредног стања Лончар потписао нови правилник о обавезној вакцинацији

4.3
(16)

4. Маја је донет нови правилник о обавезној вакцинацији, а објављен је 6. Маја , потпис је ставио министар здравља Златибор Лончар.

Нови правилник о обавезној вакцинацији доноси много нових репресивних мера према грађанима који буду одбили да вакцинишу своју децу.

Приликом уписа деце у школу међу обавезним папирима сада ће бити и вакцинациони картон, тако да ако сте којим случајем одбили да вакцинишете своје дете, од уписа у школу нема ништа. А онда ту настају други проблеми, јер је основна школа обавезна, ту на сцену ступају центри за социјални рад, јер ће школе имати обавезу да када вас одбију, обавесте центар за социјални рад , да нисте извршили вакцинацију свог детета и да оно због ваше немарности не може да похађа обавезну школску наставу.

Kада вас центар за социјални рад позове, наредиће вам да одмах и без одлагања вакцинишете своју децу. Уколико се оглушите о ту наредбу, могу вас прогласити за несавесне родитеље , који не брину о својој деци и одузети вам децу, а онда ће их центар за социјални рад, као орган старатељства вакцинисати и дати у хранитељску породицу.

Школе ће такође бити у обавези да поднесу и пријаву судији за прекршаје, који ће вам изрећи новчану казну до 50.000 динара, због непоштовања мере обавезне вакцинације. Судија ће вам такође као и центар за социјални рад дати рок да вакцинишете своју децу, па уколико то не учините у датом року следиће нове, још веће новчане казне.

Иначе Министар просвете Младен Шерчевић је поздравио одлуку владе Србије да уведе строжије мере према свима који се противе вакцинацији, он се јавно залаже да се сви који одбију вакцинацију најстрожије казне и изопште из друштва.

Сем у школама, контрола вакцинације ће се вршити и у вртићима, а планирају се и друге мере, као што су немогућност изласка из земље, немогућност регистрације возила, немогућност запошљавања ако нисте вакцинисани и друге оштре мере које ће све грађане буквално приморати да морају да се вакцинишу.

Новине.рс

Да ли је овај текст користан?

Кликните на звезду и оцените!

Ако вам је текст користан...

Поделите га са пријатељима!

Актуелно

Напредњаци изгубили власт у урбаним деловима Новог Сада, задржали периферију

Напредњаци изгубили власт у урбаним деловима Новог Сада, задржали периферију

5 (2) У седишту Градског одбора Српске напредне странке у Новом Саду – мук. Изгубили …

Знате ли уопште колико сте новца бацили од доласка на власт финасирајући из буџета стране инвеститоре?!

Знате ли уопште колико сте новца бацили од доласка на власт финасирајући из буџета стране инвеститоре?!

5 (3) Постављамо јавно и отворено питање председнику Републике Србије Александру Вучићу као и председници …

5 Коментара

 1. Мајку вам јебем у уста злочоначка! Надам се да ће једном доћи и тај дан обрачуна са вама и надам се да ћете сви говнари најебати. Пу говна смрдљива!

 2. Još jedan sa platnog spiska farmako mafije.

 3. Tog pravilnika nema na sajtu ministarstva zdravlja niti u bilo kojoj drugoj zbirci propisa. Takođe nigde nisam ni pročitao pomenutu izjavu ministra Šarčevića. Ako već pišete o ovoj temi onda bi bilo dobro da ste objavili i tekst dokumenta kao i link gde je ministar izjavio to što je izjavio. Tako bi vaš tekst imao pun kredibilitet, ovako deluje kao klasičan medijski spin…

 4. Kad narod da nekome nadimak, onda on baš dosta govori o njemu.
  Da li je uzaludan nadimak za ovog doktora:“Dr Smrt“?
  A evo samo naslova i podnaslova jedne opširnije priče o njemu i njima:

  „Farmaceutska mafija hara Srbijom ministar zdravlja najkorumpiraniji
  Tabloid istražuje
  Špricaju nas kao životinje
  Da bi zaradili proviziju koju plaćaju farmaceutske kuće, naši lekari prepisuju i lekove koji pacijentu ne trebaju, kao i one koji su štetni. Ministarstvo zdravlja se ne bavi takvim „sitnicama“, jer njegovi čelnici zarađuju milione evra godišnje od uvoza tih lekova. Novousvojenim pravilnikom predviđena je vakcinacija celokupnog stanovništva, a oni koji to prežive biće bolesni, ludi i neplodni…“

Leave a Review

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Send this to a friend